|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Błąd przy przypominaniu hasła na forum |
Autor |
Wiadomość |
pozmu
|
Wysłany: 10-03-2008, 15:17 Błąd przy przypominaniu hasła na forum
|
|
|
Przy próbie otrzymania nowego hasła z poziomu forum pojawia się błąd
Kod: | Fatal error: Cannot redeclare mosmakepassword() (previously declared in /www/forum/includes/usercp_sendpasswd.php:97) in /www/forum/includes/usercp_sendpasswd.php on line 123 |
Mimo, że fatalny, błąd ten nie zakłóca działania tej funkcji i nowe hasło jest wysyłane. Warto by jednak byłoby go naprawić.
P.S. Sprawdziłem, że jest to problem z pomostem, bo nie tylko u mnie ten problem występuje.
P.S. 2 Wersja phpBB by Przemo: 1.2.6 Joomla: 1.0.15
Update: Problem wynika z trzykrotnego (w moim przypadku) powtórzenia w pliku includes/usercp_sendpassword.php fragmentu:
Kod: | //joomla<->przemo start
require_once( '../configuration.php' );
function mosMakePassword($length=8) {
$salt = "abcdefghijklmnopqrstuvwxyzABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ0123456789";
$makepass = '';
mt_srand(10000000*(double)microtime());
for ($i = 0; $i < $length; $i++)
$makepass .= $salt[mt_rand(0,61)];
return $makepass;
}
$salt = mosMakePassword(16);
$crypt = md5($user_password.$salt);
$newpass = $crypt.':'.$salt;
$sql = "UPDATE ".$mosConfig_dbprefix."users SET activation = '" . $newpass . "'
WHERE phpbb_user_id = '" . $row['user_id'] ."' ";
if ( !$db->sql_query($sql) )
{
message_die(GENERAL_ERROR, 'Could not update new password information', '', __LINE__, __FILE__);
}
//joomla<->przemo end
|
Teraz tylko pytanie, z czego to wynika? Moje podejrzenie - funkcja "załataj wszystko" w panelu administracyjnym - może nie sprawdza ona, które pliki wymagają łatania i łata wszystkie jak leci? To tylko niesprawdzona teoria. |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!