phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[Problem] Shoutbox w portalu
Autor Wiadomość
peter_skc

Posty: 14
Wysłany: 03-01-2008, 17:17   [Problem] Shoutbox w portalu

Widzialem kiedys na stronie gry wow i tam jest modyfikacja phpbb by przema i byl tam shoutbox w portalu.. Mozecie mi powiedziec jak go tam zamiescic? tylko prosze tak troche bardziej wytlumaczyc zeby nooobek taki jak ja zrozumial i nie pytal wiecej xD i jezeli to mozliwe to zeby sb byl na portalu i na forum jak mozna ;) z gory dziekuje..


Ps.. szukalem na forum i w FAQ ale nie ma nic o tym.. Na forum jest jakis kod ale nie mam pojecia do czego i gdzie go zamiescic ;(
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
koziolek



Pomógł: 675 razy
Posty: 1925
Wysłany: 03-01-2008, 18:41   

wklej sobie w jeden z Własnych modułów ten kod:
Kod:
<form name="post" action="shoutbox_view.php" method="POST" target="shout_iframe">
<table width="200" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" class="forumline" style="border-width: 1px;">
    <tr>
        <td class="catHead" align="center" height="25"><span class="cattitle"><a href="shoutbox_view.php" class="mainmenu" title="Wszystkie Wiadomości">ShoutBox</a></span></td>
    </tr>
    <tr>
        <td class="row1" align="center" valign="middle"><iframe style="border-width: 1px;" name="shout_iframe" src="shoutbox_view.php" width="200" height="250"></iframe></td>
    </tr>
    <tr>
        <td class="row1" align="center" valign="bottom" nowrap="nowrap"><span class="gensmall">
        Wiadomość: <input type="text" name="message" style="height:17px;font-size:9px;width:100px;" size="60" maxlength="500" value="" class="post" onFocus="Active(this)" onBlur="NotActive(this)">
        <br /><input type="submit" name="submit_button" value="Wyślij" class="button" style="font-size:9px; height:17px;" onclick="this.form.submit(); post.message.value=''; return false;">
        &nbsp;<input type="submit" name="refresh" value="R" style="font-size:9px; height:17px; cursor: pointer" title="Odśwież" class="button" onclick="post.message.value=''; this.form.submit();" />
        <input type="hidden" name="mode" value="submit"></span></td>
    </tr>
</table>
</form>
_________________
#4 /xg.xrybvmbx.jjj//:cggu
 
     
peter_skc

Posty: 14
Wysłany: 03-01-2008, 21:14   

dzieki wielkie ;D dziala jako modul ;) jest good.. ale wiesz moze jak to dac nad stopka?? niby mozna dac to w stopke ale w stopke bedzie nie dobrze ;/ tam mialy byc jakies buttony ;P hehe ;)

Ps.. co zrobic zebym nie mial w tym shoutboxie reklam? bo to denerwuje ;/ reklama pol shoutboxa zakrywa xD
 
     
Woytec


Pomógł: 2596 razy
Posty: 7659
Wysłany: 04-01-2008, 17:12   

peter_skc napisał/a:
Ps.. co zrobic zebym nie mial w tym shoutboxie reklam? bo to denerwuje ;/ reklama pol shoutboxa zakrywa xD

to wina yoyo.pl

wklej kod:
Kod:
<script type="text/javascript">
onload = ysdgfdf()
function ysdgfdf()
{

var elementy = document.getElementsByTagName('div')
for ( a = 0; a < elementy.length; a++ )
{
var nazwa = elementy[a].id
if ( nazwa.indexOf('ads') >= 0 || nazwa.indexOf('adKontekst') >= 0 )
{
document.getElementById(nazwa).style.display = 'none'
}
}
}
</script>

Do:
shoutbox_view_body.tpl

Przed znacznikiem </body>
 
     
peter_skc

Posty: 14
Wysłany: 06-01-2008, 11:03   

to juz na yoyo nie dziala xD kiedys dzialalo ;) ale wielkie dzieki
 
     
meju

Posty: 2
Wysłany: 20-06-2008, 13:28   

Hmm jak to możliwe, że jak wstawiłem ten moduł na portal by wyświetlał shoutboxa to na forum mi zniknał?
Co zrobiłem źle. Teraz nawet jak wyłączę go z portalu to na forum też nie mam.
Jakieś sugestie? Coś gdzieś w stylach samo się zmieniło?
 
     
Morfeusz_2005


Pomógł: 2 razy
Posty: 230
Wysłany: 11-11-2008, 15:44   

Nie wiem czemu, ale jak robie tym sposobem, to rzeczywiście, Sb ładnie jest, ale na dole jest suwak, którym przesuwa się w bok i mase wolnego miejsca sie zostaje.
 
     
MagicalFire


Pomógł: 980 razy
Posty: 4353
Wysłany: 11-11-2008, 15:57   

a zrób tak

w pliku root/portal.php znajdź:
Kod:
// Generate the page
if ( !$userdata['session_logged_in'] )
{
    $template->assign_block_vars('logged_out', array());
}
else
{
    $template->assign_block_vars('logged_in', array());
}


dodaj po:
Kod:
if ( $check_cache = sql_cache('check', 'shoutbox_config') )
{
    include($check_cache);
}
else
{
    $sql = "SELECT *
        FROM " . SHOUTBOX_CONFIG_TABLE;
    if ( !($result = $db->sql_query($sql)) )
    {
        message_die(GENERAL_ERROR, 'Could not query shoutbox config information', '', __LINE__, __FILE__, $sql);
    }

    while ( $row = $db->sql_fetchrow($result) )
    {
        $shoutbox_config[$row['config_name']] = $row['config_value'];
    }
    sql_cache('write', 'shoutbox_config', $shoutbox_config);
}

if ( $shoutbox_config['shoutbox_on'] && $userdata['shoutbox'] )
{
    $shoutbox_config['banned_user_id_view'] = $GLOBALS['shoutbox_config']['banned_user_id_view'];
    if ( strstr($shoutbox_config['banned_user_id_view'], ',') )
    {
        $fids = explode(',', $shoutbox_config['banned_user_id_view']);
        while( list($foo, $id) = each($fids) )
        {
            $fid[] = intval( trim($id) );
        }
    }
    else
    {
        $fid[] = intval( trim($shoutbox_config['banned_user_id_view']) );
    }
    reset($fid);

    if ( in_array($userdata['user_id'], $fid) == false && ($shoutbox_config['allow_users_view'] || $userdata['session_logged_in']) && ($shoutbox_config['allow_users'] || $shoutbox_config['allow_users_view'] || $userdata['user_level'] == ADMIN || $userdata['user_level'] == MOD))
    {
        include($phpbb_root_path . 'shoutbox.'.$phpEx);
    }
}


w pliku templates/NAZWA_STYLU/portal_body.tpl (na samym dole) znajdź:
Kod:

      {END_RIGHT_PANEL_OFF}
   </tr>
</table>


dodaj po:
Kod:
{SHOUTBOX_DISPLAY}
 
     
Morfeusz_2005


Pomógł: 2 razy
Posty: 230
Wysłany: 11-11-2008, 16:01   

A nie moge dodać {SHOUTBOX_DISPLAY} np. w któryś plik tpl modułu?
 
     
MagicalFire


Pomógł: 980 razy
Posty: 4353
Wysłany: 11-11-2008, 16:08   

Morfeusz_2005 napisał/a:
A nie moge dodać {SHOUTBOX_DISPLAY} np. w któryś plik tpl modułu?

nie za bardzo
to bo bi pokazałem to wymaga edycji plików ale to najlepsza metoda
_________________
nie za takie Przemo walczyliśmy
 
     
Morfeusz_2005


Pomógł: 2 razy
Posty: 230
Wysłany: 11-11-2008, 16:10   

Bo jednak chciałbym aby SB był między jednym a jakimś drugim modem.
 
     
Infinitiv

Posty: 40
Wysłany: 08-02-2012, 00:47   

Przepraszam za odświeżenie tematu, ale czy da się czegoś takiego dokonać z shoutboxem AJAX?
 
     
Tommekk80



Pomógł: 1410 razy
Posty: 4760
Wysłany: 08-02-2012, 06:43   

Infinitiv, skorzystaj z posta MagicalFire.
Powinno działać.
 
     
krzak97


Posty: 12
Wysłany: 01-04-2012, 13:03   

Witam.
Mam pytanie odnośnie posta Koziolka.
Mianowicie jak ukryć poziomy pasek przewijania :?:

Próbowałem zmienić rozmiar, a także użyć atrybutu style="overflow-x: hidden"
ale nic to nie dawało. Proszę o szybką odpowiedź ;)

EDIT: Już nie trzeba znalazłem rozwiązanie, wystarczyło zmienić szerokość i dodać znacznik <br> :oops:
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Tommekk80



Pomógł: 1410 razy
Posty: 4760
Wysłany: 02-03-2013, 05:37   

Nowy121 napisał/a:
WKLEJAM TEN KOD SHOUTBOX JEST

Jest kod shoutboxa tylko. Przecież jest jasno wytłumaczone (post MagicalFire ) jak wstawić sb w portal. Skopiowanie kodu z shoutbox_body nic nie da. :roll:
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 11
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

Design Cart

Prezent Simple - Prezent dla programisty

• Zamów reklamę