Zamknięty przez: arcy 21-12-2009, 23:56 |
Błędy wersji 1.12.5 |
Autor |
Wiadomość |
Przemo
|
Wysłany: 14-03-2006, 17:49 Błędy wersji 1.12.5
|
|
|
W tym temacie moderatorzy będą dopisywac znalezione błędy w wersji 1.12.5
Gdy pojawi się błąd krytyczny, zostanie opublikowana kolejna wersja.
Na razie każdy ma możliwość pisania w tym temacie, jednak jeśli pojawi się tu coś oprócz PRAWIDŁOWEGO zgłoszenia SPRAWDZONEGO błędu oraz chętnie poprawki do niego, temat zostanie zablokowany.
==========================================
Kiedy zablokujemy użytkownikowi pisanie w jakims forum, przy próbie napisania tematu lub postu pojawia mu się komunikat, że nie może pisac w tym forum, oraz link powrotny, który jednak jest nieprawidłowy.
Otwórz /includes/functions_post.php i znajdź: Kod: | function disallow_forums($userdata, $forum_id)
{
global $lang; | Zamień na: Kod: | function disallow_forums($userdata, $forum_id)
{
global $lang, $phpEx; |
|
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Przemo
|
Wysłany: 14-03-2006, 18:08
|
|
|
Można spreparowac link i pisać tematy w forum które jest linkiem i które nie ma zaznaczonej opcji "Link lokalny"
Otwórz posting.php znajdź:Zamień na: |
|
|
|
|
profetes
|
Wysłany: 15-03-2006, 15:25
|
|
|
nie jest to może błąd krytyczny, ale przez phpMyAdmina źle się to robi......
mianowicie: PA->uśmieszki->w górę lub -> w dół ==>
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/pasiekam/public_html/ff/cache/tpl_subSilver.admin.page_header.php:2) in /home/pasiekam/public_html/ff/includes/functions.php on line 1737
na domiar złego uśmieszek się nie przenosi.......
Przemo, wybacz, ale do tego stopnia nie znam php, by to naprawić..... ale błąd zgłosić mogę
powodzenia |
|
|
|
|
Przemo
|
Wysłany: 16-03-2006, 15:24
|
|
|
Gdy nie ma numeru i hasła bramki GG ikona GG powinna otwierac okno GG a nie stronę formularza do wysłania wiadomości przez bramkę. |
|
|
|
|
Przemo
|
Wysłany: 16-03-2006, 23:34
|
|
|
Gdy user jest ukryty w liscie userow nie powinno pokazywac ostatniej wizyty |
|
|
|
|
Blackall
|
Wysłany: 18-03-2006, 09:37
|
|
|
Kiedy administrator wejdzie w przeglądane tematy [topic_spy.php?u=X] danego usera, a autorem jednego z przegladanych tematów jest np admin,mod; to powinno kolorować ich nicki, a tak nie jest. |
|
|
|
|
MaciekP
|
Wysłany: 18-03-2006, 22:46
|
|
|
Kiedy nowa osoba się zarejestruje, na forum pokazuje się napis: "Ostatnio zarejestrowana osoba: Jakiś_nick"
Gdy w PA jest włączona możliwość zmiany nicka i ta właśnie nowozarejestrowana osoba zmieni go, napis pozostaje: "Ostatnio zarejestrowana osoba: Jakiś_nick" zamiast "Ostatnio zarejestrowana osoba: Nowy_nick" |
|
|
|
|
misielbo
|
Wysłany: 19-03-2006, 08:28 Niebezpieczne aktywne dymki
|
|
|
Witam!
Chciałem przedstawić pewien problem związany z luką bezpieczeństwa w opcji "Aktywne dymki". Otóż problem jest taki:
Mam forum dyskusyjne, na którym jest specjalny dział, dostępny tylko na hasło. Udostępniam tam informacje tylko dla członków mojego teamu (prowadzę team). Znajdują się tam hasła, linki tylko dla nich, itp. Testowałem to pod względem bezpieczeństwa, bo jak wiadomo, nikt nie chce by tajne wiadomości zostały upublicznione. Wszystko działało pięknie, ale znalazłem jedną lukę, właśnie w aktywnych dymkach, fajna rzecz, lecz musialem ją wyłączyć z pewnej przyczyny: Gdy napiszę post w dziale zastrzeżonym, w moim profilu jest odnośnik do ostatniego postu... Faktycznie link przekierowuje do wpisania hasła, lecz gdy najeżdżam na ten link wyświetla się aktywny dymek, który pokazuje dosyć spory kawalek tekstu, który można zobaczyć przez każdego użytkownika. Tak samo we wszystkich profilach członków mojej grupy. Dzięki temu moje zastrzeżone posty nie były już zastrzeżone, jedyną na to poradą było wyłączenie opcji aktywne dymki, a szkoda.
Proszę coś z tym zrobić
Pozdrowienia |
Ostatnio zmieniony przez misielbo 19-03-2006, 12:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
chelloPL
|
Wysłany: 19-03-2006, 13:14
|
|
|
Błąd uniemożliwiający poprawne zalogowanie, jeśli długość hasła > 20 znaków (maksymalna defaultowa wartość w PA, to 32 znaki).
password_body.tpl:
Kod: | <input type="password" class="post" name="password" size="30" maxlength="20" /> |
zamienić na:
Kod: | <input type="password" class="post" name="password" size="30" maxlength="100" /> |
login_body.tpl:
Kod: | <td><input type="password" name="password" size="25" maxlength="25" class="post2" onFocus="Active(this)" onBlur="NotActive(this)" /></td> |
zamienić na:
Kod: | <td><input type="password" name="password" size="25" maxlength="100" class="post2" onFocus="Active(this)" onBlur="NotActive(this)" /></td> |
Komentarz: wstawiłem jako maksymalną długość 100, bo we wszystkich pozostałych plikach tpl jest właśnie wartość 100. |
_________________ Zanim napiszesz do mnie na GG/PW, koniecznie przeczytaj zasady.
Sygnaturka to nie tablica z ogłoszeniami! PAMIĘTAJ o tym! Nadużywanie i celowe reklamowanie stron jest ZABRONIONE i karalne!
Gość, a czy Ty nie masz sobie nic do zarzucenia? |
|
|
|
|
mmat2
|
Wysłany: 19-03-2006, 16:05
|
|
|
W albumie powinno kolorować nicki i nazwy grup, a tak się nie dzieje |
_________________ Wy macie zegarki, a ja mam czas |
|
|
|
|
Crack
|
Wysłany: 19-03-2006, 18:47
|
|
|
Nie, nic nie jest obcinane, ale maksymalna długość to 32 znaki - usercp_register.php
Kod: | else if ( strlen($new_password) > 32 )
{
$error = TRUE;
$error_msg .= ( ( isset($error_msg) ) ? '<br />' : '' ) . $lang['Password_long'];
} |
|
_________________ [ DumpLoader 1.0 ] [ Spider Friendly 1.3.12 Google Sitemaps 1.4 ]
[ Tanuki: recenzje anime | forum ]
|
|
|
|
|
Crack
|
|
|
|
|
Przemo
|
Wysłany: 21-03-2006, 13:17
|
|
|
Niesprawdzone: Cytat: | Chciałbym zgłosić pewien problem i zapytać o możliwość jego rozwiązania. Otóż w najnowszej wersji forum, moduł 'Ostatnie tematy' na portalu zawiera błąd. W tym module nie działa prawidłowo sprawdzanie uprawnień użytkowników i tytuły tematów z działów prywatnych widzą także goście. Czy da radę wprowadzić do tego modułu sprawdzanie uprawnień? |
|
|
|
|
|
MrK
|
Wysłany: 22-03-2006, 06:09
|
|
|
Coś jest nie tak z wyświetlaniem linków, które zawierają w sobie wykrzyknik. Po prostu link kończy sie na znaku przed wykrzyknikiem, np.:
http://download.mobiledit.../test/setup.exe
Link jest oczywiscie poprawny i po wrzuceniu do przeglądarki normalnie działa. Nie pomaga ujęcie w tagi [ url ]. |
_________________ Pozdrawiam
MrK |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Przemo
|
Wysłany: 22-03-2006, 13:02
|
|
|
Przy cytowaniu skróconego linku, zacytowany link jest nieprawidłowy, tak więc należy skracać przez bardziej unikalny znak np: [...] i w tworzeniu linków ignorowac tworzenie linku gdy zawiera ten znak, albo jeszcze cos lepszego wymyslic. |
|
|
|
|
|