phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: joli
22-01-2009, 19:08
[Problem] Auto logowanie
Autor Wiadomość
CartaginaFOX
zbanowany

Wysłany: 16-05-2007, 15:13   [Problem] Auto logowanie

Opcja autologowania nie działa mi w taki sposób jak powinna ... proszę o pomoc ... czy mój problem wymaga poprawki któregoś skryptu czy może zmiany w PA

Gadatliwa Kasia 

INIM

Wysłany: 16-05-2007, 15:16   

W pierwszej kolejności to wyczyść ciasteczka przeglądarki, potem wyczyść cache forum i popraw pliki.
Jak nadal nie będzie działać to podaj tu więcej szczegółów.

CartaginaFOX
zbanowany

Wysłany: 16-05-2007, 15:34   

INIM napisał/a:
popraw pliki.

Pliki które podaje mi są modyfikowane skryptami ... i działają poprawnie ... w dodatku chyba nie mają nic do samego logowania ...
INIM napisał/a:
potem wyczyść cache forum

czyszczę co kilka dni ...
INIM napisał/a:
wyczyść ciasteczka przeglądarki

piszę o swoim problemie ponieważ moi użytkownicy skarżą się że muszą za każdym logowaniem rejestrować się ...

INIM

Wysłany: 16-05-2007, 15:52   

Szukaj + autologowanie

Zapewnie błąd leży po stronie cookies
http://www.przemo.org/php...t,autologowanie
http://www.przemo.org/php...t,autologowanie
http://www.przemo.org/php...p?t=519,start,0

Poza tym podaj więcej szczegółów...
Co się dzieje jak używasz tej opcji, wywala błąd, przełącza na białą strone czy poprostu nie działa (tzw autowylogowanie)? Jeśli autowylogowanie to kiedy Cię wywala, za każdy razem jak przełączasz strone, odświeżasz ją czy wyłączasz i włączasz przeglądarke? Każdemu to nie działa, czy tylko danej grupie userów forum, lub danej przeglądarki? Itd....

CartaginaFOX
zbanowany

Wysłany: 16-05-2007, 16:04   

OTO WYPOWIEDZ JEDNEJ Z UŻYTKOWNICZEK MOJEGO FORUM

Cytat:
oby oby bo za kazdym razem musze hasełko wpisywac.. a to jest denerwujące.. ;) ) nawet na poczcie google mam automatyczne zeby nie pisiać 100 razy adresu i hasła.. ;] I dont like this..

Nie ma żadnego błedu ... próbuje tylko ustalić dlaczego autologowanie u mnie nie działa ... czyszczenie ciach ... przeglądarki nie pomaga ... to samo jest z cache forum i optymalizacją bazy oraz synchronizacją userów ... nic nie pomaga ... aż ręce opadają ...

[ Dodano: 16-05-2007, 16:06 ]
ps. Hosting mam w netlook.pl

joli
Yollien +Styler

Wysłany: 16-05-2007, 16:06   

A jak masz ustawione opcje logowania z ostatniego IP? Moze oni maja zmienne, a ty ustawiles na ostatnie? Zajrzyj do PA

Ty masz zmienne, wiec zmien sobie w profilu na NIE

CartaginaFOX
zbanowany

Wysłany: 16-05-2007, 16:11   

Joli dziękuje bardzo ... nie pomyślałem o tym ... :D

temat do zamknięcia :)

gilus

Wysłany: 21-05-2007, 00:25   

Może jeszcze jednak nie do zamknięcia? ;) Ja mam problem mały. Próbowałem różnych rzeczy i nic. Ale może od początku. Zdecydowałem się przenieść swoje forum z serwera starego na nowy) z tego względu, że tamten nie za bardzo dawał radę z bazami danych i często forum "padało".
Kopiowanie poszło ładnie - miałem problem z polskimi znakami ale udało mi się uporać z tym problemem. Mam inny problem. Otóż dostaję sygnały od wielu osób, że nie mogą sie zalogować na swoje hasła, albo jak się zalogują to po chwili ich samo wylogowuje. Trochę dziwny błąd mając na uwadze fakt, że spora część osób z forum nie ma tego problemu. Na forum po przenosinach nie działa też niestety automatyczne logowanie. Wydaje mi się, że ustawienia cookie w PA mam dobrze. Czy ktoś może mi pomóc, podpowiedzieć co mogę zrobić? Z góry dziękuję.

pecador

Wysłany: 21-05-2007, 00:31   

niech użytkownicy wyczyszczą ciasteczka w przeglądarkach.
i z doświadczenia wiem, że zawsze znajdzie się jakiś, który będzie twierdził że wyczyścił, wszystko dobrze robi, a tak na prawdę będzie próbował się zalogować w wyjątkowo głupi sposób.

gilus

Wysłany: 21-05-2007, 00:44   

No już im napisałem to. Ciekawe czy to coś pomoże, bo ja wyczyściłem - logowanie normalnie mi działa ale auto-logowanie niestety nie. Da się z tym żyć aczkolwiek jest trochę uciążliwe ;)

kob22

Wysłany: 21-05-2007, 07:52   

Ustaw w "Zezwól na automatyczne logowanie" daj bez ograniczeń lub daj tylko sprawdzanie ip dla admina i moderatora

gilus

Wysłany: 21-05-2007, 11:34   

No miałem ustawione, że tylko dla admina i moderatora. Zmieniłem na bez ograniczeń ale to nic nie dało. Automatyczne logowanie nawet mi nie działa. Tak jak mówiłem, automatyczne logowanie to sprawa drugorzędna najważniejsze aby normalne zwykłe logowanie działało wszystkim a niestety teraz 50% osób nie może się w ogóle zalogować ;( W ogóle to jest dziwne, że niektórzy mogą a niektórzy nie. Jakby był jakiś błąd to chyba wszyscy by nie mogli :/

CartaginaFOX
zbanowany

Wysłany: 21-05-2007, 17:02   

No ja zauważam wielki błąd u siebie ... czasem podaje użytkownikowi informacje że jego konto nie istnieje w bazie danych ... mimo że wpisuje dobry login i hasło ..

instalowałem mod dzięki któremu można logować się za pomocą maila ... ale mod napewno dobrze jest zainstalowany i nie wyskakują żadne błedy więc wątpie by to coś miało wspólnego ...

Gadatliwa Kasia 

gilus

Wysłany: 21-05-2007, 18:01   

Kurde ja już nie wiem co zrobić. Ktoś może mi pomóc? Mogę nawet zapłacić za naprawienie błędu.

[ Dodano: 22-05-2007, 15:27 ]
No mój problem się chyba rozwiązał. Część użytkowników, którzy nie mogli wejść już wchodzą więc raczej to był problem z ich przeglądarkami. Niestety nadal pozostaje problem automatycznego logowania, bo to nawet mi nie działa niestety. Ale 90% zmartwienia mam za sobą :D

Dziękuję za poradę :)

Odpowiedz do tematu