Przesunięty przez: joli 27-08-2007, 20:37 |
postgresql |
Autor |
Wiadomość |
Ciaptak
|
Wysłany: 15-07-2004, 13:52 postgresql
|
|
|
Jestem jednym z niewielu uzytkownikow tego forum stojacych na postrgesie.
i jak proboje instalnac wersje przema, to wyskakuje mi blad update tabeli.
Wiecie może w czym problem |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Kizio
|
Wysłany: 15-07-2004, 13:55
|
|
|
phpBB by Przemo nie działa na PostgreSQL |
|
|
|
|
Przemo
|
Wysłany: 15-07-2004, 14:44
|
|
|
Nie działa dlatego że nigdzie nie mogę znaleźć konwertera MYSQL>PostgreSQL żeby zamieni? pliki z katalogu /db/schemas/ jak znajde to będzie działał. generalnie forum działało by z Postgresem bo go obsługuje ale nie da się go zainstalować |
|
|
|
|
Ciaptak
|
Wysłany: 15-07-2004, 18:37
|
|
|
No to super....
obczaje te schematy, ale teraz sie przynajmniej nie bede meczyl z instalka
i to jest wlasnie minus postgresa- malo co chodzi wiekszosc modow tez odpada i nie ma takich narzedzi jak np. phpmyadmin, co by mi sie przydalo. znalazlem kilka plikow podobnych do phpmyadmin, ale nie dzialaly tak jak powinny, a na razie nie mam czasu samemu napisac |
|
|
|
|
Crack
|
Wysłany: 16-07-2004, 11:22
|
|
|
Zdaje się, że na sf.net widziałem co? w rodzaju phpMyAdmina dla postgresa. Nazywa?o się chyba pgMyAdmin, MyPgAdmin albo cos w tym stylu... |
_________________ [ DumpLoader 1.0 ] [ Spider Friendly 1.3.12 Google Sitemaps 1.4 ]
[ Tanuki: recenzje anime | forum ]
|
|
|
|
|
Przemo
|
Wysłany: 16-07-2004, 20:36
|
|
|
Tak jest cos takiego, jednak mozna to porownac jak phpBB do phorum... Nie ma polowy funkcji.
Postgrsql to sa bazy dla fachowcow i dla pojedynczych skryptow z reguly bardzo rozbudowanych w innych zastosowaniach powinno sie uzywac mysql. Na serwerach powinno byc zawsze sql a postgre jako dodatek. |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Ciaptak
|
Wysłany: 20-07-2004, 10:48
|
|
|
no u mnie phpPGadmin nie chodzi niestety. nie wiem czemu. wyswietla bledy i nie umiem tego zmienic.
Na tym serwerku co mam jest tylko postgres. MySQl tez jest chyba zainstalowany, ale nie działają socket'y.
Przemo: daj znac jak bedzie wersja na postgresa bo by mi sie przydała, możesz mi nawet pokazac co dokladnie mam zmienic, jesli da sie to zrobic bez dodatkowych narzedzi |
|
|
|
|
|