[błąd] linki do stron tematu |
Autor |
Wiadomość |
Krakers

|
Wysłany: 15-01-2006, 20:52 [błąd] linki do stron tematu
|
|
|
Obrazek ilustruje sytuację, w której najpierw wybrałem stronę 4 (z listy) a potem 9. |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
chelloPL

|
Wysłany: 15-01-2006, 20:59
|
|
|
Krakers, może byś opisał gdzie jest ten błąd? Bo ja żadnego na obrazku nie widzę... |
_________________ Zanim napiszesz do mnie na GG/PW, koniecznie przeczytaj zasady.
Sygnaturka to nie tablica z ogłoszeniami! PAMIĘTAJ o tym! Nadużywanie i celowe reklamowanie stron jest ZABRONIONE i karalne!
Gość, a czy Ty nie masz sobie nic do zarzucenia? |
|
|
|
 |
chelloPL

|
Wysłany: 15-01-2006, 21:02
|
|
|
Krakers napisał/a: | przemo_blad_2.pngbłąd! |
Już widzę błąd - powinien być enter "<br>" pomiędzy nazwą załącznika i jego opisem. |
_________________ Zanim napiszesz do mnie na GG/PW, koniecznie przeczytaj zasady.
Sygnaturka to nie tablica z ogłoszeniami! PAMIĘTAJ o tym! Nadużywanie i celowe reklamowanie stron jest ZABRONIONE i karalne!
|
|
|
 |
MrK

|
Wysłany: 15-01-2006, 21:11
|
|
|
chelloPL,
spójrz co się stało z ikonami "Idź do strony:" na screenie który wstawił Krakers. Rozjechały się na boki wstawiając w środek następne pola wyboru. Tak chyba nie powinno być.
A ze <br> nie ma między nazwą a opisem to swoją drogą |
_________________ Pozdrawiam
MrK |
|
|
|
 |
Krakers

|
Wysłany: 15-01-2006, 21:13
|
|
|
Chodzi o numery stron - jak skorzystamy z listy wyboru, to na kolejnej stronie wyświetlaja się dwie listy wyboru. |
|
|
|
 |
Gracek

|
Wysłany: 15-01-2006, 21:17
|
|
|
tak powinno byc, nie ma bledu |
_________________ ### |
|
|
|
 |
chelloPL

|
Wysłany: 15-01-2006, 21:21
|
|
|
Dokładnie - jest to celowe wstawienie 2 ikon <<>> pomiędzy numerami stron.
Jednak brak entera jest do poprawienia. |
|
|
|
 |
Przemo

|
Wysłany: 15-01-2006, 22:00
|
|
|
Powinny byc dwa <> nie za bardzo wiedzialem jak to usunac i dlatego sa dwa (po staremu) znaczy wiedziec bym wiedzial, ale mi sie nie chcialo, jak ktos to zrobi niech podesle liste zmian w funkcji generate_pagination()
Z enterem tez nie tak prosto bo to nie o enter chodzi... jak wstawimy enter to bedzie za duzy brzydki odstęp |
|
|
|
 |
ORI

|
Wysłany: 15-01-2006, 22:05
|
|
|
Przemo, no to moze pojedynczy enter czcionki o rozmiarze 3-4 ? |
|
|
|
 |
chelloPL

|
Wysłany: 15-01-2006, 23:32
|
|
|
Przemo napisał/a: | Z enterem tez nie tak prosto bo to nie o enter chodzi... jak wstawimy enter to bedzie za duzy brzydki odstęp |
Ok, niech będzie tak jak z opisem tematu chociażby:
Cytat: | nazwa_załącznika.jpg [opis dodany do tego załącznika] |
Chodzi o cokolwiek, co rozgraniczyłoby te 2 napisy, bo aktualnie zlewają się i są nieczytelne. |
|
|
|
 |
Gracek

|
Wysłany: 15-01-2006, 23:36
|
|
|
myslnik np |
_________________ ### |
|
|
|
 |
irekk

|
Wysłany: 16-01-2006, 01:20
|
|
|
Przemo napisał/a: | Z enterem tez nie tak prosto bo to nie o enter chodzi... jak wstawimy enter to bedzie za duzy brzydki odstęp | a jakby to bjac divem:
Kod: | <div style="padding-bottom: 4px;">pagination()</div> | ? |
_________________ Cygantura |
|
|
|
 |
Przemo

|
Wysłany: 16-01-2006, 16:10
|
|
|
qbs, to spróbuj, jak Ci wyjdzie daj linka do forum gdzie to zrobiłeś. Sprawdz tez wtedy na innych podzialach czy to nie przeszkodzilo |
|
|
|
 |
irekk

|
Wysłany: 16-01-2006, 23:13
|
|
|
w stylu (plik subSilver.css i subSilver.tpl) zamienic .pagination na to:
Kod: | .pagination {
color: #666;
font-size: 10px;
font-weight: bold;
padding: 3px;
padding-bottom: 6px;
cursor: pointer;
text-decoration: none;
} |
a w pagination.tpl cos takiego:
Kod: | <div class="pagination"> {L_GOTO_PAGE}
<!-- BEGIN pages -->
<!-- BEGIN begin --> <a href="{pages.begin.URL}" title="{L_BACK}">«</a> <!-- END begin -->
<!-- BEGIN onpage --><b>{pages.onpage.NUMBER}</b><!-- END onpage -->
<!-- BEGIN page --><a href="{pages.page.URL}">{pages.page.NUMBER}</a><!-- END page -->
<!-- BEGIN separator --> <!-- END separator -->
<!-- BEGIN allpages --> <a name="ada" onclick="show_pagina(event);" onmouseover="this.style.backgroundColor='#FFFFFF'"
onmouseout="this.style.backgroundColor=''" title="{L_ALL_AVAILABLE}">«»</a> <!-- END allpages -->
<!-- BEGIN end --> <a href="{pages.end.URL}" title="{L_NEXT}">»</a><!-- END end -->
<!-- END pages --></div>
|
wywalony br na koncu i wsadzony do wewnatrz diva {L_GOTO_PAGE}
bawie sie na lokalu ale transfer jest tragiczny bo seeduje torrenta, i dlatego wrzucam screena jak to wyglada u mnie:
http://img495.imageshack....mage=dfd2jv.jpg
http://img30.imageshack.us/my.php?image=x0sx.jpg |
_________________ Cygantura |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Przemo

|
Wysłany: 17-01-2006, 14:09
|
|
|
qbs, ale wstawiająć BR na sztywno do stylu ten BR zawszę się będzie pokazywał a kod z pagination.tpl jest używany tylko wtedy gdy pokazuje się numeracja |
|
|
|
 |
|