phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: chelloPL
27-08-2007, 21:34
[problem] Wykorzystany błąd img?
Autor Wiadomość
Arnold

Wysłany: 03-04-2004, 14:36   [problem] Wykorzystany błąd img?

Problem jest taki, że nie można się zalogować na forum. Po wpisaniu danych wraca na stroną główn?, oczywięcie wylogowany. Forum było 1.7, potem up do 1.8 R3, bez zmian w pliku z [img]Tymczasowo wyłączone[/img]. Zrobiłem to ale juz po... :) . Wgrałem plik od nowa, niestety nie pomaga ( i tak w?tpiłem żeby ale co tam ;) ). Więc pewnie jest to gdzień w sqlu. Pytanie czego mam szukać? Ah, jeszcze jest tak że admini mogę się zalogować, junior admini i (chyba) mody nie, o zwykłych to już nie wspomn?. Nie dostałem żadnego pm, nie widziałem żeby ktoś wkleja? dziwny obrazek, więc to może nie to?

Oraz bonusowe pytanko :) - admin zmienić sqla z 3. na 4. . Mogę wyniknęł z tego jakieś kłopoty? Musz? zmienić co? w forum czy instalować od nowa? Czy też nie odczuje się tego na forum?

Znowu big thx za wszelkie odpowiedzi :]

Gadatliwa Kasia 

Przemo

Wysłany: 03-04-2004, 15:46   

zmiana wersji sql nie powinna przeszkadzac... Spradz w bazie danych czy w tabeli phpbb_users sa uzytkownicy ktorzy sie nie moga zalogowac.

Arnold

Wysłany: 04-04-2004, 03:43   

Uhm, może to i głupie, ale co mi o tym w _users powie? Zaczynam się denerwowa? gdyż zamknąłem forum na weekend a dalej nie wiem co jest grane :(

----------EDIT-
Cytat:
nie wiem co się dzieje ale nie można już wejść na to forum gdzie usunięta została stopka Przema... czyżby jaka? interwencja się wyłszych

Tak sobie znalazłem w hyde. W związku z tym pytanko - próba edycji stopki może się skończy? blokadł forum? Już zaczynam się wszystkiego chwytac :) ("paranoja to twój najlepszy przyjaciel" - podr?cznik młodego informatyka :D ). Info - jak pisałem niżej zmienićem wpis w sqlu.

Przemo

Wysłany: 04-04-2004, 19:18   

problem logowania to problem zlych ustawien cookies, podaj je odpowiednio w bazie sql w tabeli phpbb_config

Arnold

Wysłany: 05-04-2004, 15:06   

Okej, to może moje ustawienia -

Cookie name - forum.ds.pk
cookie path - /
cookie domain - ds.pk.edu.pl
cookie secure - 0

w panelu admina - nazwa domeny - ds.pk.edu.pl

nic nie zmieniałem podczas instalacji 1.8, więc nie wiem czemu miałoby się posypa?. przeczytałem też faqa na temat cookie i nie wygląda na to żebym miał źle. jeszcze jakieś pomysły? :)

Przemo

Wysłany: 05-04-2004, 22:15   

Podaj jeszcze adres forum na jaki sie lacza osoby ktore maja problem z logowaniem. Nazwa cookies powinna byc oryginalna, nie ta ktora podales, jesli zmieniasz nazwe cookies to kazdy kto chce sie logowac musi najpierw wyczyscic cookies bo ma w nich juz zapisan? starą nazwe.

Arnold

Wysłany: 05-04-2004, 23:51   

Kod:
http://ds.pk.edu.pl:8080/~forum/forum

Próbowałem z Opery i IE, zarówno z szybkiego logowania jak i spod strony Podałeś złe hasło, mam ?wie?y system więc nie mam cookies, i dalej nie mogę się zalogować jako zwykły user a jako admin forum mogę. Osiwie? można :) . Nie jestem już pewien ale wychodzi na to że stało się to po upie forum do 1.8.

Jaka jest oryginalna nazwa cookie?

P.S. Dzięki za cierpliwość :)

P.S. 2 - Aaa, to nie jest tak że tylko z tego adresu nie można się zalogować. Wogóle nie można :)

rew2

Wysłany: 06-04-2004, 01:50   

no nie wiem.... ja sprobowlbym z wylaczonym sprawdzaniem adresu czy to pomoże :?: sprobowac warto

a skoro juz to mozna to osobiscie sprawdzic nie sadzisz przemo ja moge chyba ze wolisz Ty

a tak wogole witam ponownie po malo przyjemnej rozlace hmm szpital to szpital

Arnold

Wysłany: 06-04-2004, 01:53   

Z ch?ci? :) . - apropo sprawdzenia

Pytanko jakie sprawdzenie adresu?..... Nie widziałem czegoś takiego, gdzie za tym lookn???
-------P.S.--------------
Można jakoś wgrać drugi raz sqla? Chciałbym zrobić drugi raz update żeby zrobić mi tabele nowe jeszcze raz, lecz przy uruchomienu up17-18 wyskakuje błąd autoryzacji.

Przemo

Wysłany: 06-04-2004, 03:28   

Widzisz domene w cookies masz ds.pk.edu.pl a laczysz sie na ds.pk.edu.pl:8080 wiec to normalne ze nie beda dzialac cookies.

Gadatliwa Kasia 

Arnold

Wysłany: 23-04-2004, 18:22   

Temat niemal umar?, gdyż nasz serwer prze?ywa? załamk? na ?wi?ta :) .

Udało mi się rozwiąza? ten problem, był to jeden z wredniejszych. Otóż w phpbb_config w polu board disable miałem wpisane "0\r\n" zamiast ' '. Najgorsze jest to że patrz?c z poziomu phpmyadmin oba wpisy wyglądają identycznie. Odkryłem to przez przypadek, gdy wgrywalićmy kopie baz z pliku i je ręcznie edytowałem aby wgrać po jednej (miałem wszystko w jednym pliku). Zdaje mi się że to to gdyz po zmianie tego - nie przez myadmin ale poprzez wgranie z pliku ze zmienion? linijk?, wszystko działa i forum ?miga.

Tutaj wielkie dzięki rew2 za pomoc, wiem że się miałem odezwa?, ale od 2 dni le?y mi tlen, a problem udało się rozwiąza?.

Temacik do zamknięcia :)

P.S. Uwałajcie na sqla! Można tam mieć takiego głupiego zonka :D

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi