[Błąd] Log In etc :S |
Autor |
Wiadomość |
killer
|
Wysłany: 13-12-2005, 19:41 [Błąd] Log In etc :S
|
|
|
Jeśli się wyloguje to forum jest po angielsku i wtedy nie ma polskich znakow, nie wiem czy to blad w ustawieniach w pa czy blad skryptu ale informuje i tak |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
chelloPL

|
Wysłany: 13-12-2005, 19:43
|
|
|
killer, bo domyślnym językiem jest język angielski na forum. AFAIR to od conajmniej roku tak było.
I to chyba nie jest błąd. |
_________________ Zanim napiszesz do mnie na GG/PW, koniecznie przeczytaj zasady.
Sygnaturka to nie tablica z ogłoszeniami! PAMIĘTAJ o tym! Nadużywanie i celowe reklamowanie stron jest ZABRONIONE i karalne!
Gość, a czy Ty nie masz sobie nic do zarzucenia? |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 13-12-2005, 20:01
|
|
|
no ale np na stronie glownej klikam na jezyk polski i nie dziala
dalej jest angielski |
|
|
|
 |
chelloPL

|
Wysłany: 13-12-2005, 20:09
|
|
|
Ale strona główna to nie jest forum! Zdecyduj się i staraj się pisać konsekwentnie. |
_________________ Zanim napiszesz do mnie na GG/PW, koniecznie przeczytaj zasady.
Sygnaturka to nie tablica z ogłoszeniami! PAMIĘTAJ o tym! Nadużywanie i celowe reklamowanie stron jest ZABRONIONE i karalne!
Gość, a czy Ty nie masz sobie nic do zarzucenia? |
|
|
|
 |
Przemo

|
Wysłany: 13-12-2005, 20:56
|
|
|
Forum i strona powinny dzialac tak, ze jesli user nie jest zalogowany, nie ma nic w cookiesach ustawione to jezeli przegladarka jest w polskiej wersji to powinn abyc polska wersja serwisu, jezeli w angielskiej to angielska. Jezeli natomiast jest zalogowany na forum to jezyk jest pobierany z ustawien w profilu, jesli nei jest zalogowany to jezyk jest taki jak w cookies (mozna zmienic na stronie glownej)
[ Dodano: 13-12-2005, 20:56 ]
Ale faktycznie cos nie dziala tak jak napisalem, sprawdze czemu. |
|
|
|
 |
Paszczak000

|
Wysłany: 13-12-2005, 21:05
|
|
|
Cytat: | Ale faktycznie cos nie dziala tak jak napisalem, sprawdze czemu. |
mi to nigdy nie działało i myślałem, że tak ma być |
|
|
|
 |
nasedo

|
Wysłany: 13-12-2005, 21:31
|
|
|
ja po angielsku mialem tylko tu bez logowania ( opera i ff, bo ie dziala), na wszystkich innych forach bylo prawidlowo.. |
_________________ Wejdź na Najlepsze forum wielotematyczne. Skazzza czeka na Ciebie
Pomoc tylko na forum. Nie pisz do mnie na gg/PW/e-mail chyba, że sam Cię o to poproszę. |
|
|
|
 |
Przemo

|
Wysłany: 13-12-2005, 21:35
|
|
|
Ok juz dziala, jak przegladarka polska i nie ma nic w ciastkach to domyslnie powinn abyc polska wersja. |
|
|
|
 |
Pasja

|
Wysłany: 14-12-2005, 11:14
|
|
|
Przemo, rozumiem że to za sprawą "Accept Language Support", dasz jakieś namiary? |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Przemo

|
Wysłany: 14-12-2005, 16:02
|
|
|
Ja u siebie mam tylko tak: Kod: | common.php
po:
hile ( $row = $db->sql_fetchrow($result) )
{
$board_config[$row['config_name']] = $row['config_value'];
}
dodaj:
$board_config['default_lang'] = ($HTTP_COOKIE_VARS['przemo_lang']) ? $HTTP_COOKIE_VARS['przemo_lang'] : $board_config['default_lang'];
$lang_agent = (!empty($HTTP_USER_AGENT)) ? $HTTP_USER_AGENT : $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'];
$accept_lang = strtolower(getenv('HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'));
if ( eregi('google', $lang_agent) || (!$HTTP_COOKIE_VARS['przemo_lang'] && ($accept_lang == 'pl' || eregi(',pl', $accept_lang) || eregi('pl,', $accept_lang) || eregi('pl-,', $accept_lang) || eregi('-pl,', $accept_lang))) )
{
$board_config['default_lang'] = 'polish';
} |
|
|
|
|
 |
|