|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
zabezpieczenie zdjęć i grafik przed kopiowaniem |
Autor |
Wiadomość |
marcin pudelko
|
Wysłany: 22-04-2004, 23:05 zabezpieczenie zdjęć i grafik przed kopiowaniem
|
|
|
witam
czy jest sposób by to zrobić chodzi mi głównie o album i załączniki jek resztą się da to też super
chodzi mi o oba sposoby kopiowania tzn zabezpieczenie przed zapisaniem danej grafiki lub fotki
i przed użyciem polecenia kopiuj
pozdrawiam |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
mopek
|
Wysłany: 22-04-2004, 23:23
|
|
|
to jest nie za bardzo związane z phpbb by Przemo ale odpowiedź jest prosta - nie ma takowych zabezpiecze? - wszystkie istniejące to póż?rodki i przy podstawowej wiedzy każdy jest w stanie to obej??... |
_________________ [Forum Przyroda | Boxer Forum]
!!MoPeK!! |
|
|
|
|
Przemo
|
Wysłany: 23-04-2004, 02:30
|
|
|
Przy podstawowej nie... kiedys koledze chcialem zapisac zdjecie z sympatia.pl i mialem spore problemy, musialem przegladarke zmienic, wiec raczej przy sredniozaawansowanej wiedzy, ale to i tak duze zabezpieczenie. Tylko ze ten temat nadaje sie raczej na forum.webhelp.pl bo jednak wymaga to kilku sztuczek ktorych raczej nie znam. |
|
|
|
|
SeeQu
|
Wysłany: 23-04-2004, 05:23
|
|
|
LOL ja zapisałem zjd?cie kolezanki z sumpati bardzo prostym sposobem Printscreen i wyciołem zdjęcie .... jakos była taka sama. |
_________________ No comment ? |
|
|
|
|
Przemo
|
Wysłany: 23-04-2004, 11:51
|
|
|
Wiadomo ze print screenem zawsze sie da, ale to jest dosyc uciazliwe. |
|
|
|
|
mopek
|
Wysłany: 23-04-2004, 12:37
|
|
|
wszystkie zabezpieczenia jakie są dotycz? głównie explorera: blokada prawego myszy (co też przy najnowszej IE zawodzi bo się pojawiaj? ikonki do zapisu w lewym rogu zdjęcia ), brak podglądu źródła, etc - na to jest kilka metod obejścia, np zapisanie strony na twardy dysk, screeny (jakoś? jest identyczna a mi to zajmuje jakieś 1 - 2 minuty), lub to co napisać Przemo - zainstalowanie np. Opery gdzie te wszystkie sztuczki mozna do kosza wyrzucić.
zagadnienie zabezpieczania zdjęć to faktycznie nie temat na to forum
najprostsze zabezpieczenia (głównie JS) można znaleźć:
[g:aecb7dd113]kurs html[/g:aecb7dd113] |
_________________ [Forum Przyroda | Boxer Forum]
!!MoPeK!! |
|
|
|
|
misterdexter
|
Wysłany: 23-04-2004, 13:34
|
|
|
Cytat: | przy najnowszej IE zawodzi bo się pojawiaj? ikonki do zapisu w lewym rogu zdjęcia |
To też można wyłączyć Nie pamiętam dokładnie jak, ale na pewno się da. Chyba nawet nie w Java Script, ale w meta tagach czy co?... |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Profesor
|
Wysłany: 24-04-2004, 00:02
|
|
|
Cytat: | Chyba nawet nie w Java Script, ale w meta tagach czy co?... |
Kod: | <META http-equiv="imagetoolbar" content="no"> |
|
_________________ Profesor |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!