|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: Matteo 09-11-2013, 09:36 |
Przedzia? lat podczas rejestracji |
Autor |
Wiadomość |
Majkelo

|
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Profesjonalista

|
Wysłany: 18-01-2012, 09:48
|
|
|
Wg. mnie trochę niepotrzebna ta modyfikacja. Nawet jeżeli administrator się zabezpieczy przed dziećmi w młodym wieku one i tak dobiorą sobie starszy. No ale fajnie to zrobiłeś |
|
|
|
 |
Tommekk80

|
Wysłany: 18-01-2012, 10:12
|
|
|
Profesjonalista, tu nie chodzi o zabezpieczenie przed dziećmi, tylko o datę urodzenia. Na forach zaczną się rejestrować (załóżmy) dwunastolatki i nie będą mogli wpisać swojej daty urodzenia bo jej nie ma (domyślnie jest do 1999 roku).
Chodzi generalnie o jeden wpis w includes/usercp_register.php :
Kod: | for ($i = 1910; $i < 2000; $i++) |
Wystarczy 2000 zmienić na 2012 i dziesięć lat spokoju.
I tu się z tobą zgodzę. Modyfikacja wydaje się być zbędna, bo po co tworzyć edycję w PA czegoś, czego się praktycznie nie zmienia. |
|
|
|
 |
gaget3

|
Wysłany: 18-01-2012, 12:38
|
|
|
Mozna jeszcze inaczej zrobic:
Kod: | Otworz plik includes/usercp_register.php
--Znajdz:--
$birthday_select = '<select name="b_year"><option value="0"' . (($b_year == 0) ? 'SELECTED' : '').'> - </option>';
for ($i = 1910; $i < 2000; $i++)
--I zamien na:--
$birthday_select = '<select name="b_year"><option value="0"' . (($b_year == 0) ? 'SELECTED' : '').'> - </option>';
for ($i = 1910; $i < date('Y'); $i++)
--Zapisz i zamknij plik--
|
Potem w PA - Konfiguracja - Strony glownej - Minimalny wiek uzytkownika - ustaw na 1
Dzieki temu mamy spokoj na cale zycie. |
_________________ Inspektor Gaget xD
Poza forum pomagam odpłatnie. Jeśli nie wiesz co napisać nie pisz. Nie marnuj mojego cennego czasu. |
|
|
|
 |
aqvario

|
Wysłany: 15-02-2013, 23:03
|
|
|
Ja to bym powiedział, że ten wpis powinien wyglądać tak:
Kod: | for ($i = (date('Y') - $board_config['max_user_age']); $i < (date('Y') - $board_config['min_user_age']); $i++) |
Dzięki temu będzie działało to, co się wpisuje w panelu admina, czyli minimalny i maksymalny dozwolony wiek użytkownika forum. Aż jestem ciekawy, czy ten bug (roku 2000go xDDD) został poprawiony w 1.12.7 :] |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!