phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: lui754
30-04-2009, 18:01
[Problem] au_username --> 'Gość' zamiast 'Anonymous'
Autor Wiadomość
qwerty001

Wysłany: 22-02-2007, 22:35   [Problem] au_username --> 'Gość' zamiast 'Anonymous'

Witam, zmieniałem nazwę Anonymous na Gosć w wielu plikach a to nic nie zmieniło. Chodzi mi o to żeby po prostu w portalu jak ktoś się nie zaloguje przy wykorzystaniu zamiennika au_username pisało Gość a nie Anonymous. Szukałem na forum, ale nic nie znalazłem. Proszę o pomoc. Pozdrawiam

Gadatliwa Kasia 

FreelancerMp3

Wysłany: 23-02-2007, 15:21   

Może spróbuj zmienić w bazie danych. Tabela o ile dobrze pamietam phpbb_users.

Radek

Wysłany: 23-02-2007, 17:35   

includes/functions.php znajdz ten fragment:
Kod:
function replace_vars($text, $default = '')
{
    global $theme, $board_config, $userdata;

$text = ($userdata['session_logged_in']) ? preg_replace("#begin_logged_out(.*?)end_logged_out#si", "", $text) : preg_replace("#begin_logged_in(.*?)end_logged_in#si", "", $text);
    $ret_default = ($default) ? $default : 'au_value';

return str_replace(array('au_tpl', 'au_lng', 'au_username', 'au_id', 'au_sid', 'begin_logged_out', 'end_logged_out', 'begin_logged_in', 'end_logged_in', 'au_value'), array($theme['template_name'], $board_config['default_lang'], $userdata['username'], $userdata['user_id'], $userdata['session_id'], '', '', '', '', $ret_default), $text);
}

i zastąp tym:
Kod:
{
    global $theme, $board_config, $userdata, $lang;

$text = ($userdata['session_logged_in']) ? preg_replace("#begin_logged_out(.*?)end_logged_out#si", "", $text) : preg_replace("#begin_logged_in(.*?)end_logged_in#si", "", $text);

return str_replace(array('au_tpl', 'au_lng', 'au_username', 'au_id', 'au_sid', 'begin_logged_out', 'end_logged_out', 'begin_logged_in', 'end_logged_in', 'au_value'), array($theme['template_name'], $board_config['default_lang'], ( ($userdata['user_logged_in']) ? $userdata['username'] : $lang['Guest'] ), $userdata['user_id'], $userdata['session_id'], '', '', '', '', $ret_default), $text);
}

qwerty001

Wysłany: 24-02-2007, 01:14   

dzięki, działa :) o to mi chodziło. Dałem ;)

[ Dodano: 24-02-2007, 14:47 ]
ale.. jak jestem zalogowany, to też pisze gość..

Radek

Wysłany: 24-02-2007, 20:16   

sory mój błąd, tak ma być:
Kod:
{
    global $theme, $board_config, $userdata, $lang;

return str_replace(array('au_tpl', 'au_lng', 'au_username', 'au_id', 'au_sid', 'begin_logged_out', 'end_logged_out', 'begin_logged_in', 'end_logged_in', 'au_value'), array($theme['template_name'], $board_config['default_lang'], ( ($userdata['session_logged_in']) ? $userdata['username'] : $lang['Guest'] ), $userdata['user_id'], $userdata['session_id'], '', '', '', '', $ret_default), $text);
}

qwerty001

Wysłany: 24-02-2007, 21:02   

ok, teraz działa jedno i drugie :) dziękuje i pozdrawiam

Odpowiedz do tematu