phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Koniec problemów z kodowaniem bazy danych !!!
Autor Wiadomość
mani

Posty: 94
Wysłany: 06-02-2010, 11:02   

WILKU1991 napisał/a:
Witam,

Zauważyłem że nie da się z poziomu convertera naprawić ? ? ? zamiast polskich znaków... ktoś tam wspomniał, że trzeba w mysql.. pytanie moje, jak to zrobić :P ?



Pozdrawiam,
Filip

Mam podobny problem. Jak to naprawić?
_________________
;]
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
tosiek


Pomógł: 109 razy
Posty: 1418
Wysłany: 06-02-2010, 11:53   

WILKU1991, windows-1250 - zmień to na iso-8859-2, bo wysyłasz jako windowsowe. poza tym masz zapewne źle wgraną bazę.

mani, WILKU1991, polecam: Naprawianie bazy danych - krzaków na forum

[ Dodano: 06-02-2010, 11:55 ]
WILKU1991 masz gdzieś nagłówek http:
Kod:
Content-Type: text/html; charset=windows-1250


[ Dodano: 06-02-2010, 11:56 ]
nie da się edytować postów!!!
_________________
Naprawa krzaczków oraz chińskich literek, przywracanie polskich znaków jak i przenoszenie forów to codzienność... wczorajszość i jutrzejszość.
tosiek - istota śmiertelna, potrafiąca umierać do trzech razy...
Ostatnio zmieniony przez Tavaro 06-02-2010, 13:01, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Dominikv2215

Posty: 47
Wysłany: 24-04-2011, 19:45   

Siema a jak w postach na forum mam ? a w bazie danych są Polskie znaki to jakie kodowanie wybrać z jakiego na jakie ?

Forum:
Kod:
http://cripsdefamilies.xaa.pl
 
     
Goroman


Pomógł: 74 razy
Posty: 684
Wysłany: 30-07-2011, 07:28   

Czy ten konwerter już nie działa ?
Jak chcę coś skonwertować i wybieram wyślij
to tylko odświeża stronę

a wcześniej śmigał elegancko
_________________
Instalacja for | Przenoszenie for
Aktualizacje for | Konwersja z innych systemów for (IPB, VB)
Łączenie for | Instalacja modyfikacji do phpBB
 
     
bergmistrz

Pomógł: 1 raz
Posty: 19
Wysłany: 30-07-2011, 12:58   

Jeśli ktoś zamiast pl liter ma coś takiego :
Kod:
æ Æ ¼ ¬ ¿ ¯ ¶ ¦ ê Ê ó Ó ¡ ³ £ ñ Ñ ±
to należy ściągnąć plik z załącznika i wgrać go do katalogu scripts, uruchomić konwerter i jako kodowanie wejściowe wybrać dziwne znaczki a wyjściowe jakie tam chcecie ;)
Pozdrawiam

[ Dodano: 30-07-2011, 13:00 ]
Zapomniałem o załączniku

convert.zip
poprawione kodowanie znaczków ?? ?? Â? Â? Â? Â? Â? Â? ?? ?? ?? ?? Â? Â? Â? ?? ?? Â?
Pobierz Plik ściągnięto 442 raz(y) 13,1 KB

 
     
Matteo



Pomógł: 1932 razy
Posty: 5715
Wysłany: 15-09-2011, 19:22   

Goroman napisał/a:
Czy ten konwerter już nie działa ?
Jak chcę coś skonwertować i wybieram wyślij
to tylko odświeża stronę

a wcześniej śmigał elegancko
Działa tylko pod IE.
_________________
Fora, strony, sklepy internetowe i wiele więcej...
matteo.fcb(at)gmail.com
 
     
Shusky


Posty: 50
Wysłany: 26-09-2011, 17:18   

Słuchajcie co nie co udało mi sie naprawic bo było fatalnie ale zostało mi teraz tak więc prosze o pomoc co zrobić

np jest tak

Kod:
SkÂłada się to z wielu czynnikĂłw jak zauwaÂżyÂłam.


a powinno być

Kod:
Składa się to z wielu czynników jak zauważyłam


Przed Ł robi mi sie to  ó robi się Ăł i przed ż robi sie znowu to  a ą,ę jest już OK .

I tak jest lepiej bo wczesniej kompletnie nie szło czytać wię aby tego teraz nie zwalic to co mam zrobić??

[ Dodano: 26-09-2011, 18:15 ]
Znowu udało mi sie cos poprawic.

Tylko mi pozostało to "Â" przed ż oraz przed ł
 
     
playcs

Posty: 148
Wysłany: 15-11-2011, 23:17   

wybralem opcje:

wejsciowa UTF
docelowa iso

i odpalilem to i robi - jak skonczy wszystko bedzie OK ?
_________________
:P
 
     
Sadorin
zbanowany

Pomógł: 37 razy
Posty: 116
Wysłany: 15-11-2011, 23:18   

playcs napisał/a:
i odpalilem to i robi - jak skonczy wszystko bedzie OK ?


Tak wszystko powinno wrócić do normy jeśli wykonałeś wszystko zgodnie z instrukcją.
 
     
Shusky


Posty: 50
Wysłany: 15-11-2011, 23:26   

Ja kilka razy to robiłem i po wielu probach idealnie zrobiłem. Na tyle że wszystko do normy wróciło
 
     
playcs

Posty: 148
Wysłany: 16-11-2011, 11:50   

wszystko zrobilo OK.

ale nie ma zadnych efektow tak samo jest: )
_________________
:P
 
     
Sadorin
zbanowany

Pomógł: 37 razy
Posty: 116
Wysłany: 16-11-2011, 12:17   

playcs napisał/a:
ale nie ma zadnych efektow tak samo jest: )


Najwidoczniej coś źle zrobiłeś. Musisz próbować do skutku, albo komuś zlecić.
 
     
playcs

Posty: 148
Wysłany: 16-11-2011, 12:36   

robilem 2 razy juz :)

wyjsciowe- tzn takie jak mam teraz znaki ? typu ?

docelowe - jakie maja byc tak
_________________
:P
 
     
Sadorin
zbanowany

Pomógł: 37 razy
Posty: 116
Wysłany: 16-11-2011, 12:41   

playcs napisał/a:
wyjsciowe- tzn takie jak mam teraz znaki ? typu ?


Dokładnie tak.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
playcs

Posty: 148
Wysłany: 16-11-2011, 13:00   

a jesli we wzorze nie ma moich znakow mam je dodac?
_________________
:P
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 15
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę