Przesunięty przez: lui754 30-04-2009, 14:35 |
[Problem] Dotyczący ogólnie forum |
Autor |
Wiadomość |
Anagda
|
Wysłany: 06-05-2006, 09:27 [Problem] Dotyczący ogólnie forum
|
|
|
Witam.
Mam dość nietypowy problem:
1. Czy da sie przerobić samą bazę danych z 1.7 do najnowszej wersji?
2. Jeśli nie, to macie może poprzednią wersję forum by przemo??
Chodzi o to, że serwer, na którym miałam forum po prostu ładnei mówiąc PADŁ. No i niezapowiada sie by szybko wstał. Z resztą dane jak mnie poinformowano najprawdopodobniej zostaną stracone. Dlatego mam w nosie czekanie aż coś tam naprawią (co trawa już 2 miesiące) i chce zaistalować forum już na nowym serwerze, na kótry przeniostłam się ze stronką (bo forum niezdążyłam).
Mam kopię bazy właśnie tej starszej wersji, natomiast pliki nowszej... Proszę o pomoc.... |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
geman
|
|
|
|
|
Anagda
|
Wysłany: 06-05-2006, 10:35
|
|
|
No to wiem... Ale właśnie niezdążyłam zrobić aktualizacji jak padł serwer. A teraz zostałam bez plików bez niczego. Tylko z samą bazą |
|
|
|
|
Gracek
|
|
|
|
|
Anagda
|
Wysłany: 07-05-2006, 10:37
|
|
|
Dziękuję!
Tylko teraz pojawil mi się maly problem... Nieda sie tego zainstalowac, bo nie ma instalatora
żeby niezakładać nowych tematów spytam się ciągle w tym. Po przejściu na adres forum automatycznie mnie przekierowuje na install.php ale pojawia się pusta, biała strona |
|
|
|
|
Rif_Raf
|
Wysłany: 07-05-2006, 10:41
|
|
|
a po co instalowac?
przywracasz baze i odpowiednio piszesz config.php i dziala |
_________________ nie pisz do mnie na gg |
|
|
|
|
Anagda
|
Wysłany: 07-05-2006, 10:57
|
|
|
Rif_Raf napisał/a: | a po co instalowac?
przywracasz baze i odpowiednio piszesz config.php i dziala |
No właśnie o ten config.php chodzi. Nigdy jakoś nie zaglądałam do plików forum. Dlatego niebardzo wiem jak co wpisać. Bo przecież config jest pusty. I co w jakiej kolejnosci i wogóle? Mógłbymi ktoś podać przykładowy kod? Sobie dane pozmieniam. Bo od zera to nie mam pojęcia. |
|
|
|
|
Kris85
|
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Anagda
|
Wysłany: 10-05-2006, 16:59
|
|
|
Oki... Wrzuciłam stare pliki, zrzuciłam baze (btw, muszą być wszystkie rekordy?? bo w wordmatch mam ich troche sporo i bym wszystkich niedodawała jeśli można...), napisałam config.php, ale nadal mam białą stronę |
|
|
|
|
|