|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: joli 27-08-2007, 20:37 |
problem z ciasteczkami na neostradzie (własny serwer) |
Autor |
Wiadomość |
Vesimir
|
Wysłany: 19-07-2004, 00:41 problem z ciasteczkami na neostradzie (własny serwer)
|
|
|
Jako że szukałem i nie znalazłem, ośmieliłem się spytań guru w te klocki na ?amach forum.
Generalnie ze wszystkim sobie poradziłem, wszystko piłknie działa bez za?utu, ale niestety autologowanie kuleje, mianowicie muszę za każdym razem wpisać w domenie cookie adres ip na którym w?a?nie sie znajduje, jest to delikatnie mówięc uci??liwe.
Więc mam prośbe , czy może ktoś wie w którym skrypcie znajduje sie owa nieszczęsna lokalizacja domeny,
chciałbym go edytować i wstawić tam automatyczne sprawdzanie ip,
Serdecznie dziękuję za pomoc. |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Widmo
|
Wysłany: 19-07-2004, 00:48
|
|
|
panel admina, ustawienia, druga fiszka. |
_________________ Potrzebujesz pomocy? |
|
|
|
|
Vesimir
|
Wysłany: 19-07-2004, 00:59
|
|
|
dziękuję za odpowiedz, pokombinuje, ale czy przypadkiem nie będę musia? dopisać regu?ki do któregoś skryptu co by automatycznie sprawdza? ip zewnętrzne? bo może kiepsko opisałem problem, bo wpisywać to muszę co jaki? czs , jak tylko zmieni sie ip w neostradzie. |
|
|
|
|
Widmo
|
Wysłany: 19-07-2004, 11:36
|
|
|
to zakloz sobie domene na www.no-ip.com, dostaniesz adres np taki: ats-clan.no-ip.com a na swoim kompie odpalisz program, co sprawdza aktualny IP i bedzie sam uaktualnial DNSy no-ip.com - wtedy w adres forum wpisujesz "ats-clan.no-ip.com" domena cookie tez. Pozdrawiam.
Pamoetaj o POMOGL |
_________________ Potrzebujesz pomocy? |
|
|
|
|
Vesimir
|
Wysłany: 19-07-2004, 15:31
|
|
|
dzięki bardzo, ale pokmbinuje, jak wyjdzie to dam jakąś odpowiedz czy co? wysz?o
pozdrawiam
[ Dodano: 07-08-2004, 00:12 ]
No i cóż chciałem był m?dzejszy ,hehe, oczywięcie nic sie nie dało (oczywięcie ja nie dałem rady bo za cienki bolek jestem) ale zarejestrowałem sie w no-ip.com , a w prv.pl zrobićem przekierowanie i działa, więc następnym razem odrazu sie posłucham rady MAESTRO.
Pozdrawiam i dziękuje.
Ps. i tak przeniosłem portal na zewnętrz, jest to wygodniejsze. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!