Przesunięty przez: joli 27-08-2007, 21:34 |
[problem/pytanie]Przekierowanie |
Autor |
Wiadomość |
Ignis
|
Wysłany: 23-05-2004, 21:08 [problem/pytanie]Przekierowanie
|
|
|
Zauwa?y?am tak? dziwn? przypadło?? na forach, które mają ustawione przekierowanie po rejestracji (konkretnie na swoim http://elementum.strona.de/forum/ i na tym). Mianowicie często bywa, że jak jestem normalnie zalogowane, po naci?nięciu jakiego? linka na forum przenosi mnie na adres, który ustawiono j.w.
Czasmi kilkadziesi?t razy (!!!) muszę klika?, aby w końcu wejść na interesując? mnie "podstroną", bo nie mogę się wydostać np. na tym forum z topicu "ZANIM ZADASZ PYTANIE PRZECZYTAJ !!"
No i dodatkowa rzecz jak? zauwa?y?am, od kiedy ustawićam adres przekierowania na swoim forum, często nie mogę wejść w PA, bo wywala mi errora "invalid session".
My?lałam, że może jest to spowodowane zmiennym IP, ale ktoś mi na ucho szepn??, że to raczej nie to.
Zna ktoś może rozwiązanie tego niby banalnego, ale bardzo denerwującego problemu? |
_________________ Somewhere over the rainbow... |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Przemo

|
Wysłany: 23-05-2004, 23:00
|
|
|
Nie ma rozwiązania, byc może złe ustawiania cookies, tego moda już lepiej nie napiszę, jeśli nie działa dobrze to wyłączyć. |
|
|
|
 |
Ignis
|
Wysłany: 23-05-2004, 23:08
|
|
|
nie, to nie cookies - na Twoim forum tez mi sie tak robi, zarowno na piecu jak i na macu dlatego myślałam, że to może był spowodowane zmiennym ip
no u siebie mogę zawsze wyłączyć tą opcję i pewnie tak zrobić |
|
|
|
 |
MarX

|
Wysłany: 24-05-2004, 06:46
|
|
|
Przemo, na tym forum też to występuje co nacisne odnośnik np: phpBB2 by Przemo Strona Główna -> Forum -> Ogólne <- to mnie przenosi do FAQ 5 na 10 razy.... |
_________________ hmmmmmmmmmm?! :F |
|
|
|
 |
Ignis
|
Wysłany: 24-05-2004, 10:13
|
|
|
jejciu, nie lubie sie powtarzac
sprobuje wielkimi literami:
NIE - TO NIE JEST KWESTIA CIASTECZEK
ani tym bardziej przegladarki :chytry: uzywam 3, na dwoch kompach (czyli de facto 6 - bo IE na maca to nie to samo co IE na peca, to samo z Opera i Mozilla) do zadnej emocjonalnie przywiazana nie jestem (a ponoc to kobiety sa sentymentalne :wstyd: ) i na wszystkich jest to samo :cwaniak: |
|
|
|
 |
mopek

|
Wysłany: 24-05-2004, 10:24
|
|
|
Cytat: | bo nie mogę się wydostać np. na tym forum z topicu "ZANIM ZADASZ PYTANIE PRZECZYTAJ !!" |
Ignis, to dobrze - co niektórym userom to się nawet przyda bo najwyra?niej jedno czytanie nie przynosi spodziewanego efektu :] może dzięki temu będziemy mieli mniej roboty
a tak serio to u mnie na forum zgłasza?y to kiedy? dwie osoby ale nie wiem czy problem min?? czy znudziśo im się zgłaszanie |
_________________ [Forum Przyroda | Boxer Forum]
!!MoPeK!! |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Ignis