Przesunięty przez: joli 29-06-2009, 18:43 |
[Problem] Zmiana koloru nicka dla zwykłego usera :/ |
Autor |
Wiadomość |
karnol
|
Wysłany: 09-01-2007, 10:45 [Problem] Zmiana koloru nicka dla zwykłego usera :/
|
|
|
może to jest banalne pytanie, ale jak zmienić kolor nicka zwykłemu userowi??
w konfiguracji forum mam ustawione, że user nie może zmieniać sam koloru nicka [czyli opcja = nie]
pod spodem jest funkcja, czy wyłączyć tylko możliwość zmiany koloru samym userom, a sam będę mógł zmieniać kolory [zaznaczone tak]
Więc wchodzę w profil, wybieram edytuj. Zmieniam kolor i zapisuje, a na stronie głównej nic się nie zmienia...
Pomocy...
Dodam, że mam najnowszego Przema ze stylem Saphic, ale starałem się zmienić też pod subsilver al;e brak rezultatu |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Keither
|
Wysłany: 09-01-2007, 11:13
|
|
|
PA -> Użytkownicy -> Edytuj (przy nazwie użytkownika) -> Kolor nicka |
|
|
|
|
karnol
|
Wysłany: 09-01-2007, 11:18
|
|
|
Keither napisał/a: | PA -> Użytkownicy -> Edytuj (przy nazwie użytkownika) -> Kolor nicka |
właśnie sęk w tym, że w taki sposób zmieniam - wybieram kolor z listu i nic... Na FORUM nick widoczny jest w standardowym kolorku
hmmm... no i co właśnie przed chwilą zauważyłem nie mam możliwości pisania w html-u na forum... nawet po konfiguracji w PA i odznaczeniu wyłącz Html w tym poście |
Ostatnio zmieniony przez karnol 09-01-2007, 11:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Keither
|
Wysłany: 09-01-2007, 11:25
|
|
|
Hmmm dziwne Na swoim forum tez tak mam |
|
|
|
|
Zbynio
|
Wysłany: 09-01-2007, 13:28
|
|
|
Też tak miałem ale pomogło totalne wyczyszczenie cache przeglądarki i usunięcie ciasteczek.
Warto też "posprzątać" na serwerze. |
|
|
|
|
kuba121
|
Wysłany: 09-01-2007, 14:14
|
|
|
karnol napisał/a: | Keither napisał/a: | PA -> Użytkownicy -> Edytuj (przy nazwie użytkownika) -> Kolor nicka |
właśnie sęk w tym, że w taki sposób zmieniam - wybieram kolor z listu i nic... Na FORUM nick widoczny jest w standardowym kolorku |
Z tego co wiem, to ta zmiana koloru nicka widoczna jest tylko przy pisaniu postów; na dole forum w statystykach zarejestrowanych użytkowników kolor jest standardowy. |
|
|
|
|
karnol
|
Wysłany: 09-01-2007, 14:30
|
|
|
kuba121 napisał/a: | Z tego co wiem, to ta zmiana koloru nicka widoczna jest tylko przy pisaniu postów; na dole forum w statystykach zarejestrowanych użytkowników kolor jest standardowy. |
przy pisaniu postów też nie zmienia koloru
Zbynio napisał/a: | Warto też "posprzątać" na serwerze. |
??? |
|
|
|
|
d@Ve
|
Wysłany: 09-01-2007, 16:33
|
|
|
Ja rozwiązałem to w ten sposób, że utworzyłem grupę "user" do której automatycznie dodaje użytkowników po zalogowaniu. Później robię ją ukrytą (aby nie była widoczna na Stronie Głównej). Po tym wszystkim mogę do woli zmieniać kolor nicków użytkowników |
|
|
|
|
karnol
|
Wysłany: 09-01-2007, 17:46
|
|
|
ale ja nie chciałem... zrobić kilku użytkownikom zmienić czy wszysktim.... chce tylko wyróżnić 1 osobę |
|
|
|
|
fingusio
|
Wysłany: 10-12-2007, 21:56
|
|
|
dokladnie taki sam problem, czy ktos wie jak to rozwiązać? |
|
|
|
|
boommax
|
Wysłany: 10-12-2007, 22:04
|
|
|
d@Ve napisał/a: | Ja rozwiązałem to w ten sposób, że utworzyłem grupę "user" do której automatycznie dodaje użytkowników po zalogowaniu. Później robię ją ukrytą (aby nie była widoczna na Stronie Głównej). Po tym wszystkim mogę do woli zmieniać kolor nicków użytkowników |
Innej metody nie ma |
|
|
|
|
smootny
|
Wysłany: 09-03-2008, 22:59
|
|
|
fingusio napisał/a: | dokladnie taki sam problem, czy ktos wie jak to rozwiązać? |
fingo - pogadamy na GG - jutro - to wytłumacze :] |
|
|
|
|
pikarel
|
Wysłany: 25-03-2008, 23:02
|
|
|
Ja mam identyczny problem mimo zmiany koloru w profilu usera kolor pozostaje standardowy |
|
|
|
|
sebb2PL
|
Wysłany: 26-03-2008, 12:34
|
|
|
karnol napisał/a: | ale ja nie chciałem... zrobić kilku użytkownikom zmienić czy wszysktim.... chce tylko wyróżnić 1 osobę |
Cytat: | Ja mam identyczny problem mimo zmiany koloru w profilu usera kolor pozostaje standardowy |
Utwórz nową grupę > ukryta > kolor > (jeśli masz zrobioną grupę 'user' <(Czyli, że wszyscy userzy do niej należą)> to wchodzisz PA > Grupy > Pierwszeństwo Grup > i ustawiasz tą nowo zrobioną grupę (dla jednego usera) nad grupą "User, Userzy" ) > następnie dodajesz usera i powinien przybrać kolor grupy tak można zrobić xxx grupa i każdy user może mieć inny kolor (tylko trzeba zapamiętać, że muszą być one w "Pierwszeństwo Grup" nad grupą "User" (jeśli ktoś ją posiada)) =D ale namotałem |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Barthezz95
zbanowany
|
Wysłany: 26-03-2008, 12:58
|
|
|
Mr.Krecik, wszystko dobrze wytłumaczyłeś, ale kolega chce mieć wyróżnionego tylko 1 usera, więc może zrobic grupę user, ustawić jej status jako zamknięta, dodasz tego 1 usera do grupy i dalej tak jak Mr. Krecik napisał |
_________________ Instalowanie:
Wszystkich skryptów forum, cms-ów, wgrywanie modów oraz przenoszenie baz danych phpBB2 by Przemo.
Poszukuję załogi na support wszystkich rodzajów for, zainteresowany? - Napisz na GG: 5371142 |
|
|
|
|
|