|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Jak wywalić te znaczki z pod emot w widoku pisania tematu :) |
Autor |
Wiadomość |
MarX
|
Wysłany: 02-04-2005, 09:52 Jak wywalić te znaczki z pod emot w widoku pisania tematu :)
|
|
|
Nie umiem znaleźć kodu odpowiedzialnego za to przejrzałem posting_body.tpl i nie ma żadnej zmiennej nie mam pojęcia chyba co? na oczy mi sie rzucićo ;p |
_________________ hmmmmmmmmmm?! :F |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
patrick
|
Wysłany: 02-04-2005, 10:46
|
|
|
chodzi Ci o ζ ζ ω γ δ Θ ?
Jezeli tak to jak sie niemyle to jest polaczone z emotami |
|
|
|
|
MarX
|
Wysłany: 02-04-2005, 11:27
|
|
|
tak o to to mi rozwala całe forum nie umie mzlokazlizowac tego Przemo HELP |
|
|
|
|
Nash
|
Wysłany: 02-04-2005, 12:55
|
|
|
mnie tez by sie przydalo to wywalic |
_________________ Visit My Gallery On Deviant Art
http://nash-.deviantart.com/ |
|
|
|
|
DjDuDi
|
Wysłany: 03-04-2005, 02:16
|
|
|
1739 linijka w posting.php [url]//$symbols[/url]
Kod: | //$symbols = array('µ','Ω','Π','φ','Δ','Θ','Λ','Σ','Φ','Ψ','α','β','χ','τ','γ','δ','ε','ζ','η','ψ','θ','λ','ξ','ρ','σ','ω','κ','Γ','♣','♥','€','§','©','®','•','™','°','«','»','≤','≥','³','²','½','¼','¾','±','÷','×','√','∞','∫','≈','≠','≡');
$symbols = array('µ','Ω','Π','φ','Δ','Θ','Λ','Σ','Φ','Ψ','α','β','χ','τ','γ','δ','ε','ζ','η','ψ','θ','λ','ξ','ρ','σ','ω','κ','Γ','♣','♥','€','§','©','®','•','™','°','«','»','≤','≥','³','²','½','¼','¾','ą','÷','×','√','∞','∫','≈','≠','≡');
$symbol = '<tr><td align="center"><table align="center"><tr align="center" valign="middle">';
for($i = 0; $i < count($symbols); $i++)
{
if ( ($i / 11 == 1) || ($i / 11 == 2) || ($i / 11 == 3) || ($i / 11 == 4) || ($i / 11 == 5) || ($i / 11 == 6) || ($i / 11 == 7) ) $symbol .= '<tr align="center" valign="middle">';
if ( ($i+1 / 11 == 1) || ($i+1 / 11 == 2) || ($i+1 / 11 == 3) || ($i+1 / 11 == 4) || ($i+1 / 11 == 5) || ($i+1 / 11 == 6) || ($i+1 / 11 == 7) ) $symbol .= '</tr>';
$symbol .= '<td><a href="javascript:emoticon(\'' . $symbols[$i] . '\')" class="genmed"><b>' . $symbols[$i] . '</b></a></td>';
}
$symbol .= '</tr></table></td></tr>'; |
tylko teraz odgadnijcie co trzeba wyci?? bo ja nie wiem |
_________________ Gość Zapraszam cię na moją stronę www.DjDuDi.pl |
|
|
|
|
MarX
|
Wysłany: 03-04-2005, 07:26
|
|
|
DjDuDi, good work szukałem w posting ale chyba za szybko przewijalem P
masz to swoje pomogl ] : - >
Zamknijcie ten temat i przyklejcie bo inni tez beda potrzebowac pewnie tego |
|
|
|
|
JoeMix
|
Wysłany: 25-05-2005, 22:04
|
|
|
No, to ja dla innych (co się nie orientują) napisze co i jak usunac: Szukamy wiersza:
Kod: | $symbols = array('µ','Ω','Π','φ','Δ','Θ','Λ','Σ','Φ','Ψ','α','β','χ','τ','γ','δ','ε','ζ','η','ψ','θ','λ','ξ','ρ','σ','ω','κ','Γ','♣','♥','€','§','©','®','•','™','°','«','»','≤','≥','³','²','½','¼','¾','±','÷','×','√','∞','∫','≈','≠','≡'); |
... dublujemy go - tak na wszelki wypadek, jak by nam się kiedyś symboli zachciało, przed pierwszą linijką (oryginalna) wstawiamy "//" a w drugiej wystarczy usunąc wybrane kody symboli... a reszta skryptu załatwi sprawę, tutaj forum automatycznie zamienia kody na symbole i wyłączanie HTML, BBCode itp nic nie pomaga, ale w edytorze bedzie widac to to trochę ineczej... nie bedzie symboli tylko "&abc" - ja u siebie zostawiłęm niecałą jedną linijkę... min. potegi i ułamki....
Kod: | //$symbols = array('µ','Ω','Π','φ','Δ','Θ','Λ','Σ','Φ','Ψ','α','β','χ','τ','γ','δ','ε','ζ','η','ψ','θ','λ','ξ','ρ','σ','ω','κ','Γ','♣','♥','€','§','©','®','•','™','°','«','»','≤','≥','³','²','½','¼','¾','±','÷','×','√','∞','∫','≈','≠','≡');
$symbols = array('α','β','γ','λ','€','§','³','²','½','¼','¾'); |
|
|
|
|
|
irekk
|
Wysłany: 08-02-2006, 08:07
|
|
|
do wywalenia w 1.12.3
w stylu:
Kod: | <tr>
<td align="center">
<table align="center">
<tr align="center" valign="middle">
<!-- BEGIN symbols -->
{symbols.TR_SYMBOL_BEGIN}
<td>
<a href="javascript:emoticon('{symbols.SYMBOL}')" class="genmed"><b>{symbols.SYMBOL}</b></a>
</td>
{symbols.TR_SYMBOL_END}
<!-- END symbols -->
</tr>
</table>
</td>
</tr> |
i/lub:
posting.php
Kod: | $symbols = array('µ','Ω','Π','φ','Δ','Θ','Λ','Σ','Φ','Ψ','α','β','χ','τ','γ','δ','ε','ζ','η','ψ','θ','λ','ξ','ρ','σ','ω','κ','Γ','♣','♥','ø','§','©','®','•','™','°','«','»','≤','≥','³','²','½','¼','¾','±','÷','×','√','∞','∫','≈','≠','≡','≈','←','→','↑','↓','↔','€','£','¥','¢','ƒ');
for($i = 0; $i < count($symbols); $i++)
{
$tr_symbol_begin = $tr_symbol_end = '';
if ( ($i / 11 == 1) || ($i / 11 == 2) || ($i / 11 == 3) || ($i / 11 == 4) || ($i / 11 == 5) || ($i / 11 == 6) || ($i / 11 == 7) )
{
$tr_symbol_begin = '<tr align="center" valign="middle">';
}
if ( ($i+1 / 11 == 1) || ($i+1 / 11 == 2) || ($i+1 / 11 == 3) || ($i+1 / 11 == 4) || ($i+1 / 11 == 5) || ($i+1 / 11 == 6) || ($i+1 / 11 == 7) )
{
$tr_symbol_end = '</tr>';
}
$template->assign_block_vars('symbols', array(
'TR_SYMBOL_BEGIN' => $tr_symbol_begin,
'TR_SYMBOL_END' => $tr_symbol_end,
'SYMBOL' => $symbols[$i])
);
} |
|
_________________ Cygantura |
|
|
|
|
usterka
|
Wysłany: 31-05-2006, 16:44
|
|
|
Cytat: | do wywalenia w 1.12.3 |
w 1.12.5 dokładnie tak samo, usunięcie fragmentu w posting.php |
|
|
|
|
ludwikc
|
Wysłany: 21-12-2006, 21:17
|
|
|
w 1.12.5 wystarczy zaremować ( "//" ) linię 2321 |
_________________ pozdrawiam
ludwikc |
|
|
|
|
irekk
|
Wysłany: 21-12-2006, 21:43
|
|
|
ludwikc, tylko po co ma to skrypt mielic? |
_________________ Cygantura |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
vaderr
|
Wysłany: 07-10-2007, 11:11
|
|
|
bo np. może sie kiedys przypomniec ze sie przyda i wtedy nie trzeba szukac zmudnie tylko usunac // ?? chociazby dlatego |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!