|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Preferencje |
Autor |
Wiadomość |
chelloPL

|
Wysłany: 14-12-2005, 22:32 Preferencje
|
|
|
1. W preferencjach jest coś takiego jak: "Pokazuj datę rozpoczęcia tematu"
Czy komukolwiek to działa? Ja nie widzę tego ani jako zalogowany, ani jako gość.
2. propozycja aby przy zamykaniu okna preferencji (X-em) nie przeładowywał mi strony a jedynie jak kliknę "Wyślij". Trochę to może wydawać się skomplikowane, ale działa
Czyli w pliku customize_body.tpl
zamienić:
Kod: | <body onUnload="window.opener.location.reload(); window.close();"> |
na:
Kod: | <body onUnload="if (document.prefs.submit.title == 'save') window.opener.location.reload(); window.close();"> |
Dodajemy nazwę dla formularza:
Kod: | <form action="{S_PROFILE_ACTION}" method="post"> |
na:
Kod: | <form action="{S_PROFILE_ACTION}" method="post" name="prefs"> |
Natomiast przy przycisku wyślij:
Kod: | <input type="submit" name="submit" value="{L_SUBMIT}" class="mainoption" /> |
zamienić na:
Kod: | <input type="submit" name="submit" value="{L_SUBMIT}" class="mainoption" onClick="document.prefs.submit.title='save';" /> |
I komentarz:
- jeśli klikniemy na wyślij, wówczas przyciskowi zostanie przypisana etykieta 'save', a funkcja onUnload sprawdzi to i przeładuje stronę
- jeśli w dowolny inny sposób zamkniemy okno, to etykietka nie będzie ustawiona i okno nie zostanie przeładowane.
PS: jeśli ktoś zna bardziej elegancki sposób (i działający oczywiście bezbłędnie), to z chęcią wysłucham.
3. w kodzie HTML customize.php 2 razy występuje sekcja (tag) <body> |
_________________ Zanim napiszesz do mnie na GG/PW, koniecznie przeczytaj zasady.
Sygnaturka to nie tablica z ogłoszeniami! PAMIĘTAJ o tym! Nadużywanie i celowe reklamowanie stron jest ZABRONIONE i karalne!
Gość, a czy Ty nie masz sobie nic do zarzucenia? |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Paszczak000

|
Wysłany: 14-12-2005, 22:44
|
|
|
Skoro o tym mowa. Jak wchodzę w preferencje to wyskakuje mi okienko w nowym panelu Super, ale jak zamknę panel to wyłącza mi FF 1.0.7. Czemu? |
|
|
|
 |
chelloPL

|
Wysłany: 14-12-2005, 23:07
|
|
|
Paszczak000, opcje FF -> zaawansowane -> przegladanie w panelach
Tutaj szukaj przyczyny. Na 100% w tym leży pies pogrzebany. A jeśli któraś z opcji jest ukryta, to trzeba będzie się do niej dostać przez url: about:config |
_________________ Zanim napiszesz do mnie na GG/PW, koniecznie przeczytaj zasady.
Sygnaturka to nie tablica z ogłoszeniami! PAMIĘTAJ o tym! Nadużywanie i celowe reklamowanie stron jest ZABRONIONE i karalne!
Gość, a czy Ty nie masz sobie nic do zarzucenia? |
|
|
|
 |
Paszczak000

|
Wysłany: 14-12-2005, 23:14
|
|
|
Cholera wie co tam może być nie tak... myślałem, że to skrypt. Sprawdziłem na inych przeglądarkach i jest okej Mniejsza o to więc |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!