Przesunięty przez: joli 22-01-2009, 18:21 |
[Problem] Problem z topics_anywhere po przeniesieniu forum |
Autor |
Wiadomość |
djostrich

|
Wysłany: 15-03-2008, 19:06 [Problem] Problem z topics_anywhere po przeniesieniu forum
|
|
|
Mam problem po przeniesieniu forum na inny serwer a mianowicie nie działa mi topics_anywhere
wyskakuje mi komunikat: To forum jest teraz wyłączone.
Proszę o pomoc |
_________________ Internet? Nie, dziękuję, nie jesteśmy zainteresowani. autor: Bill Gates |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Radek

|
|
|
|
 |
djostrich

|
Wysłany: 15-03-2008, 22:01
|
|
|
wyczyściłem i dalej to samo:
jak wkleisz ten kod na swoją stronkę to też ci się to pojawi:
Kod: | <script language="JavaScript" type="text/javascript" src="http://www.forum.wme.com.pl/topics_anywhere.php?mode=show&f=9&n=10&sfn=y&fnl=y&r=y&sr=y&b=non&lpb=0&lpd=0&lpi=y"></script> |
sam plik działa ale jak weźmiesz wybierzesz jakieś działy i naciśniesz przycisk wyślij to ci się też pewnie pojawi napis na dole To forum jest teraz wyłączone. |
_________________ Internet? Nie, dziękuję, nie jesteśmy zainteresowani. autor: Bill Gates |
|
|
|
 |
They2

|
Wysłany: 16-03-2008, 01:17
|
|
|
djostrich, kiedys mialem taki przypadek, a okazalo sie ze w ustawieniu PA byla wylaczona opcja forum.
Spójrz w PA -> Ogólne -> Konfiguracja -> Główne -> Wyłącz -> są tam 3 ptaszki do zaznaczenia (forum, pisanie posów, rejestracja) , jeżeli masz jedną z nich zaznaczoną to niestety tak będzie wyglądało efekt "To forum jest teraz wyłączone"
Wszystkie 3 muszą być odznaczone, wtedy Ci Topic Anywhere wypuści.
Powodzenia |
|
|
|
 |
djostrich

|
Wysłany: 16-03-2008, 03:11
|
|
|
mam wszystkie 3 odznaczone |
|
|
|
 |
They2

|
Wysłany: 16-03-2008, 03:32
|
|
|
ani nawet pusty w polu tekstowym w PA ? |
_________________ Support | Pomoc | Modyfikacja | Zlecenie płatne - zapraszam na PW oraz pod moim adresem.
Nie udzielam w GG. |
|
|
|
 |
djostrich

|
Wysłany: 16-03-2008, 03:42
|
|
|
w panelu mam tak:
 |
|
|
|
 |
They2

|
Wysłany: 16-03-2008, 09:48
|
|
|
a może źle ustawiłeś w topic anywhere np. ścieżka forum ?
jeżeli nie to, to więcej nie wiem jak Ci pomóc. |
_________________ Support | Pomoc | Modyfikacja | Zlecenie płatne - zapraszam na PW oraz pod moim adresem.
Nie udzielam w GG. |
|
|
|
 |
djostrich

|
Wysłany: 16-03-2008, 13:10
|
|
|
They2 napisał/a: | a może źle ustawiłeś w topic anywhere np. ścieżka forum ? |
w topic anywhere nie podaje się żadnej ścieżki on sam pobiera z systemu |
|
|
|
 |
joli
Yollien +Styler

|
Wysłany: 16-03-2008, 13:13
|
|
|
djostrich, rozumiem, ze dane serwera, (domena, sciezka skryptu, coockies) sa prawidlowo zmienione na nowe?
ze wyczysciles cache, itd? |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
djostrich

|
Wysłany: 16-03-2008, 14:42
|
|
|
tak,
wszystko działa nawet oprócz tego jednego topic anywhere
już działa
Bezpieczne Cookie [ https ]
Jeśli twój serwer obsługuje SSL możesz ustawić na włączone, w innym przypadku wyłącz.
to miałem włączone a serwer na to wynika że nie obsługuje SSL.
Ma ktoś jeszcze konto w nazwa.pl : jak macie ustawione to?? |
|
|
|
 |
|