phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[ FAQ ] Jak stworzyć nową stronę w portalu
Autor Wiadomość
darthvader1988

Posty: 4
Wysłany: 22-07-2006, 19:50   

A ja mam problem z kodowanie, nie mam na tych stronach polskich znaków jak wejde tylko jakieś krzaczki! Stronki robie w notatniku. Jak je mam zapisywać? A może jest jakis konwenter do tego ISO?
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
nadoll1_1

Pomógł: 2 razy
Posty: 49
Wysłany: 23-07-2006, 19:36   

jak na stronach nie masz polskich znaków to z serwerem problem
 
     
Maktor

Pomógł: 1 raz
Posty: 24
Wysłany: 24-07-2006, 22:29   

Ja zauważyłem, że te konwertery typy Gżegżołka nic nie daja. Więc zaczełem otworzyłem jakiś oryginalny tekst w notatniku tam gdzie są krzaczki i własnie w tym nowym pozmieniałem wszytskie polskie znaki na te krzaczki i wszystko mi chodzi teraz dobrze
_________________
Maktor
 
     
cavvy

Posty: 16
Wysłany: 26-07-2006, 15:07   

Robię kropka w kropke jak pisze ale nie działa choćbym sie wściekła MOje forum macie umnie w profilu bardzo prosze o pomoc...

[ Dodano: 26-07-2006, 19:48 ]
Hej warna ty tak piszesz o jakims załaczniku i wogole a naprwde nire potrafie znaleźć gdzie dopisac kolejne funkce do dodatkowych podstron a potrzebuje ich sporo.Bedzie ktoś tak miły i mi pokaze gdzie to moge znaleźć bez zadnych dziwacznych upomnien ????
 
     
klusek_rules

Posty: 6
Wysłany: 27-07-2006, 12:52   

ma ktoś jakiś inny pomysł co zrobić z tymi polskimi znakami na nowej stronie? U mnie np nie ma trzech polskich znaków ś, ą, ź.
 
     
Marshal's


Pomógł: 5 razy
Posty: 56
Wysłany: 14-09-2006, 20:44   

Wiele osób ma problemy z nowym portalem. Postanowiłem poszukać na forum czy nikt inny nie wyjaśnił tego. Otóż znalazłem:
Zamieniamy tą część:
Kod:
$where = intval($HTTP_GET_VARS['show']);

if ( $where && file_exists('./portal_page' . $where . '.html') )
{
    if ( !function_exists('file_get_contents') )
    {
        function file_get_contents($filename)
        {
            $file = @fopen($filename, 'rb');
            if ( $file )
            {
                if ( $fsize = @filesize($filename) )
                {
                    $data = @fread($file, $fsize);
                }
                else
                {
                    $data = '';
                    while (!@feof($file))
                    {
                        $data .= @fread($file, 1024);
                    }
                }
                @fclose($file);
            }
            return $data;
        }
    }

    $template->assign_vars(array(
        'OWN_BODY' => file_get_contents('./portal_page' . $where . '.html'),
        'BEGIN_NEWS' => '<!--',
        'END_NEWS' => '-->')
    );
}

Na tą z wcześniejszych:
Kod:
// End menus

$where = $HTTP_GET_VARS['show'];
$allowed_values = array(
    '1' => 'portal_page1.html',
    '2' => 'portal_page2.html',
    '3' => 'portal_page3.html',
    '4' => 'portal_page4.html',
    '5' => 'portal_page5.html',

                    'strona1' => '/katalogjakistam/strona1.html',
       
if ( $allowed_values[$where] != '' && file_exists('./' . $allowed_values[$where]) )
{
    if ( !function_exists('file_get_contents') )
    {
        function file_get_contents($filename)
        {
            $file = @fopen($filename, 'rb');
            if ( $file )
            {
                if ( $fsize = @filesize($filename) )
                {
                    $data = @fread($file, $fsize);
                }
                else
                {
                    $data = '';
                    while (!@feof($file))
                    {
                        $data .= @fread($file, 1024);
                    }
                }
                @fclose($file);
            }
            return $data;
        }
    }

    $template->assign_vars(array(
        'OWN_BODY' => file_get_contents('./' . $allowed_values[$where]),
        'BEGIN_NEWS' => '<!--',
        'END_NEWS' => '-->')
    );
}

Jest to wzięte z postu endila. Może to wywoływać problemy jak mówi autor. Oki narka
Ostatnio zmieniony przez Sylwia 17-09-2006, 17:02, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
perlas


Posty: 45
Wysłany: 17-09-2006, 14:55   

Ja mam taki problem ze jak wchodze na strone http://adres-forum-adres/portal.php?show=1 to mi sie wszystko rozjezdza .. :( (pod FF i IE sprawdzalem i tak samo )
 
     
Marshal's


Pomógł: 5 razy
Posty: 56
Wysłany: 17-09-2006, 19:31   

CZasami tak się dzije. Posprawdzaj kod tej strony. NrX
// a tak czasami. Jakbyś do swojego forum dodał dział gba, gbc, to moge zostać modkiem :D
 
     
angryman


Posty: 8
Wysłany: 17-09-2006, 19:37   

W jaki sposób mogę w miejsce strony portalu/newsów wyświetlić inny (dowolny) post/wątek z forum?

Byłbym bardzo wdzięczny za szybką odpowiedź.
_________________
Stowarzyszenie Klub Samochodów Terenowych "Żubry Kraków"
 
     
Marshal's


Pomógł: 5 razy
Posty: 56
Wysłany: 17-09-2006, 19:46   

Ja ci nie powiem. Może potem poszukam. A narazie sam się troche napoć i poszukaj ;P
 
     
angryman


Posty: 8
Wysłany: 17-09-2006, 20:19   

Hmm... domyślam się że mógłbym wykorzystać rozwiązanie podane w : http://www.przemo.org/php...iejsce+news%F3w ale wydaje mi się mało eleganckie. Może to zboczenie ale wolałbym się nie odwoływac bezpośrednio do bazy gdy nie ma takiej konieczniości.
_________________
Stowarzyszenie Klub Samochodów Terenowych "Żubry Kraków"
 
     
Marshal's


Pomógł: 5 razy
Posty: 56
Wysłany: 17-09-2006, 20:21   

Ja narazie nie mam czasu. Popróbuj z tym :)
 
     
krzysztof114

Posty: 6
Wysłany: 21-09-2006, 11:22   

Kod:
Parse error: syntax error, unexpected T_IF, expecting ')' in /var/www/sites/yoyo.pl/b/l/bluefrog/forum/portal.php on line 1098


Zrobiłem sobie te kilka portal_pageX, zmieniłem również portal.php, a tutaj taka niespodzianka!! Co jest nie tak?
_________________
http://www.bluefrog.yoyo.pl/forum/index.php?ap=2
 
     
Dauhsheg


Posty: 13
Wysłany: 21-09-2006, 11:46   

Ja mam takie pytanie:
Czy jest możliwośc, aby nie trzeba było każdej strony ręcznie dodawać, tylko żeby robił to automat? Tzn wpisujesz treść, klikasz wyślij i masz już nową podsrtonę z linkiem w menu.
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
balonik_lim

Posty: 3
Wysłany: 23-09-2006, 09:09   

Z tego co wiem to nie
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a



Koszulki informatyczne



phpbb

serwis laptopów

Design Cart

darujsobie.pl - Sklep z gadżetami

• Zamów reklamę