phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Koniec problemów z kodowaniem bazy danych !!!
Autor Wiadomość
plejas
zbanowany

Posty: 14
Wysłany: 26-06-2008, 13:24   

słuchajcie ja mam utf-8 i chcę przekonwertować na iso i gdy daje konwertuj to nic się nie dzieje .. dlaczego ? proszę o pomoc
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
voj

Posty: 2
Wysłany: 26-06-2008, 21:10   

a ja mam problem że jak pisze na forum posta to polskie znaki wcale sie nie pokazuja i żadna krzaki tez nie wyskakują i edytuje posta tylko do momentu gdzie pojawił sie polski znak.konwertowałem i nic nie pomaga.prosze pomóżcie
 
     
kodzak16

Pomógł: 1 raz
Posty: 28
Wysłany: 29-06-2008, 16:34   

wspólpracĂŞ ---> zamiast współpracę
SIĂ� ---> zamiast SIĘ
siĂŞ ---> zamiast się

probowałem sam zrobić tak aby przekonvertował te znaki na ę ale nie działa.

Prosze o wzór jaki mam wkleic do convert.php
Ostatnio zmieniony przez kodzak16 05-08-2008, 11:34, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
robert1978

Posty: 1
Wysłany: 29-06-2008, 16:43   

czesc
 
     
tygrys

Pomógł: 3 razy
Posty: 67
Wysłany: 12-07-2008, 14:12   

witam n8e moge sciągnąc tego pliku mam problem z kodowaniem czy ktos moze mi pomóc?
 
     
tosiek


Pomógł: 109 razy
Posty: 1418
Wysłany: 17-07-2008, 21:31   

Przemo napisał/a:
w odpowiedniej kolejności wstawić je do jakiegoś klucza w tablicy $charset

Odkryłem tę kolejność ale było ciężko

Kod:
'moje_kodowanie' => array(
        "ć", "Ć", "ź", "Ź",
        "ż", "Ż", "ś", "Ś",
        "ę", "Ę", "ó", "Ó", "Ą",
        "ł", "Ł", "ń", "Ń", "ą"


Jeżeli to wyżej jest poprawne to tak wygląda dla latin1
latin1 - ISO 8859-1
Kod:
'iso_8859_1' => array(
        "ć", "Ć", "Ľ", "¬",
        "ż", "Ż", "¶", "¦",
        "ę", "Ę", "ó", "Ó", "ˇ",
        "ł", "Ł", "ń", "Ń", "±"
    ),


Konwerter nie działa na przeglądarce Mozilla Firefox 3.0.1

Działa poprawnie na Internet Explorer 7 oraz Opera 9x
_________________
Naprawa krzaczków oraz chińskich literek, przywracanie polskich znaków jak i przenoszenie forów to codzienność... wczorajszość i jutrzejszość.
tosiek - istota śmiertelna, potrafiąca umierać do trzech razy...
 
     
Dawior

Posty: 8
Wysłany: 04-08-2008, 20:59   

Przemo proszę pomurz mi bo ja mam coś takiego:

Kod:
Warning: main(../extension.inc) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /home/twojclip/public_html/var/convert.php on line 54

Warning: main(../extension.inc) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /home/twojclip/public_html/var/convert.php on line 54

Warning: main(../extension.inc) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /home/twojclip/public_html/var/convert.php on line 54

Warning: main() [function.include]: Failed opening '../extension.inc' for inclusion (include_path='.:/usr/php4/lib/php:/usr/local/php4/lib/php') in /home/twojclip/public_html/var/convert.php on line 54

Warning: main(../common.) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /home/twojclip/public_html/var/convert.php on line 55

Warning: main(../common.) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /home/twojclip/public_html/var/convert.php on line 55

Warning: main(../common.) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /home/twojclip/public_html/var/convert.php on line 55

Warning: main() [function.include]: Failed opening '../common.' for inclusion (include_path='.:/usr/php4/lib/php:/usr/local/php4/lib/php') in /home/twojclip/public_html/var/convert.php on line 55

Fatal error: Call to undefined function: session_pagestart() in /home/twojclip/public_html/var/convert.php on line 57
 
     
tosiek


Pomógł: 109 razy
Posty: 1418
Wysłany: 23-08-2008, 10:52   

Dawior napisał/a:
pomurz

pomoc - pomagać - pomóc - pomóż

Poszukaj od 2 do 5 strony tam jest coś opisane o tym ;)
_________________
Naprawa krzaczków oraz chińskich literek, przywracanie polskich znaków jak i przenoszenie forów to codzienność... wczorajszość i jutrzejszość.
tosiek - istota śmiertelna, potrafiąca umierać do trzech razy...
 
     
BaKa


Posty: 101
Wysłany: 06-10-2008, 16:47   Re: Koniec problemów z kodowaniem bazy danych !!!

Przemo napisał/a:

Mod współpracuje tylko z wersją 1.12.5


Super, a ja przed chwilą wgrałem wersję 1.12.6 i zamiast polskich znaków mam "?????"

Da się to jakoś naprawić?
_________________
GG: już dawno niekatualny :)
 
     
CMP


Pomógł: 27 razy
Posty: 241
Wysłany: 06-10-2008, 22:34   

BaKa, do niższych wersji niż 1.12.5 nie działa, ale do 1.12.6 ładnie śmiga :)
_________________
-> http://chucktv.pl/ Polskie centrum fanów serialu Chuck
-> http://forum.chucktv.pl/
-> Jeśli chcesz mieć unikalny styl na swoim forum, napisz na PW, GG lub email.
-> Wykonuje instalacje, aktualizacje, wgrywanie modów i przeróbki stylów.
 
     
Feniu

Pomógł: 1 raz
Posty: 23
Wysłany: 22-03-2009, 14:29   

ja mam problem chce przekonwertować z windows-1250 na iso-8859-2 i biore "rozpocznij konwersacje" i nic sie nie dzieje.
_________________
Wgrywam na zamówienie:
-Modyfikacje
-Przerabianie styli
 
     
DuroneK


Posty: 264
Wysłany: 22-03-2009, 21:17   

super działa, własnie 500mb baze przerobiłem :D
 
     
Galowy

Pomógł: 1 raz
Posty: 53
Wysłany: 07-10-2009, 18:55   

Przerobiłem także lecz, wyświetlił mi się komunikat:

Kod:
Tabela phpbb_words (wszystkich wpisów: 7)
Pola: [word, replacement]

Zakończono konwersję

Tabele *search* nie zostały przekonwertowane. Aby je przekonwertować odbuduj search w panelu admina. W przeciwnym wypadku nie będzie możliwe prawidłowe wyszukiwanie wyrazów z polskimi znakami.

Zamienionych wpisów: 0 z 7


wiec odbudowałem search i ponownie odpaliłem converter ale znowu pojawił się ten komunikat co robię źle?
 
     
WILKU1991

Posty: 2
Wysłany: 25-11-2009, 17:48   

Witam,

Zauważyłem że nie da się z poziomu convertera naprawić ? ? ? zamiast polskich znaków... ktoś tam wspomniał, że trzeba w mysql.. pytanie moje, jak to zrobić :P ?



Pozdrawiam,
Filip
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Master93

Pomógł: 21 razy
Posty: 744
Wysłany: 03-02-2010, 20:34   

jak mam to przekonwertowac? Wrzucilem plik na głwony folder i co dalej?

[ Dodano: 04-02-2010, 09:39 ]
wrzuciłem plik, i mam już konwertowac i zamiast polskich znaków mam ?. Czyli musze zrobić konwert z czego na co?
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 11
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

• Zamów reklamę