|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Zamknięty przez: Widmo 19-12-2005, 02:52 |
Wersja 1.12.0 Beta 3.1 do ściągnięcia |
Autor |
Wiadomość |
Przemo

|
Wysłany: 29-11-2005, 15:15 Wersja 1.12.0 Beta 3.1 do ściągnięcia
|
|
|
Przypominam, że wersja beta jest przeznaczona tylko do testów. Nie będzie dostępnych aktualizacji do wyższych wersji.
Koniecznie przeczytaj temat z informacjami na temat wersji Beta: http://www.przemo.org/php...pic.php?t=18168
Nowe widoczne rzeczy w stosunku do Bety 2:
- Zmiana wyświetlania podziału na strony
- Obcinanie linków
- Obsługa stylów w grupach
Aktualizacja z wersji Beta1 i Beta2 polega na nadpisaniu wszystkich plików i wykonaniu zapytania SQL: Kod: | ALTER TABLE phpbb_groups ADD group_style varchar(255) default NULL; |
phpBB_modified_v112_Beta_31_by_Przemo.zip |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Ccn
Gość
|
Wysłany: 29-11-2005, 15:35
|
|
|
Kod: | Wystąpił błąd przy aktualizacji bazy danych
CREATE TABLE phpbb_groups ( group_id mediumint(8) NOT NULL AUTO_INCREMENT, group_type tinyint(4) DEFAULT '1' NOT NULL, group_name varchar(40) NOT NULL, group_description varchar(255) NOT NULL, group_moderator mediumint(8) DEFAULT '0' NOT NULL, group_single_user tinyint(1) DEFAULT '1' NOT NULL, group_order MEDIUMINT(8) DEFAULT '0' NOT NULL, group_count INT (4) UNSIGNED DEFAULT '99999999', group_count_enable SMALLINT (2) UNSIGNED DEFAULT '0', group_mail_enable smallint(1) DEFAULT '0' NULL, group_no_unsub smallint(1) DEFAULT '0' NULL, group_color varchar(6) default NULL, group_prefix varchar(8) default NULL, group_style varchar(255) default NULL
You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 15 |
Szybko, bo już przy instalacji... |
|
|
|
 |
Przemo

|
Wysłany: 29-11-2005, 15:37
|
|
|
Oops zrobilem blad przy dodawaniu nowej kolumny dla grup, w pliku db/mysql_schema.sql zamien Kod: | group_style varchar(255) default NULL; | na: Kod: | group_style varchar(255) default NULL, | ostatni ; zamienic na ,
Juz poprawiam w pakiecie i wrzucam na strone poprawione |
|
|
|
 |
chelloPL

|
Wysłany: 29-11-2005, 16:59
|
|
|
Przemo,
Resztę zainstaluję i przetestuję jak wrócę do domu. |
_________________ Zanim napiszesz do mnie na GG/PW, koniecznie przeczytaj zasady.
Sygnaturka to nie tablica z ogłoszeniami! PAMIĘTAJ o tym! Nadużywanie i celowe reklamowanie stron jest ZABRONIONE i karalne!
Gość, a czy Ty nie masz sobie nic do zarzucenia? |
|
|
|
 |
nasedo

|
Wysłany: 29-11-2005, 19:35
|
|
|
no to teraz przy instalacji :
Kod: | Niektóre pliki wysłane na serwer mają złą zawartość (są prawdopodobnie uszkodzone)
Jeżeli nie edytowałeś żadnych plików, oznacza to, że wystąpiły problemy z ich wysyłaniem na serwer. Sprobuj ponownie wysłać pliki, które są wyświetlone poniżej. Możesz spróbować włączyć lub wyłączyć przesyłanie w trybie binarnym.
Jeżeli zmieniałeś zawartość plików celowo, kliknij TUTAJ aby zainstalować forum, ale TYLKO w tym przypadku!
Jeżeli ściagnąłeś oryginalny pakiet ze strony http://www.przemo.org/phpBB2 i nie zmieniałeś żadnych plików, wyślij je ponownie na serwer. W innym przypadku forum nie będzie działać prawidłowo!
db/schemas/mysql_schema.sql - Zła zawartość pliku! Suma kontrolna: [ 56d244c1ad789088b71dfaed175a7dfd ] | no ale jedziemy dalej
podwojne logowanie do PA, nadal dobijajace..
przy sklonowaniu stylu i probie zmiany w nim koloru z panelu:
Kod: | Warning: file_get_contents(./../templates/newStyle/newStyle_css.tpl): failed to open stream: No such file or directory in c:\usr\krasnal\www\beta3\admin\xs_edit_data.php on line 248 |
jesli wybrac pelne klonowanie( znaczy z kopiowaniem katalogow) to wyswietla tylko stworzona grupe, bez trzech admin , JA, mod.
nowy, sklonowany styl sie wysypal i teraz mam Kod: | Parse error: parse error in c:\usr\krasnal\www\beta3\cache\multisqlcache_themes_2.php on line 2 | , po wyczyszczeniu cache i odswiezeniu dziala, tzn laduje strone a shoutboxa juz nie, przy ponownym odswiezeniu lezy calkowicie |
_________________ Wejdź na Najlepsze forum wielotematyczne. Skazzza czeka na Ciebie
Pomoc tylko na forum. Nie pisz do mnie na gg/PW/e-mail chyba, że sam Cię o to poproszę. |
|
|
|
 |
bwn
|
Wysłany: 29-11-2005, 19:37
|
|
|
A ja mam taą małą głupotę. Kiedy w PA wyłącze wyświetlanie ankiety, ona nadal jest wyświetlana w portalu. Ma tak ktoś jeszcze czy to mój wspaniały serwer? |
|
|
|
 |
pecador
|
Wysłany: 29-11-2005, 19:50
|
|
|
drobna literówka:
PA -> Ogólne -> Konfiguracja
Cytat: | Obsługa au_tpl au_lng oznacza to, że ciącg |
] |
|
|
|
 |
chelloPL

|
Wysłany: 29-11-2005, 20:05
|
|
|
Ehh - dalej forum nie instaluje się na mysql5
http://www.przemo.org/php...ghlight=#128997
Już mam awersję do po raz kolejny poprawiania pliku mysql_schema.sql i mysql_basic.sql, bo przed chwilą pliki, które poprawiłem w beta2... nadpisałem
A trzeba wykonać kilkadziesiąt poprawek, aby wgrać poprawnie strukturę bazy. |
_________________ Zanim napiszesz do mnie na GG/PW, koniecznie przeczytaj zasady.
Sygnaturka to nie tablica z ogłoszeniami! PAMIĘTAJ o tym! Nadużywanie i celowe reklamowanie stron jest ZABRONIONE i karalne!
|
|
|
 |
warna

|
Wysłany: 29-11-2005, 20:05
|
|
|
Przemo, a co z tym?
to już tak zostanie? wolałem wcześniejszą wersje... |
|
|
|
 |
Ccn
Gość
|
Wysłany: 29-11-2005, 23:38
|
|
|
Zainstalowałem i działa
Całkiem fajne
Narazie dużo sie nim nie bawiłem, ale widze, że przy wysyłaniu odpowiedzi z szybkiej odpowiedzi po wysłaniu koło DODAJ TEMAT DO ULUBIONYCH wyskakuje troche kodu HTML... ale testowałem tylko raz.
W albumie nie widać uprawnień, niewiem czy to celowe...
(nie widać tych MOŻESZ/NIEMOŻESZ DODAWAĆ ZDJĘCIA...) |
|
|
|
 |
ccn
|
Wysłany: 29-11-2005, 23:43
|
|
|
Jeszcze raz ja, zapomniałem sie zalogować
Chciałem powiedzieć że bardzo mnie cieszy że jak dam komuś np. jr admina to od razu ma on kolor w ostatnim poście, przy autorze tematu w viewforum itd.
Sam chciałem kiedyś tak zrobic. Jest fajnie bo nie trzeba dodawać już go do żadnych color groups/ranks...
PS: Mam słaby komp i u mnie widać wyraźnie kiedy jest obciążony a kiedy nie i powiem, że z tym forum mniej sie morduje niż np. z 1.9 |
|
|
|
 |
mlodymlody1
|
Wysłany: 30-11-2005, 11:05
|
|
|
Kod: | db/schemas/mysql_schema.sql - Zła zawartość pliku! Suma kontrolna: [ 33f81aef6f4b578b7baa10804da2e9f3 ] |
Mimo iż ściągłem paczke przed chwilą ale nadal mam ten błąd. Może ktoś wrzucić poprawny plik. Z góry dzięki |
|
|
|
 |
szpak

|
Wysłany: 30-11-2005, 11:32
|
|
|
A co z klonowaniem styli w XS ? nadal po sklonowaniu stylu i zmiany stylu na sklonowany jest błąd, zaraz sprawdzę jeszcze co będzie jeśli zrobie drugi styl ręcznie
EDIT: utworzyłem drugi styl ręcznie na zasadzie zmian w plikach nazwy "subSilver" wydaje się wszystko być w porządku.
Czy u was też w panelu na statystykach forum nie pokazuje: Liczba postów:, Liczba tematów:, Liczba użytkowników:, Postów dziennie:, Tematów dziennie:, Użytk. dziennie:.
testy robione lokalnie na Krasnalu oraz przeglądarka IE |
_________________ Nie pisz do mnie na GyGy ani na PW bo normalnie nie wytrzymam, no chyba ze chcesz dać mi na chleb zarobić
Lubię poważne wyzwania http://www.szpak.eu/phpbb.php |
|
|
|
 |
chelloPL

|
Wysłany: 30-11-2005, 13:29 Błędy
|
|
|
1. jeśli w preferencjach wyłaczę uśmieszki i przy pisaniu wybiorę podgląd posta, to widać ikonki uśmieszków.
2. kompatybilność mysql5:
pliki w załączniku
3. dalej nie działa "Sprawdź synchronizację bazy" z poziomu check_files (nie wiem która część jest winna: mysql5.0, php 5.x (5.0 i 5.1) czy IIS5.1)
4. przy tworzeniu nowej grupy (w PA), występuje błąd (niestety ja w kodzie błędu nie widzę - teoretycznie przy 'new' jest ustawiana defaultowa wartość...)
Kod: | Could not insert new group
DEBUG MODE
SQL Error : 1366 Incorrect integer value: '' for column 'group_count_enable' at row 1
INSERT INTO phpbb_groups (group_type, group_name, group_description, group_moderator, group_count, group_count_enable, group_mail_enable, group_no_unsub, group_single_user, group_order, group_color, group_prefix, group_style) VALUES (0, 'gr', ':)', 2, '2', '', '', '1', '0', 1, '00FF00', '&', '')
Line : 437
File : admin_groups.php |
Ten sam błąd dla: group_mail_enable
5. PA -> grupy -> zezwolenia -> wybierz grupy:
a) jeśli nic nie zmienimy, to:
Kod: | Could not obtain moderator status
DEBUG MODE
SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ') AND aa.group_id = ug.group_id AND aa.auth_mod = 1 GROUP BY ug.use' at line 3
SELECT ug.user_id, COUNT(auth_mod) AS is_auth_mod FROM phpbb_auth_access aa, phpbb_user_group ug WHERE ug.user_id IN () AND aa.group_id = ug.group_id AND aa.auth_mod = 1 GROUP BY ug.user_id
Line : 456
File : admin_ug_auth.php |
b) jeśli ustawimy gdziekolwiek moderatora:
Kod: | Couldn't update private forum permissions
DEBUG MODE
SQL Error : 1364 Field 'auth_globalannounce' doesn't have a default value
INSERT INTO phpbb_auth_access (forum_id, group_id, auth_mod) VALUES (1, 4, 1)
Line : 349
File : admin_ug_auth.php |
6. masowe kasowanie postów użytkowników:
jakiego usera nie wpisać w inputbox'a, to pojawia się zawsze komuniakt: "Taki użytkownik nie istnieje"
7. Jeśli jako zwykły user chcę dołączyć do grupy (przez kliknięcie "Dołącz"), to otrzymuję błąd:
Kod: | Żadna Grupa nie Istnieje |
|
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
chelloPL

|
Wysłany: 30-11-2005, 13:36
|
|
|
I dalej co któreś wysłanie posta zawisa na posting.php - w efekcie pojawia się biała strona i nie ma żadnych błędów (nawet w logach). |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!