phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak zwiększyć popularność forum?
Autor Wiadomość
Dynax

Wysłany: 03-09-2007, 13:51   Jak zwiększyć popularność forum?

Mam takie małe pytanie... jak zwiększyć popularność swojego forum. Mam forum z ładnym stylem i o ciekawej tematyce. Ale problem w tym, że nikt nie chce na nie wchodzić i się rejestrować. Jak można to zmienić?

Gadatliwa Kasia 

joli
Yollien +Styler

Wysłany: 03-09-2007, 14:07   

ojoj.

smyku2

Wysłany: 03-09-2007, 14:42   

na początek poczytaj ten temat: http://www.przemo.org/php...t=29926,start,0

pecador

Wysłany: 03-09-2007, 14:53   

masz tak świetne forum, że nawet nie da się na nie wejść..

Dynax

Wysłany: 03-09-2007, 17:40   

Już się da

lukas79

Wysłany: 03-09-2007, 18:13   

by to zaczelo funkcjonowac musi byc o czym pisac :)

jak ktos widzi pustki to nic nie napisze :) - trzeba pracy, pozakladaj tematy, popros znajomych o pomoc - samo sie nie zacznie pisac

na to nie licz

kevvin!

Wysłany: 03-09-2007, 18:17   

Wymień się z inna strona lub forum linkami, banerami. Zapłać Przemkowi bodajże i Ci wrzuci link tutaj na tym forum i stronie glównej.

lukas79

Wysłany: 03-09-2007, 18:20   

kevvin! napisał/a:
Wymień się z inna strona lub forum linkami, banerami. Zapłać Przemkowi bodajże i Ci wrzuci link tutaj na tym forum i stronie glównej.

1. nikt nie wymieni sie z pustym forum
2. nie ma co promowac - tam nie ma tresci, a to google najbardziej lubi - same linki przy pustej stronie niezbyt wiele pomoga

najpierw trzeba popracowac nad trescia

Dynax

Wysłany: 03-09-2007, 18:24   

A ze stroną mi się udało. Na moją stronę wchodzi teraz dużo osób. Ale z forum tak łatwo nie jest.

Sekrety:
1. Wymiana linkami ze znajomym Webmasterem (www.akcja-firefox.pl)
2. Dodałem stronę do wyszukiwarek

Ale z forum tak mi się nie udaje.

vegetagt

Wysłany: 03-09-2007, 18:54   

Dynax, bo strona ma treść, a nowe forum, to raczej nei bardzo.

Gadatliwa Kasia 

raf_b

Wysłany: 08-09-2007, 12:25   

Ja walczyłem ok. pół roku. Mam forum ślubne i sporo materiałów sam wrzucałem. Np adresy restauracji, sal itd. Jakieś przykłady sukien ślubnych, no to wszystko, co jest związane z tematyką. Oczywiście wyszukiwarki - podstawa. Potem dołączyła jedna pani i wrzuciła na forum wiele babskich tematów. Potem trochę mieszałem z czytaniem i rejestracją, nie polecam zmieniać na "czytanie dla zarejestrowanych", ale wydzielić najbardziej popularne tematy i je zablokować. Reszta na zachętę powinna być do czytania dla wszystkich. Skok w ilości użytkowników zanotowałem w lipcu/sierpniu. Teraz szkoła, to widzę, że jest mały zastój, z resztą miałem problemy serwerowe, więc przyczyny mogą być po tej stronie. Wydaje mi się również, że powinno się znaleźć jak w biznesie - niszę, tematykę której jest mało w sieci. Moje forum powstało, kiedy forum weselne na Wielkopolskę padło, a innych nie wynajdywałem. Teraz wepchnęło się jakieś poznańskie, ale ja zdążyłem się rozwinąć. :)

Odpowiedz do tematu