phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[ FAQ ] Jak stworzyć nową stronę w portalu
Autor Wiadomość
Marshal's


Pomógł: 5 razy
Posty: 56
Wysłany: 15-03-2007, 17:36   

@UP
Z błedu wynika, że popełniłeś błąd przy wpisywaniu. Po co ")"? Popraw i będzie spoko :P . Mam nadzieje, że pomogłem.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Jendru

Posty: 1
Wysłany: 20-03-2007, 21:09   

Mam problem z znalezieniem tego portal page 1, 2 3 itd. w pliku portal.php
mój plik portal.php jest pod adresem www.nfssite.ddl2.pl/forum/portal.php
Jak ktoś by mógł mi to już zrobić gotowe to niech podeśle na maila. Umiem dodać kolejne strony ale nie wiem jak umieścić ich listę w tym pliku. tzn nie wiem w którym miejscu.
 
     
medokiN

Posty: 14
Wysłany: 08-04-2007, 21:13   

Marshal's napisał/a:
@UP
Z błedu wynika, że popełniłeś błąd przy wpisywaniu. Po co ")"? Popraw i będzie spoko :P . Mam nadzieje, że pomogłem.
a o jaki nawias chodzi?

Kod:
if ( $allowed_values[$where] != '' && file_exists('./' . $allowed_values[$where]) )


który z nich trzeba wykasować?

[ Dodano: 08-04-2007, 22:38 ]
zależy
mi na szybkiej odpowiedzi...
 
     
farfi

Posty: 2
Wysłany: 15-11-2007, 13:31   

ponawiam pytanie medokiN: O jaki nawias chodzi?
 
     
Woytec


Pomógł: 2596 razy
Posty: 7659
Wysłany: 15-11-2007, 14:20   

Jendru napisał/a:
Mam problem z znalezieniem tego portal page 1, 2 3 itd. w pliku portal.php
mój plik portal.php jest pod adresem www.nfssite.ddl2.pl/forum/portal.php
Jak ktoś by mógł mi to już zrobić gotowe to niech podeśle na maila. Umiem dodać kolejne strony ale nie wiem jak umieścić ich listę w tym pliku. tzn nie wiem w którym miejscu.

wpisz portal.php?s=numer albo portal.php?show=numer
 
     
piniuch


Posty: 5
Wysłany: 26-11-2007, 22:21   

A ja to sobie tak wymyśliłem:

w pliku portal_body.tpl w miejscu w którym chciałem,zeby sie pojawiało to co chce z zewnatrz wstawilem sobie taki kawałek kodu:

Kod:
    <?php
               
               $plik = $_GET['plik'];
           if($_GET['plik']!=""){
               include('modules/'.$plik.'.php');
               } else {
               include('modules/news.php');
               }

               ?>


I tak zarzucam sobie pliki jakie chce do katalogu modules/ i to wszystko
Link do tego wygląda nast.


Kod:
 portal.php?plik=nazwa_pliku_wywoływanego.php


Nieprawdaż ,ze proste ? Jak ktoś chce html to wystarczy tylko rozszerzenie zmienic.
 
     
Marshal's


Pomógł: 5 razy
Posty: 56
Wysłany: 19-12-2007, 12:28   

Cześć :D . Dawno mnie nie było. Czytałem i nie zabardzo jaże czemu macie problem ;/. Zaraz przeczytam dokładnie to co ty tam wykombinowałeś :D
//edit
Nie zauważyłem że ten temat taki stary O.o . Ale napisze jak to naprawić :P
Popatrzmy na błąd:
Kod:
Parse error: syntax error, unexpected T_IF, expecting ')' in /var/www/sites/yoyo.pl/b/l/bluefrog/forum/portal.php on line 1098

Jak można przeczytać w pliku portal.php w lini 1098 jest ")" który jest nie potrzebny i przeszkadza.
Otwieramy portal.php specjalnym programem do tworzenia stron www (nie frontpage :P ). Szukamy lini 1098 i usuwamy niepotrzebny ")"
 
     
DuroneK


Posty: 264
Wysłany: 19-12-2007, 22:38   

u mnie działa elegancko, ale mam problem z polskimi znakami... w sumie czytalem ten temat caly, ale nie znalazlem zadowalającej odpowiedzi.
 
     
Centurion



Pomógł: 543 razy
Posty: 1974
Wysłany: 19-12-2007, 22:39   

musisz pisać stronę w iso8859-2 a nie w windows1250, uzywajac np notepad++
_________________
Poza forum pomagam tylko odpłatnie
• przenoszenie/łączenie/naprawianie baz danych
• instalacja/pisanie modów, aktualizacja for z zachowaniem modów
• programowanie php/mysql
 
     
Marshal's


Pomógł: 5 razy
Posty: 56
Wysłany: 21-12-2007, 10:06   

@UP
Wystarczy Notatnik zwykły :D . Troche zeedytuje ten temat :D
 
     
paul2


Pomógł: 1 raz
Posty: 49
Wysłany: 06-01-2008, 10:58   

Mam pytanie czy mozna tak zmienic kod zeby zamiast cyferek do wyswietlania stony w portalu uzywac wyrazow?

Np tworze sobie plik:
Kod:
portal_pagetest.html


a jako adres wpisuje:
Kod:
portal.php?show=test


i laduje mi sie strona.
 
     
z!omek_PL

Pomógł: 4 razy
Posty: 72
Wysłany: 06-01-2008, 15:23   

paul2,
Kod:
w portal.php

$where = intval($HTTP_GET_VARS['show']);

zmień na:

preg_match('/[0-9|a-z]*/is',$HTTP_GET_VARS['show'],$where);


nie testowałem.
 
     
BastaO

Posty: 137
Wysłany: 06-01-2008, 16:11   

A jak zrobić, że jak umiescze na serwerze portal_page4.html a w nim regulamin i jak wejde z na niego to zeby bylo podstrony np. Regulamin Forum, Regulamin Administracji itp ? Prosze o odpowiedz
 
     
paul2


Pomógł: 1 raz
Posty: 49
Wysłany: 07-01-2008, 12:06   

z!omek_PL,

dzieki ale niestaty nie dziala, zapewne przez moda (o ile mnie pamiec nie myli to mod RusKa) ktory dzieli newsy na podstrony.

Ale mam inne pytanie potrzebuje na jedna strone portalu wstawic kod php.

Jednak kod ktory wpakuje do pliku nie jest brany pod uwage przez interpreter php.
Zamiast tego widze go w kodzie strony:
Kod:
<tr>
               <td>
        <?php
echo 'test';
?>               </td>
            </tr>
         </table>
      </td>
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
z!omek_PL

Pomógł: 4 razy
Posty: 72
Wysłany: 07-01-2008, 13:12   

paul2, jakie rozszerzenie ma ten plik?

musi mieć *.php, *.php?, *.phtml, lub inny wpisany w ustawieniach serwera.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 11
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

Design Cart

darujsobie.pl - Sklep z gadżetami

Prezent Simple - Prezent dla programisty

• Zamów reklamę