|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Ch?odzenie wodne do kompa - rewelacja |
Autor |
Wiadomość |
Przemo

|
Wysłany: 01-04-2004, 01:25 Ch?odzenie wodne do kompa - rewelacja
|
|
|
Od zawsze mialem problemy z komputerem, temperatur? i g?o?n? pracę, gdyz mam go schowanego w malej szafce bo gdzie indziej nie ma miejsca. Grzal sie jak cholera, mialem dwa wentylatory z tylu obudowy, chodzil jak traktor Wczoraj mi sie spalil zasilacz i postanowilem juz nie kupowac zwyklego, tylko kupilem caly zestaw do chlodzenia woda razem z zasilaczem tez chlodzonym wod?. I rewelacja, procesor jak mial temp. 70stopni to ma 25 , wogole go nie slychac 0 dB !! Zestaw kosztuje 450zl, jest w tym zasilacz 400W chlodony woda, radiator na procesor, karte grafiki (może byc tez na czipset i na dyski) to w srodku kompa polaczone rurkami prowadzi do sledzia, z jego drugiej strony rurki do oddalonej gdzies chlodnicy z pompk?.
Naprawde polecam, instalacja prosta.
Kupowalem to w firmie www.cpc.pl (osobiscie a znajomy tydzien wczesniej przez net i mi polecil) polecam rowniez, sprzet jest naprawde wysokiej jakosci, widac ze porzadnie zrobiony nie jakis szajs.
Jedn? ch?odnic? i pompk? można ch?odziś kilka kompow, bo u mnie na jednym jest letnia. |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
micz
|
Wysłany: 01-04-2004, 01:48
|
|
|
zobaczymy w lato ja tam jestem tradycjonalista i wole swoja obudowe Thermaltake Lanfire VM2000A |
|
|
|
 |
Przemo

|
Wysłany: 01-04-2004, 02:37
|
|
|
Ale obudowa tu nie ma nic do rzeczy Z obudowy sie tylko wyciaga wiatraki z radiatorami i wklada o wiele mniejsze wodne radiatorki, dochodzi tylko jeden sledz na rurki. |
|
|
|
 |
mopek

|
Wysłany: 01-04-2004, 02:58
|
|
|
Cytat: | Zestaw kosztuje 450zl, jest w tym zasilacz 400W chlodony woda, radiator na procesor, karte grafiki (może byc tez na czipset i na dyski) to w srodku kompa polaczone rurkami prowadzi do sledzia, z jego drugiej strony rurki do oddalonej gdzies chlodnicy z pompk? |
a rybek do tego nie dali w promocji?
ps
jak będziesz robić wersję 2.0 by Przemo to i tak się ta woda zagotuje |
_________________ [Forum Przyroda | Boxer Forum]
!!MoPeK!! |
|
|
|
 |
Kołek
|
Wysłany: 01-04-2004, 07:11
|
|
|
Bior?c pod uwag? datą napisania postu przez Przema wietrze w tym jaki? Prima Aprilis'owy ?art. |
|
|
|
 |
Widmo

|
Wysłany: 01-04-2004, 08:14
|
|
|
nie - to nie zart. Mojemu koledze tez polecilem ten zestaw (sam nie mialem kasy) jestem w szoku, bo slychac TYLKO cichutka prace DYSKU (!)
juz zbieram $... |
_________________ Potrzebujesz pomocy? |
|
|
|
 |
micz
|
Wysłany: 03-04-2004, 16:10
|
|
|
ja tym czasem zakupilem malutki monitorek 21" EIZO CRT waga to nie jest piorkowa 32 KG wazy, ale komfort o niebo wikrzy niz na mojej 15" |
|
|
|
 |
klusek

|
Wysłany: 05-04-2004, 07:13
|
|
|
Ja naszczę?cie nie mam takiego problemu )
Mam obudowe z wiatrakiem (na ?rodku ?ciany bocznej), chodzi g?o?no - jednak mi to w niczym nie przeszkadza i jestem wr?cz z siebie dumny ;P |
_________________ czemu.org // czemu.jogger.pl
You are GNU/HURD. You feel like your life is incomplete. |
|
|
|
 |
Widmo

|
Wysłany: 10-04-2004, 21:12
|
|
|
Ja rowniez zmuszony tym ze wsadzilem palec w wiatraczek kupilem sobie zestaw CPC.pl za 220 z?, jest tak cichutki ze szok. Tylko ze temperaturka wynosi ok, 50-55 stopni
Pozdrawiam! |
_________________ Potrzebujesz pomocy? |
|
|
|
 |
Tech

|
Wysłany: 13-04-2004, 17:45
|
|
|
Bo?e jedyny zasilacz "cogeden 400W" nigdy w zyciu. |
_________________ @ home.pl |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: 13-04-2004, 23:03
|
|
|
ja widze tylko za 239 zl ktory dokladnie model masz?:D |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!