|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: arcy 21-10-2009, 11:10 |
Google Analitycs gdzie wrzucic? |
Autor |
Wiadomość |
Mahten
|
Wysłany: 17-08-2009, 16:03 Google Analitycs gdzie wrzucic?
|
|
|
W google analitycs pisze zeby wrzucic kod do index'u tuz przez </body> ale w indexie nie ma tego znacznika
Gdzie wrzucic, zeby dzialalo? |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
arcy
|
Wysłany: 17-08-2009, 19:10
|
|
|
overall_footer.tpl w katalogu ze stylem
Znajdź
i przed dodaj swój nowy kod śledzenia (ga.js)
Po dodaniu kodu i zapisaniu w pliku wchodzimy do panelu GA | Ustawienia Analytics | Wybierz profil witryny internetowej i kliknij Sprawdź status
Powinien pojawić się komunikat
Cytat: | Oczekiwanie na dane
Kod Analytics został prawidłowo zainstalowany i dane są już gromadzone. |
Za jakieś 24 do 48 godzin pojawią się pierwsze statystyki.
Należy pamiętać, że jeśli używamy na forum kilku stylów to kod GA trzeba dodać do każdego z nich. |
_________________ | Regulamin | F.A.Q. | Szukaj | Oficjalny podręcznik administratora phpBB2 by Przemo |
| arcy.net - nowości ze świata phpBB by Przemo, Opera, Android | w tym państwie pełnym nienawiści, rap po godzinach i luz ponad wszystkim... | Opera Browser | |
Ostatnio zmieniony przez arcy 21-10-2009, 11:14, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Mahten
|
Wysłany: 17-08-2009, 19:33
|
|
|
Dzieki udalo sie |
|
|
|
|
sTmN
|
Wysłany: 09-10-2009, 10:37
|
|
|
A mi nie działa, było przed </body>, teraz jest przed </head>. Google widzi kod js, ale nie zlicza nic skubany. |
_________________ Free Web Tools |
|
|
|
|
arcy
|
|
|
|
|
Invellios
|
Wysłany: 09-11-2009, 19:46
|
|
|
Arcy możesz dokładniej jestem nowy i niekapuje |
|
|
|
|
arcy
|
|
|
|
|
Wormsek
|
Wysłany: 15-12-2009, 23:50
|
|
|
Witam.
Otóż próbowałem przed head i przed body te wszystkie opcje. Pokazywał się status, że kod jest zainstalowany i zbiera informacje...ale to już trwa prawie miesiąc. Jak widzicie byłem cierpliwy, ale ostatnio zacząłem kombinować.
Używam stylu smartDark na forum i zauważyłem jedną rzecz.
Jak na stronie głównej forum wcisne "źródło strony" to w niej jest już jakiś kod google.
Jak dodawałem mój to były oba jeden pod drugim, ale w overall_footer tamtego nie mogę znaleźć.
Gdzie on jeszcze może być, abym mógł usunąć tamten stary, który był chyba dołożony przez autora skina. |
|
|
|
|
arcy
|
|
|
|
|
n7
|
Wysłany: 26-12-2009, 03:23
|
|
|
Też mam problem. Zrobiłem tak jak wyżej napisane, a statystyki nie wyświetlają się. Pisze cały czas zbieranie informacji. Czekam już 4 dzień |
_________________ Fan joli
Wykonuję grafikę na przemo.
Zainstaluje dowolnego moda, w zamian za link w Twojej stopce. |
|
|
|
|
arcy
|
|
|
|
|
Wormsek
|
Wysłany: 27-12-2009, 11:02
|
|
|
Sorka, nie miałem kiedy zajrzeć, a mail nie przyszedł że jest odpowiedź
arcy napisał/a: | Wormsek napisał/a: | smartDark | Skąd go ściągnąłeś? To jest wersja dla Przema?
Wormsek napisał/a: | to były oba jeden pod drugim | Oba identyczne? Nie podałeś żadnych informacji, a kod może być wszędzie... |
Niestety nie pamiętam, skąd ściągałem smartDarka, bo było to ponad rok temu . Ale to nie ma znaczenia, bo ściągnąłem z oficjalnej strony skin świąteczny, na ten okres i też jest ten kod.
A jeśli chodzi o postać i miejsce kodu, to gdziekolwiek nie wejdę na forum widzę go w źródle strony.
Kod: | <script src="http://www.google-analytics.com/urchin.js" type="text/javascript"></script>
<script type="text/javascript">
_uacct = "UA-2289508-3";
urchinTracker();
</script>
|
|
|
|
|
|
arcy
|
|
|
|
|
mek1942
|
Wysłany: 27-12-2009, 14:48
|
|
|
mam ten sam problem, mam dobrze dany kod (w overall_footer.tpl) przed </body> i także mi nie działa kod ;/ nie wiem czemu ;/ |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Wormsek
|
Wysłany: 27-12-2009, 19:15
|
|
|
arcy napisał/a: | Wormsek napisał/a:
skin świąteczny
Który skin? I skąd go ściągnąłeś. |
Stad:
http://przemo.webstyle.in...&album=2&fraza=
A dokładniej, to ten snowSilver
arcy napisał/a: | Wormsek napisał/a:
i też jest ten kod.
Jaki kod jest w tych skinach? Tu go wklej. |
Wormsek napisał/a: | To jest Twój kod śledzenia dla statystyk? Czy ten który masz niby w skórkach?
Skup się |
Wkleiłem go w poprzednim poście...
Nie obraź się, ale ciągle przecież mówimy, o tym dodatkowym kodzie, który mi zawadza, więc nie ja powinienem się skupić .
Po co miałbym pokazywać kod, który dostałem od google? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!