phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: joli
29-06-2009, 19:40
b??d w pliku post_comment.php
Autor Wiadomość
Christine

Wysłany: 10-11-2006, 17:43   błąd w pliku post_comment.php

Dodałam do forum "krytyczną poprawkę" - http://www.przemo.org/php...pic.php?t=31281 - poźniej fix.zip - http://www.przemo.org/php...pic.php?t=33019

Następnie do adresu forum dopisałam - check_files.php - otrzymałam informację, że jest błąd w pliku:
Kod:
pafiledb/includes/post_comment.php    :
Zła zawartość ! [ fda4c17c2101c643775ce24b3ac7612a ] > [ 1a4363a713aa355472dc5513a6c10f20 ]    

Nadpisałam ponownie plik post_comment.php, sprawdziłam i nic się nie zmieniło - błąd ten sam.
Powtórzyłam czynności po raz trzeci i nadal bez zmian - wciąż jest ten sam błąd... :evil:
Przesyłająć plik używałam trybu binarnego, za każdym razem.

Czy jest jakiś inny sposób na poprawienie tego błędu? Czy można jakoś zmienić ten plik na forum, np. ręcznie wpisując prawidłowy kod?

Gadatliwa Kasia 

zuraw2006

Wysłany: 10-11-2006, 17:52   

Christine, to nie jest błąd ;) jeśli edytowałaś ten plik to pisze, że ma złą wartość czyli różną od oryginalnej ;)

Więcej info tutaj: includes\mods_info[w plikach forum] ;)

Christine

Wysłany: 10-11-2006, 20:15   

Przeczytałam treść mods_info.
Rozumiem już - chodzi o to, że plik różni się od oryginalnego, ale czy jest sposób, aby forum potraktowało to jedynie jako "modyfikację prawidłową" (jak widziałam na widoku check_files.php innych adminów - http://pasiekawedrowna.ma...check_files.php ) a nie jako błąd?

Matti123

Wysłany: 10-11-2006, 20:17   

tak jeżeli poprawnie edytujesz plik :)

Christine

Wysłany: 10-11-2006, 20:32   

"Poprawna edycja" - a można edytować "niepoprawnie"? Wyjaśnij mi proszę, co masz na myśli, bo jestem mocno początkująca - dopiero 2 dni pracuję na plikach poprzez ftp :roll: - używam Total Commander.

Matti123

Wysłany: 10-11-2006, 20:33   

może wgraj oryginalną wersje tego pliku... a jaką modyfikacje instalowałaś na forum ostatnio ?? Albo jakie :D

Christine

Wysłany: 10-11-2006, 21:39   

Modyfikacji nie instalowałam żadnych, jedynie poprawki - to, co napisałam na początku.

Co masz na myśli, pisząc "oryginalną wersję pliku"? Skąd mam ją wziąć, jeśli ta, którą nadpisałam, nie jest oryginalna? Czy oryginalna uwzględnia już poprawkę?
Jeśli zadaję dziwne pytania, to sorki, ale pytam, bo nie chcę nic zepsuć, a niewiele jeszcze umiem, jeśli chodzi o pracę na plikach poprzez ftp.

aha... zmieniłam jeszcze tylko parametr w pliku, do modyfikacji stylów z "0" na "1", żebym mogła sama zmieniać wygląd stylu - będzie mi to potrzebne, żeby wstawić logo forum itp.

pecador

Wysłany: 10-11-2006, 22:32   

Christine, czytaj dokładnie co Przemek napisał
Przemo napisał/a:
Jeżeli nie chcesz aby check_files.php wyświetlał błąd na czerwono otwórz check_data.php i zmień:
Kod:

$md5_sum['pafiledb/includes/post_comment.'.$phpEx] = '1a4363a713aa355472dc5513a6c10f20';

na:
Kod:

$md5_sum['pafiledb/includes/post_comment.'.$phpEx] = 'fda4c17c2101c643775ce24b3ac7612a';

[ Dodano: 10-11-2006, 22:33 ]
Matti123, jak się nie znasz, to się nie odzywaj.

Gadatliwa Kasia 

Christine

Wysłany: 11-11-2006, 01:03   

@Leone, dziękuję za pomoc (klikam na pomógł :) ) i przepraszam - nie doczytałam tego :oops: To są naprawdę moje początki i trochę mi się jeszcze wszystko miesza, ale staram się być ostrożna, żeby nic nie zepsuć, bo szkoda by było całego forum, które ma już ok. półtora roku i sporo ważnych wiadomości jest na nim zebranych. Moje administrowanie dopiero się zaczyna - przejęłam obowiązki poprzedniczki, która w ftp chyba nic nie robiła...

Odpowiedz do tematu