|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: chelloPL 14-09-2007, 23:43 |
Konwerter phpBB do Przemo |
Autor |
Wiadomość |
krktkty
|
Wysłany: 14-09-2007, 16:39 Konwerter phpBB do Przemo
|
|
|
Szukałem na phpbb2.pl i tu na forum i nie znalazłem Może mnie ktos oswiecic? |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Radek
|
Wysłany: 14-09-2007, 16:45
|
|
|
konwerter? chcesz przejsc z czystego phpbb2 na przemo, tak ? no wiec poczytaj o robieniu update forum.
Zanim zadamy pytanie, używamy opcji szukaj |
|
|
|
|
krktkty
|
Wysłany: 14-09-2007, 16:56
|
|
|
RuseK napisał/a: | no wiec poczytaj |
i vice versa!
krktkty napisał/a: | Szukałem naforum i nie znalazłem |
...
Moglibyście podać mi linka do tematu o konwersji? |
|
|
|
|
Radek
|
Wysłany: 14-09-2007, 17:05
|
|
|
Jak ja nie lubie jak ktoś klamie... Myslisz ze jestes fajny ? Zaloze sie, ze nawet nie kliknales na "Szukaj"...
Cytat: | Aktualizacja z wersji oryginalnych lub niższych od 1.12.5:
- Kopiujemy wszystkie pliki swojego forum oraz bazę danych.
- Kasujemy stary katalog /scripts/ (niekoniecznie)
- Z katalogu głównego forum wersji 1.12.5 kopiujemy katalog /scripts/ do katalogu forum na serwerze
- Logujemy się jako admin, wchodzimy na adres /scripts/update.php i wykonujemy aktualizację (na wszelki wypadek kopiujemy zawartość wyniku.)
- Nadpisujemy wszystkie pliki nowymi plikami z wyjątkiem pliku config.php (Uwaga ta czynnośc dopiero po zakończeniu aktualizacji bazy ! Gdy pomylimy kolejność czeka nas powtórne wgrywanie plików starej i nowej wersji bo aktualizator może nie zadziałać !)
- Czyścimy katalog cache, pliku .htaccess nie musimy kasowac jak tam będzie
-Wchodzimy na forum logujemy sie jako admin uruchamiamy plik /scripts/update_useragent.php, sluży to do aktualizacji informacji o przeglądarkach w starych postach
- Sprawdzamy w CheckFiles (Kontrola Systemu) synchronizację bazy SQL i synchronizujemy jeśli potrzeba.
Jeżeli ktoś lubi porządek, może skasować wszystkie stare pliki i katalogi, gdyż kilka plików zniknęło w 1.12.5 Jednak w takiej sytuacji należy ponownie skopiować katalogi: /album_mod/upload/ , /files/ , /images/avatars/ , /images/photos/ , /images/signatures/ , /pafiledb/uploads/ W tych katalogach znajdują sie pliki: załączników, downloadu, avatarów, podpisów, zdjęć. Dodatkowo później musimy skopiować inne obrazki, które zmienialiśmy, np. uśmieszki, rangi. Polecam zrobienie takiej czystki lecz oczywiście nie ma to wpływu na działanie. |
http://www.przemo.org/php...t=23506,start,0 |
|
|
|
|
krktkty
|
Wysłany: 14-09-2007, 17:08
|
|
|
Szukałem tylko pod hasłem "Konwersja phpbb do phpbb by przemo" wpisz sobie i ciekawe czy ty znajdziesz na pierwszych 3 stronach |
|
|
|
|
joli
Yollien +Styler
|
Wysłany: 14-09-2007, 17:39
|
|
|
krktkty, marudzisz. na głównej stronie jest instrukcja, wystarczy ja przeczyatc
http://www.przemo.org/php...=install#up_org |
|
|
|
|
krktkty
|
|
|
|
|
joli
Yollien +Styler
|
Wysłany: 14-09-2007, 17:53
|
|
|
co zle idzie? zrobiles konwersje bazy? |
|
|
|
|
krktkty
|
Wysłany: 14-09-2007, 17:56
|
|
|
Własnie zamierzam zrobic konwersje bazy... i takie cos mi sie pokazuje. |
|
|
|
|
joli
Yollien +Styler
|
Wysłany: 14-09-2007, 18:00
|
|
|
No to nic nie zrobiles, wiec w czym problem? zaloguj sie rob |
|
|
|
|
krktkty
|
Wysłany: 14-09-2007, 18:04
|
|
|
Słuchaj... tam pisze:
Pierwszy krok to zamiana bazy danych. Należy wgrać do głównego katalogu forum katalog: scripts/update.php z katalogu mojego pakietu, po czym będąc zalogowanym jako admin, wpisać w przeglądarce: http://adres.naszego_forum.pl/scripts/update.php na ekranie pojawi się instrukcja uaktualnienia bazy.
Zamierzałem to zrobić, otworzyłem ten plik (zalogowany jako admin) i wchodząc widze: You are not Administrator. :S |
|
|
|
|
joli
Yollien +Styler
|
Wysłany: 14-09-2007, 18:10
|
|
|
http://www.przemo.org/php...++administrator |
|
|
|
|
krktkty
|
Wysłany: 14-09-2007, 18:18
|
|
|
OK już mam... Już zrobiłem, i jakies błedy powychodziły, cytat niektórych:
DROP TABLE phpbb_topic_view
Failed - Unknown table 'phpbb_topic_view'
DROP TABLE phpbb_ignores
Failed - Unknown table 'phpbb_ignores'
ALTER TABLE phpbb_ignore RENAME phpbb_ignores
Failed - Table 'aa39723_tess.phpbb_ignore' doesn't exist
CREATE TABLE phpbb_themes_name ( themes_id smallint(5) UNSIGNED DEFAULT '0' NOT NULL, tr_color1_name char(50), tr_color2_name char(50), [...]
Failed - Table 'phpbb_themes_name' already exists
DROP TABLE phpbb_cat_rel_cat_parents
Failed - Unknown table 'phpbb_cat_rel_cat_parents'
DROP TABLE phpbb_cat_rel_forum_parents
Failed - Unknown table 'phpbb_cat_rel_forum_parents'
DROP TABLE phpbb_chat2box
Failed - Unknown table 'phpbb_chat2box'
DROP TABLE phpbb_chat2box_session
Failed - Unknown table 'phpbb_chat2box_session'
DROP TABLE phpbb_counter
Failed - Unknown table 'phpbb_counter'
DROP TABLE phpbb_junior_auth_panel
Failed - Unknown table 'phpbb_junior_auth_panel' |
|
|
|
|
joli
Yollien +Styler
|
Wysłany: 14-09-2007, 18:20
|
|
|
nie szkodzi, jakbys przeczytal to, co napisane na poczatku.... |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
krktkty
|
Wysłany: 14-09-2007, 18:22
|
|
|
Aha dobra juz dowiedziałem sie ze...
Zostaną wyświetlone instrukcje które nie zostały wykonane, zarówno w aktualizacji z oryginalnego phpBB jak i aktualizacji z niższej wersji phpBB by Przemo wiele z tych instrukcji nie zostanie wykonanych gdyż jest to uniwersalny aktualizator.
to spoko, dzieki za pomoc! |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!