|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: lui754 30-04-2009, 15:44 |
[Problem] shoutbox - wiadomości od gościa |
Autor |
Wiadomość |
skabszo
|
Wysłany: 31-08-2006, 13:44 [Problem] shoutbox - wiadomości od gościa
|
|
|
Witam mam na forum włączony shoutbox i przypuścmy - gość napisał niecenzuralną wiadomość która mi się nie podoba. Mam tylko godzinę w której to napisał. Gdzie da się sprawdzić jakie ten Gość miał IP? bo szukałem w logach czynności ale nie ma tam tego i nie bardzo wiem gdzie tego szukać?
================
znalazłem coś takiego 42f94184 jak to zamienić na coś ludzkiego? normalny ip? bo to wyciągnalem z bazy z sessions_ip |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
spike1x
|
Wysłany: 31-08-2006, 15:27
|
|
|
A nie prosciej zablokowac shoutboxa dla gosci, unikniesz problemow. |
|
|
|
 |
Paulinas
|
Wysłany: 31-08-2006, 15:29
|
|
|
Gdy widzisz że ten gość jeszt na forum, to wejź to Panelu Adm, i zobacz IP w Indexie |
_________________ ..::LAMA TEAM MEMBER::.. |
|
|
|
 |
dj neo

|
Wysłany: 01-09-2006, 00:40
|
|
|
Ustaw sobie w PA
PA => ShoutBox
Tam masz opcję => Goście mogą pisać w ShoutBox'ie ?
wybierasz,że "Nie"
I po krzyku, a Ip możesz uzyskać jedynie jak ta osoba będzie na przegladała forum. Innej możliwości nie ma. z SB IP się nie wyciąga.
Ale tak jak napisałem zablokuj możliwośc pisania dla Gości. |
_________________ ... niekompetentni ludzie są wśród nas |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!