phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: joli
22-01-2009, 19:30
[Problem] Beer Mod
Autor Wiadomość
DoktorFaust

Wysłany: 04-03-2007, 18:04   [Problem] Beer Mod

Witam. Mam pewien problem, ten problem był z pewnością już nie raz pokazywany na forum lecz mi szukanie nie pomogło więc chciałbym się was poradzić. Mianowicie najpierw zainstalowałem Point System wszystko działa super. Następnie zainstalowałem Beer Mod też wszystko działało ale były drobne błędy więc postanowiłem wywalić Point System włączając Mod_Unistall.php No i tutaj się stało. Gdy chcę zobaczyć jakikolwiek post jest:
Cytat:
Could not obtain post/user information.

DEBUG MODE

SQL Error : 1054 Unknown column 'u.user_points' in 'field list'

SELECT p.post_id, p.post_time, p.enable_sig, p.enable_html, p.enable_smilies, p.post_edit_count, p.post_edit_time, p.post_username, p.post_approve, p.poster_delete, p.post_edit_by, p.post_parent, p.post_icon, p.user_agent, p.post_attachment, p.post_expire, p.post_marked, u.user_sig_image, u.user_birthday, u.user_from, u.user_regdate, u.user_gender, u.user_aim, u.user_viewaim, u.special_rank, u.user_allow_helped, u.user_avatar_width, u.user_avatar_height, u.user_field_1, u.user_allow_field_1, u.user_id, u.username, u.user_level, u.user_jr, u.user_allowhtml, u.user_posts, u.user_points, u.user_allowsig, u.user_sig, u.user_sig_bbcode_uid, u.user_allowsmile, u.user_avatar_type, u.user_allowavatar, u.user_avatar, u.user_rank, u.user_viewemail, u.user_website, u.user_email, u.can_custom_ranks, u.user_custom_rank, u.user_session_time, u.user_allow_viewonline, pt.post_text, pt.bbcode_uid, pt.post_subject , ph.th_post_id FROM phpbb_posts p LEFT JOIN phpbb_posts_text_history ph ON (ph.th_post_id = p.post_id) LEFT JOIN phpbb_posts_text pt ON (pt.post_id = p.post_id) LEFT JOIN phpbb_users u ON (u.user_id = p.poster_id) WHERE p.topic_id = 20 GROUP by p.post_id ORDER BY p.post_order, p.post_time ASC LIMIT 60, 15

Line : 846
File : viewtopic.php

Z tego co wiem to trzeba się "pobawić" w PhpMyAdmin, lecz do końca nie wiem co trzeba zrobić.
Proszę o pomoc i dokładną instrukcję.

Gadatliwa Kasia 

dj neo

Wysłany: 04-03-2007, 18:27   

Przecierz masz podane na tacy, która linijka i w jakim pliku. Pomyliłeś się w instalowaniu beer moda i usunąłeś coś ;]

Zobacz sobie co powinno być w tym pliku przy instalowaniu Points System i Beer modzie i po sprawie.

DoktorFaust

Wysłany: 04-03-2007, 18:31   

dj neo napisał/a:
Przecierz masz podane na tacy, która linijka i w jakim pliku. Pomyliłeś się w instalowaniu beer moda i usunąłeś coś ;]

Wszystko przepisałem i przegrałem dokładnie w tym nie pomyliłem się. Wszystko działało do póki nie uruchomiłem Unistall, czy mam od początku zainstalować oba Mody? Bo wolałbym jedynie tylko Beer, ale jak tylko jego mam to nie działa jak na razie.
dj neo napisał/a:
Zobacz sobie co powinno być w tym pliku przy instalowaniu Points System i Beer modzie i po sprawie.

Pytanie zasadnicze brzmi: czy te dwa mody ze sobą współgrają?

Loud

Wysłany: 04-03-2007, 18:56   

DoktorFaust, wgraj czysty plik viewtopic.php i sprawdź co się będzie działo. Możliwe że tylko w tym pliku coś namieszałeś. A jak nadal będzie źle to odinstaluj modyfikacje ale ręcznie, jak coś dodawałeś to teraz usuwaj itd ;)

DoktorFaust

Wysłany: 04-03-2007, 19:50   

Loud napisał/a:
wgraj czysty plik viewtopic.php

Dzięki. Zadziałało, nie pomyślałem żeby sprawdziłem najbardziej oczywistej sprawy. Teraz będę kombinować i sprawdzać czy działać a jak nie to od początku nowe czyste pliki. Ironia losu. Standardowo masz punkt Pomógł

[ Dodano: 05-03-2007, 12:34 ]

Sorry, że jeszcze raz zawracam głowę, lecz teraz problem jest z BBcode Manager. Już próbowałem 3 razy wgrać plik bbcode.php Jednakże za każdym razem jest błąd.
Cytat:
Parse error: syntax error, unexpected '}' in /var/www/sites/yoyo.pl/f/a/faust/forum/includes/bbcode.php on line 528

A gdy teraz chce wpisac zapytanie SQL:

Cytat:
ALTER TABLE `phpbb_bbcode_table` ADD `bbcode_lock` TINYINT( 1 ) UNSIGNED NOT NULL DEFAULT '0' AFTER `bbcode_func` ;
UPDATE `phpbb_bbcode_table` SET `bbcode_lock` = '1' WHERE `bbcode_name` LIKE '%code%' ;
UPDATE `phpbb_bbcode_table` SET `bbcode_lock` = '1' WHERE `bbcode_name` LIKE '%php%' ;

jest błąd:

Kolejnym problemem okazał się fakt iż nie mogę znaleźć
Cytat:
function bbcode_decoding($text, $topic_id = false, $postdata = false, $is_sig = false)
{
...
}

Dodaje także spakowany plik BBcode.php jest bardzo możliwe iż się pomyliłem w edycji.

Z góry dziękuje.

bbcode.zip
Pobierz Plik ściągnięto 615 raz(y) 10,38 KB

Bartooch

Wysłany: 05-03-2007, 15:53   

To żeby nie otwierać nowego tematu napisze tutaj.

Po zainstalowaniu stylu i spraedzeniu jego poprawnosci wyskoczyło:

Kod:
Beer Mod 1.x / viewtopic.php
    line: include($phpbb_root_path . 'includes/functions_beer.'.$phpEx);   not found
    line: $beerdata = get_beers($topic_id);   not found
    line: postrow.beermod   not found

Beer Mod 1.x / usercp_viewprofile.php
    line: include($phpbb_root_path . 'includes/functions_beer.'.$phpEx);   not found

Beer Mod 2.2 / common.php
    line: include($phpbb_root_path . 'includes/functions_beermod.'.$phpEx);   found

Beer Mod 2.2 / index.php
    line: $beermod->init(__FILE__);   found

Beer Mod 2.2 / viewtopic.php
    line: $beermod->viewtopic($postrow[$i]);   found

Beer Mod 2.2 / modules_data.php
    line: 'BeerMod' => array("admin_beermod.$phpEx", 57909),   found

Beer Mod 2.2 / constants.php
    line: define('BEER_TABLE', $table_prefix . 'beers');   found

Beer Mod 2.2 / functions_beermod.php
    line: BEER MOD v.2.2   found

Beer Mod 2.2 / usercp_viewprofile.php
    line: $beermod->viewprofile($profiledata);   found

Beer Mod 1.x / functions file
    file: functions_beer.php   not found

Beer Mod 2.2 / functions file
    file: functions_beermod.php   found

i sie zastanawiam czy to że jest not found ale przy plikach z 1.x której to wersji nie miałem to po co sprawdza jej poprawnosc, to dobrze?

Piwa działają...

DoktorFaust

Wysłany: 05-03-2007, 16:41   

Bartooch napisał/a:
i sie zastanawiam czy to że jest not found ale przy plikach z 1.x której to wersji nie miałem to po co sprawdza jej poprawnosc, to dobrze?

Jeśli jest czerwone "not found" to brakuje jak zielone to spox

Gadatliwa Kasia 

Bartooch

Wysłany: 05-03-2007, 20:42   

zielone...w takim razie oki :-)

Odpowiedz do tematu