phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: joli
29-06-2009, 18:43
[Problem] Zmiana koloru nicka dla zwykłego usera :/
Autor Wiadomość
karnol

Wysłany: 09-01-2007, 10:45   [Problem] Zmiana koloru nicka dla zwykłego usera :/

może to jest banalne pytanie, ale jak zmienić kolor nicka zwykłemu userowi??

w konfiguracji forum mam ustawione, że user nie może zmieniać sam koloru nicka [czyli opcja = nie]

pod spodem jest funkcja, czy wyłączyć tylko możliwość zmiany koloru samym userom, a sam będę mógł zmieniać kolory [zaznaczone tak]

Więc wchodzę w profil, wybieram edytuj. Zmieniam kolor i zapisuje, a na stronie głównej nic się nie zmienia...

Pomocy...

Dodam, że mam najnowszego Przema ze stylem Saphic, ale starałem się zmienić też pod subsilver al;e brak rezultatu

Gadatliwa Kasia 

Keither

Wysłany: 09-01-2007, 11:13   

PA -> Użytkownicy -> Edytuj (przy nazwie użytkownika) -> Kolor nicka

karnol

Wysłany: 09-01-2007, 11:18   

Keither napisał/a:

właśnie sęk w tym, że w taki sposób zmieniam - wybieram kolor z listu i nic... Na FORUM nick widoczny jest w standardowym kolorku :(

hmmm... no i co właśnie przed chwilą zauważyłem :/ nie mam możliwości pisania w html-u na forum... nawet po konfiguracji w PA i odznaczeniu wyłącz Html w tym poście
Ostatnio zmieniony przez karnol 09-01-2007, 11:37, w całości zmieniany 1 raz  

Keither

Wysłany: 09-01-2007, 11:25   

Hmmm dziwne :/ Na swoim forum tez tak mam :/

Zbynio

Wysłany: 09-01-2007, 13:28   

Też tak miałem ale pomogło totalne wyczyszczenie cache przeglądarki i usunięcie ciasteczek.
Warto też "posprzątać" na serwerze.

kuba121

Wysłany: 09-01-2007, 14:14   

karnol napisał/a:
Keither napisał/a:

właśnie sęk w tym, że w taki sposób zmieniam - wybieram kolor z listu i nic... Na FORUM nick widoczny jest w standardowym kolorku :(

Z tego co wiem, to ta zmiana koloru nicka widoczna jest tylko przy pisaniu postów; na dole forum w statystykach zarejestrowanych użytkowników kolor jest standardowy.

karnol

Wysłany: 09-01-2007, 14:30   

kuba121 napisał/a:
Z tego co wiem, to ta zmiana koloru nicka widoczna jest tylko przy pisaniu postów; na dole forum w statystykach zarejestrowanych użytkowników kolor jest standardowy.

przy pisaniu postów też nie zmienia koloru :>

Zbynio napisał/a:
Warto też "posprzątać" na serwerze.

???

d@Ve

Wysłany: 09-01-2007, 16:33   

Ja rozwiązałem to w ten sposób, że utworzyłem grupę "user" do której automatycznie dodaje użytkowników po zalogowaniu. Później robię ją ukrytą (aby nie była widoczna na Stronie Głównej). Po tym wszystkim mogę do woli zmieniać kolor nicków użytkowników :)

karnol

Wysłany: 09-01-2007, 17:46   

ale ja nie chciałem... zrobić kilku użytkownikom zmienić czy wszysktim.... chce tylko wyróżnić 1 osobę :/

fingusio

Wysłany: 10-12-2007, 21:56   

dokladnie taki sam problem, czy ktos wie jak to rozwiązać?

boommax

Wysłany: 10-12-2007, 22:04   

d@Ve napisał/a:
Ja rozwiązałem to w ten sposób, że utworzyłem grupę "user" do której automatycznie dodaje użytkowników po zalogowaniu. Później robię ją ukrytą (aby nie była widoczna na Stronie Głównej). Po tym wszystkim mogę do woli zmieniać kolor nicków użytkowników :)

Innej metody nie ma

smootny

Wysłany: 09-03-2008, 22:59   

fingusio napisał/a:
dokladnie taki sam problem, czy ktos wie jak to rozwiązać?

fingo - pogadamy na GG - jutro - to wytłumacze :]

pikarel

Wysłany: 25-03-2008, 23:02   

Ja mam identyczny problem mimo zmiany koloru w profilu usera kolor pozostaje standardowy ;]

sebb2PL

Wysłany: 26-03-2008, 12:34   

karnol napisał/a:
ale ja nie chciałem... zrobić kilku użytkownikom zmienić czy wszysktim.... chce tylko wyróżnić 1 osobę :/

Cytat:
Ja mam identyczny problem mimo zmiany koloru w profilu usera kolor pozostaje standardowy ;]

Utwórz nową grupę > ukryta > kolor > (jeśli masz zrobioną grupę 'user' <(Czyli, że wszyscy userzy do niej należą)> to wchodzisz PA > Grupy > Pierwszeństwo Grup > i ustawiasz tą nowo zrobioną grupę (dla jednego usera) nad grupą "User, Userzy" ) > następnie dodajesz usera i powinien przybrać kolor grupy :) tak można zrobić xxx grupa i każdy user może mieć inny kolor (tylko trzeba zapamiętać, że muszą być one w "Pierwszeństwo Grup" nad grupą "User" (jeśli ktoś ją posiada)) =D ale namotałem

Gadatliwa Kasia 

Barthezz95
zbanowany

Wysłany: 26-03-2008, 12:58   

Mr.Krecik, wszystko dobrze wytłumaczyłeś, ale kolega chce mieć wyróżnionego tylko 1 usera, więc może zrobic grupę user, ustawić jej status jako zamknięta, dodasz tego 1 usera do grupy i dalej tak jak Mr. Krecik napisał ;)

Odpowiedz do tematu