phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: joli
29-06-2009, 18:40
[Problem] Zgłaszanie postów i kolejnośc moderatorów
Autor Wiadomość
pingwin77

Wysłany: 30-08-2007, 23:51   [Problem] Zgłaszanie postów i kolejnośc moderatorów

Chciałbym prosić o wytłumaczenie jak dodać funkcje raportowania postów do adminów/modów za pomocą przycisku w prawym górnym rogu postu (wiem że coś takiego jest :P ) Chyba "php by przemo" ma to wbudowane no ale niestety na moim forum nie ma takiej możliwości (czyżbym co przez przypadek wyciął ? ). Jeśli można to prosiłbym o wytłumaczenie jak dodać tą funkcje od razu z możliwością dodania komentarza do zgłoszenia (w gotowych modyfikacjach widziałem tylko dodanie okna komentarzu ;/ :) . Z góry dzięki.

edit. Chciałbym jeszcze poprosić o odpowiedzenie mi na pytanie "Czy jest możliwość aby osoby którzy mają np. jeden dział do moderowania nie były w zakładce "osoby odpowiedzialne za forum" oraz aby nie były wraz z normalnymi moderatorami pokazywani przed normalnymi userami w osobach obecnych na forum ;/ Na moim forum wiele osób ma moda na jeden dział i niestety to źle wygląda ;/. Z góry dzięki za pomoc ;)
Ostatnio zmieniony przez pingwin77 31-08-2007, 01:09, w całości zmieniany 2 razy  

Gadatliwa Kasia 

Radek

Wysłany: 30-08-2007, 23:55   

PA -> Zgłaszanie postów (belka) -> Konfiguracja tam wszystko ustaw

pingwin77

Wysłany: 31-08-2007, 00:00   

RuseK, Dzięki zaraz sprawdzę. (jak będzie ok dostaniesz "pomógł" ;) )

Btw. zedytowałem pierwszego posta.

[ Dodano: 31-08-2007, 01:34 ]
pingwin77 napisał/a:
Pedit. Chciałbym jeszcze poprosić o odpowiedzenie mi na pytanie "Czy jest możliwość aby osoby którzy mają np. jeden dział do moderowania nie były w zakładce "osoby odpowiedzialne za forum" oraz aby nie były wraz z normalnymi moderatorami pokazywani przed normalnymi userami w osobach obecnych na forum ;/ Na moim forum wiele osób ma moda na jeden dział i niestety to źle wygląda ;/. Z góry dzięki za pomoc ;)

Pozostaje mi tylko czekać na pomoc w tej sprawie ;)

[ Dodano: 31-08-2007, 02:11 ]
Hmmmm dziwne ale po włączeniu tego moda coś takiego pojawiło mi się na forum
http://dump.stoleyour.net/uploads/d69eb9cc0c.jpg
i nie wiem o co chodzi ;/ Co dziwniejsze ta liczba się ciągle zmienia.
jakieś sugestie ?

Czy to możliwe że to pojawiło się gdy zmieniłem kolejność chmodów w db/db_backup ?
Obecne ustawienia są takie
Cytat:
db_backup - chmod 777
db_backup/.htaccess -chmod 644
db_backup/index.htm -chmod 644
db_backup - index.html -chmod 644
db_backup - index.php -chmod 644

grafart

Wysłany: 31-08-2007, 01:37   

Mam dokładnie ten sam problem :/ znaczy się chmody chyba nie grają tutaj równicy ... tylko overal_header.tpl ... ale prosze Was również o pomoc .. :/

[ Dodano: 31-08-2007, 02:39 ]
aaa zapomniałem jeszcze dołączyć mojego pliku .. :( z resztą sami wejdźcie na forum jakies dziwne odliczanie jest na górze :(

[ Dodano: 31-08-2007, 02:55 ]
Ok już sobie poradziłem :D błąd był w pliku :D

overall_header.txt
moj header
Pobierz Plik ściągnięto 529 raz(y) 10,29 KB

soser

Wysłany: 31-08-2007, 08:52   

pingwin77 napisał/a:
Adres forum: http://grafart.org
Cytat:
Adres forum: http://www.grafart.org/
Multikonto ?

pingwin77

Wysłany: 31-08-2007, 11:13   

soser, nie :) Dwa różne konta administracji tego samego forum tylko że mój admin chyba nie skojarzył że to moje konto xD

Fikander

Wysłany: 31-08-2007, 12:31   

RuseK napisał/a:
PA -> Zgłaszanie postów (belka) -> Konfiguracja tam wszystko ustaw

Wszystko? Tam nie można prawie nic ustawić ;)

Czy da się (to jest na pewno da się, ale jak wiele wysiłku to wymaga) zrobić następujące rzeczy:

a) oznaczanie przez moderatora postów zgłoszonych jako już zmoderowanych, czyli kasowanie z listy postów zgłoszonych, aby każdy z piętnastu moderatorów nie musiał klikać w pięćdziesiąt postów, żeby zobaczyć, czy już zostało to zmoderowane?

b) dołączyć do informacji w popupie daty zgłoszenia postu, daty napisania postu, pierwszych X znaków treści posta?

c) wyświetlać moderatorowi działu tylko zgłoszenia dotyczące jego działu, z wyfiltrowaniem innych?

z góry dzięki za jakąś konstruktywną odpowiedź
f.

Gadatliwa Kasia 

pingwin77

Wysłany: 01-09-2007, 20:16   

Że tak powiem "UP"
Nadal czekam na odpowiedź w tej sprawie :)
Cytat:

Chciałbym jeszcze poprosić o odpowiedzenie mi na pytanie "Czy jest możliwość aby osoby którzy mają np. jeden dział do moderowania nie były w zakładce "osoby odpowiedzialne za forum" oraz aby nie były wraz z normalnymi moderatorami pokazywani przed normalnymi userami w osobach obecnych na forum ;/ Na moim forum wiele osób ma moda na jeden dział i niestety to źle wygląda ;/. Z góry dzięki za pomoc ;)

Odpowiedz do tematu