|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przesunięty przez: joli 22-01-2009, 19:31 |
Session killer |
Autor |
Wiadomość |
Axadiw
|
Wysłany: 21-03-2006, 22:11 Session killer
|
|
|
Poszukuję odpowiednika session killera dla forum przema 1.12.5, tak wiem że jest Spider Friendly jednak nie interesują mnie statyczne urle, chodzi o samo usunięcie sesji dla botów. Dziękuje za pomoc, szukałem nie znalazłem |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Krzysio
|
Wysłany: 22-03-2006, 10:59
|
|
|
Axadiw napisał/a: | tak wiem że jest Spider Friendly jednak nie interesują mnie statyczne urle |
mozna je wylaczyc w panelu i korzystac z pozostalych dobrodziejstw moda
ja np. tak wlasnie zrobilem |
_________________ Udzielam pomocy na GG !!! |
|
|
|
|
Crack
|
Wysłany: 22-03-2006, 20:36
|
|
|
Przy małej znajomości PHP można wyciągnąć samego session killera. Wymagane są:
- wszystkie modyfikacje dla pliku sessions.php z wyjątkiem modyfikowania funcji append_sid()
- plik bots.txt
- z pliku spider_friendly.php funkcje: user_is_spider() i get_spider_name(). |
_________________ [ DumpLoader 1.0 ] [ Spider Friendly 1.3.12 Google Sitemaps 1.4 ]
[ Tanuki: recenzje anime | forum ]
|
|
|
|
|
irekk
|
Wysłany: 22-03-2006, 23:28
|
|
|
albo mozna tak zmodyfikowac append_sid ze wyciagnie nazwe host'a "goscia" i jesli zawiera search, bot albo szuk to nie dopisuje sesji. |
_________________ Cygantura |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!