phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matteo
09-11-2013, 09:27
BBCode YouTuber Mod v1.0
Autor Wiadomość
Matteo



Pomógł: 1932 razy
Posty: 5715
Wysłany: 06-06-2012, 21:56   

GM,
Twój podpis/sygnaturka jest niezgodna z regulaminem.
Zapoznaj się z pkt 2 oraz 3 Regulaminu tego forum.
_________________
Fora, strony, sklepy internetowe i wiele więcej...
matteo.fcb(at)gmail.com
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
no13


Posty: 35
Wysłany: 09-06-2012, 11:24   

Po zainstalowaniu modyfikacji z pierwszego posta, wszystko z YT działa jak należy, ale pojawił się pewien problem.

Po kliknięciu na głównej stronie forum w strzałeczkę prowadzącą do ostatniego postu w danym temacie, wywala taki błąd:
Kod:
$bbcode_tpl['code_open'] = str_replace('{L_CODE}
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/kowal2/domains/gkm4k.pl/public_html/includes/bbcode.php:1) in /home/kowal2/domains/gkm4k.pl/public_html/includes/functions.php on line 1761

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/kowal2/domains/gkm4k.pl/public_html/includes/bbcode.php:1) in /home/kowal2/domains/gkm4k.pl/public_html/includes/functions.php on line 1763


O co chodzi?
_________________
pozdrawiam,
no13
 
     
kukla1910

Posty: 25
Wysłany: 15-08-2012, 23:09   

Witam.
Mam mały problem z ową modyfikacją.
Mianowicie chodzi mi o to, że po wciśnięciu przycisku Youtube dodaje link.
Niby wszystko dobrze? A jednak nie!
Po wysłaniu posta filmiku mi nie wyświetla tylko [youtube]link[/yutube].
Może ktoś wie w czym tkwi problem?
Proszę o szybką pomoc
_________________
Pomogłem to Wciśnij Pomógł
 
     
djsiny

Posty: 126
Wysłany: 03-09-2012, 20:58   

Witam i ktoś ma w końcu rozwiązanie tego "undefined" ??
 
     
adrian10020011

Pomógł: 2 razy
Posty: 261
Wysłany: 16-09-2012, 11:49   



[ Dodano: 21-09-2012, 13:25 ]
jak naciskam to youyube to mi sie takie cos pokazuję

[ Dodano: 26-09-2012, 20:04 ]
a jak teraz naciekam na b lub inne coś to nic nie wyświetlę
 
     
kpietrek

Posty: 69
Wysłany: 15-10-2012, 10:24   

Po wyczyszczeniu cache przeglądarki "undefined" przestał się wyświetlać a w jego miejscu pojawiły się prawidłowe tagi.

Więc jeśli zrobiliście instrukcje całą to wyczyśćcie cache przeglądarki. Miałem to samo i pomogło.
 
     
xxbartek50

Posty: 8
Wysłany: 19-10-2012, 01:22   

na3 napisał/a:
Witam,

wykonałem moda i wszystko z nim jest ok, działa jak potrzeba.

Ale jest mały problem, po wgraniu plików na moje forum nie rozpoznaje polskich znaków.

Czym jest to spowodowane i jak można temu zaradzić?

Pozdrawiam

[ Dodano: 02-01-2007, 11:02 ]
Problem tkwi w Macromedia Dreamwaver MX, niestety po zapisaniu zmodyfikowanego pliku zamiast polskich liter pojawajają się krzaki.

Więc w czym edytować pliki "php i tpl", aby problemu z polskimi znakami nie było.

PS. Sprawdza się dodanie kodowania z HTML, ale to nie rozwiązanie innym bez problemu udaje się i bez tego zapisywać pliki z polskimi znakami.


Ja osobiście edytuję pliki .php .tpl w programie "zajączek" gdy skończe edytować plik kopiuję cały kod do notatnika i wybieram "zapisz jako" np. index_body.tpl i wybieram kodowanie znaków UTF-8 po czym wrzucam na serwer FTP i gotowe polskie znaki są bez żadnych krzaczków :)
 
     
Kriss^
zbanowany

Pomógł: 10 razy
Posty: 122
Wysłany: 22-12-2012, 12:28   

nie umiecie zainstalować, mnie działa i to pięknie :D
 
     
Majkelo



Pomógł: 1283 razy
Posty: 3081
Wysłany: 21-01-2013, 21:43   

UWAGA! Serwis youtube wprowadził 'bezpieczny' protokół, co oznacza, ze teraz linki nie zaczynają się od http tylko od https, co w efekcie może Wam nie zamieniać linków na filmy. Powód jest prosty - w wyrażeniu regularnym, autor modyfikacji na sztywno wprowadził protokół http, zamiast dodać uniwersalnie protokół http lub https. Aby to poprawić, należy w pliku bbcode.php zmienić to:

Kod:
$bbcode_tpl['youtube'] = str_replace('{YOUTUBEID}', '\\1', $bbcode_tpl['youtube']); //YouTube Tag


na:

Kod:
$bbcode_tpl['youtube'] = str_replace('{YOUTUBEID}', '\\2', $bbcode_tpl['youtube']); //YouTube Tag


oraz to:

Kod:
    $patterns[] = "#\[youtube\]http://(?:www\.)?youtube.com/watch\?v=([0-9A-Za-z-_]{11})[^[]*\[/youtube\]#is"; //YouTube Tag


na:

Kod:
    $patterns[] = "#\[youtube\](http|https)://(?:www\.)?youtube.com/watch\?v=([0-9A-Za-z-_]{11})[^[]*\[/youtube\]#is"; //YouTube Tag


Od tej chwili, niezależnie czy link będzie się zaczynał na http czy też na https - mod bez problemu zamieni link na film.

Osobom mającym problem z działaniem modyfikacji (mam na myśli pojawianie się undefined zamiast znacznika [youtube] ) zalecam po instalacji opróżnienie z poziomu FTP katalogu cache (usuwamy wszystko prócz pliku .htaccess - jeśli istnieje). Następnie musimy wyczyścić cache przeglądarki. Od tej chwili wszystko powinno działać jak należy ;)
 
     
INIM



Pomógł: 326 razy
Posty: 1652
Wysłany: 23-02-2013, 15:02   

Poza tym Youtube zmienił kod do umieszczania swoich odtwarzaczy poza serwisem.

W bbcode.tpl zamiast
Kod:
<!-- BEGIN youtube -->
<object width="425" height="350">
<param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/{YOUTUBEID}"></param>
<embed src="http://www.youtube.com/v/{YOUTUBEID}" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed>
</object>
<!-- END youtube -->

powinno być:

Kod:
<!-- BEGIN youtube -->
<iframe width="425" height="350" src="http://www.youtube.com/embed/{YOUTUBEID}" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
<!-- END youtube -->



Jeśli coś by wówczas nie działało należy wrzucić taki kod:
Kod:
<!-- BEGIN youtube -->
<object width="425" height="350"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/{YOUTUBEID}?hl=pl_PL&amp;version=3"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/{YOUTUBEID}?hl=pl_PL&amp;version=3" type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="350" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>
<!-- END youtube -->
_________________
Serwis o harmonijce ustnej.
"Stadion Narodowy to zawsze będzie Śląski..."
 
     
jezyk403


Pomógł: 2 razy
Posty: 209
Wysłany: 23-03-2013, 17:52   

modzik działa wyśmienicie na 1.2.7
_________________
Anteny DVB-T
 
     
Dunn

Posty: 1
Wysłany: 23-08-2013, 11:00   

Wszystko pięknie działa, dzięki
 
     
Bloodson212

Pomógł: 79 razy
Posty: 255
Wysłany: 29-08-2013, 19:21   

Majkelo napisał/a:
UWAGA! Serwis youtube wprowadził 'bezpieczny' protokół, co oznacza, ze teraz linki nie zaczynają się od http tylko od https, co w efekcie może Wam nie zamieniać linków na filmy. Powód jest prosty - w wyrażeniu regularnym, autor modyfikacji na sztywno wprowadził protokół http, zamiast dodać uniwersalnie protokół http lub https. Aby to poprawić, należy w pliku bbcode.php zmienić to:

Kod:
$bbcode_tpl['youtube'] = str_replace('{YOUTUBEID}', '\\1', $bbcode_tpl['youtube']); //YouTube Tag


na:

Kod:
$bbcode_tpl['youtube'] = str_replace('{YOUTUBEID}', '\\2', $bbcode_tpl['youtube']); //YouTube Tag


oraz to:

Kod:
    $patterns[] = "#\[youtube\]http://(?:www\.)?youtube.com/watch\?v=([0-9A-Za-z-_]{11})[^[]*\[/youtube\]#is"; //YouTube Tag


na:

Kod:
    $patterns[] = "#\[youtube\](http|https)://(?:www\.)?youtube.com/watch\?v=([0-9A-Za-z-_]{11})[^[]*\[/youtube\]#is"; //YouTube Tag


Od tej chwili, niezależnie czy link będzie się zaczynał na http czy też na https - mod bez problemu zamieni link na film.

Osobom mającym problem z działaniem modyfikacji (mam na myśli pojawianie się undefined zamiast znacznika [youtube] ) zalecam po instalacji opróżnienie z poziomu FTP katalogu cache (usuwamy wszystko prócz pliku .htaccess - jeśli istnieje). Następnie musimy wyczyścić cache przeglądarki. Od tej chwili wszystko powinno działać jak należy ;)


nie działa.
http działa a na https już nie
 
     
Scooby?!

Pomógł: 62 razy
Posty: 305
Wysłany: 12-09-2013, 17:31   

Cytat:
nie działa.
http działa a na https już nie


Działa, obie poprawki działają.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Charmer


Posty: 33
Wysłany: 09-10-2013, 16:30   

mi dziala tylko http :(
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

Design Cart

Sklep z gadżetami

https://pozycjonowanie.agency

• Zamów reklamę