Przesunięty przez: chelloPL 27-08-2007, 21:34 |
[problem] Wykorzystany błąd img? |
Autor |
Wiadomość |
Arnold
|
Wysłany: 03-04-2004, 14:36 [problem] Wykorzystany błąd img?
|
|
|
Problem jest taki, że nie można się zalogować na forum. Po wpisaniu danych wraca na stroną główn?, oczywięcie wylogowany. Forum było 1.7, potem up do 1.8 R3, bez zmian w pliku z [img]Tymczasowo wyłączone[/img]. Zrobiłem to ale juz po... . Wgrałem plik od nowa, niestety nie pomaga ( i tak w?tpiłem żeby ale co tam ). Więc pewnie jest to gdzień w sqlu. Pytanie czego mam szukać? Ah, jeszcze jest tak że admini mogę się zalogować, junior admini i (chyba) mody nie, o zwykłych to już nie wspomn?. Nie dostałem żadnego pm, nie widziałem żeby ktoś wkleja? dziwny obrazek, więc to może nie to?
Oraz bonusowe pytanko - admin zmienić sqla z 3. na 4. . Mogę wyniknęł z tego jakieś kłopoty? Musz? zmienić co? w forum czy instalować od nowa? Czy też nie odczuje się tego na forum?
Znowu big thx za wszelkie odpowiedzi :] |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Przemo

|
Wysłany: 03-04-2004, 15:46
|
|
|
zmiana wersji sql nie powinna przeszkadzac... Spradz w bazie danych czy w tabeli phpbb_users sa uzytkownicy ktorzy sie nie moga zalogowac. |
|
|
|
 |
Arnold
|
Wysłany: 04-04-2004, 03:43
|
|
|
Uhm, może to i głupie, ale co mi o tym w _users powie? Zaczynam się denerwowa? gdyż zamknąłem forum na weekend a dalej nie wiem co jest grane
----------EDIT-
Cytat: | nie wiem co się dzieje ale nie można już wejść na to forum gdzie usunięta została stopka Przema... czyżby jaka? interwencja się wyłszych |
Tak sobie znalazłem w hyde. W związku z tym pytanko - próba edycji stopki może się skończy? blokadł forum? Już zaczynam się wszystkiego chwytac ("paranoja to twój najlepszy przyjaciel" - podr?cznik młodego informatyka ). Info - jak pisałem niżej zmienićem wpis w sqlu. |
|
|
|
 |
Przemo

|
Wysłany: 04-04-2004, 19:18
|
|
|
problem logowania to problem zlych ustawien cookies, podaj je odpowiednio w bazie sql w tabeli phpbb_config |
|
|
|
 |
Arnold
|
Wysłany: 05-04-2004, 15:06
|
|
|
Okej, to może moje ustawienia -
Cookie name - forum.ds.pk
cookie path - /
cookie domain - ds.pk.edu.pl
cookie secure - 0
w panelu admina - nazwa domeny - ds.pk.edu.pl
nic nie zmieniałem podczas instalacji 1.8, więc nie wiem czemu miałoby się posypa?. przeczytałem też faqa na temat cookie i nie wygląda na to żebym miał źle. jeszcze jakieś pomysły? |
|
|
|
 |
Przemo

|
Wysłany: 05-04-2004, 22:15
|
|
|
Podaj jeszcze adres forum na jaki sie lacza osoby ktore maja problem z logowaniem. Nazwa cookies powinna byc oryginalna, nie ta ktora podales, jesli zmieniasz nazwe cookies to kazdy kto chce sie logowac musi najpierw wyczyscic cookies bo ma w nich juz zapisan? starą nazwe. |
|
|
|
 |
Arnold
|
Wysłany: 05-04-2004, 23:51
|
|
|
Kod: | http://ds.pk.edu.pl:8080/~forum/forum |
Próbowałem z Opery i IE, zarówno z szybkiego logowania jak i spod strony Podałeś złe hasło, mam ?wie?y system więc nie mam cookies, i dalej nie mogę się zalogować jako zwykły user a jako admin forum mogę. Osiwie? można . Nie jestem już pewien ale wychodzi na to że stało się to po upie forum do 1.8.
Jaka jest oryginalna nazwa cookie?
P.S. Dzięki za cierpliwość
P.S. 2 - Aaa, to nie jest tak że tylko z tego adresu nie można się zalogować. Wogóle nie można |
|
|
|
 |
rew2

|
Wysłany: 06-04-2004, 01:50
|
|
|
no nie wiem.... ja sprobowlbym z wylaczonym sprawdzaniem adresu czy to pomoże sprobowac warto
a skoro juz to mozna to osobiscie sprawdzic nie sadzisz przemo ja moge chyba ze wolisz Ty
a tak wogole witam ponownie po malo przyjemnej rozlace hmm szpital to szpital |
_________________ ..:: TORRENT FORUM ::.. |
|
|
|
 |
Arnold
|
Wysłany: 06-04-2004, 01:53
|
|
|
Z ch?ci? . - apropo sprawdzenia
Pytanko jakie sprawdzenie adresu?..... Nie widziałem czegoś takiego, gdzie za tym lookn???
-------P.S.--------------
Można jakoś wgrać drugi raz sqla? Chciałbym zrobić drugi raz update żeby zrobić mi tabele nowe jeszcze raz, lecz przy uruchomienu up17-18 wyskakuje błąd autoryzacji. |
|
|
|
 |
Przemo

|
Wysłany: 06-04-2004, 03:28
|
|
|
Widzisz domene w cookies masz ds.pk.edu.pl a laczysz sie na ds.pk.edu.pl:8080 wiec to normalne ze nie beda dzialac cookies. |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Arnold
|
Wysłany: 23-04-2004, 18:22
|
|
|
Temat niemal umar?, gdyż nasz serwer prze?ywa? załamk? na ?wi?ta .
Udało mi się rozwiąza? ten problem, był to jeden z wredniejszych. Otóż w phpbb_config w polu board disable miałem wpisane "0\r\n" zamiast ' '. Najgorsze jest to że patrz?c z poziomu phpmyadmin oba wpisy wyglądają identycznie. Odkryłem to przez przypadek, gdy wgrywalićmy kopie baz z pliku i je ręcznie edytowałem aby wgrać po jednej (miałem wszystko w jednym pliku). Zdaje mi się że to to gdyz po zmianie tego - nie przez myadmin ale poprzez wgranie z pliku ze zmienion? linijk?, wszystko działa i forum ?miga.
Tutaj wielkie dzięki rew2 za pomoc, wiem że się miałem odezwa?, ale od 2 dni le?y mi tlen, a problem udało się rozwiąza?.
Temacik do zamknięcia
P.S. Uwałajcie na sqla! Można tam mieć takiego głupiego zonka |
|
|
|
 |
|