phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Poważny problem z Anti Bots
Autor Wiadomość
Spajk

Wysłany: 19-08-2015, 21:50   Poważny problem z Anti Bots

Witam zainstalowałem modyfikację z tego oto linku:
http://przemo.org/phpBB2/...ic.php?t=141457

Niestety nie byłem w stanie zainstalować jej w 100% ze względu na różnice pomiędzy plikami mojego forum, a tymi autora. Zaniechałem wgrywania tej modyfikacji i podjąłem się kolejnej - niestety pojawił się problem. Z mySQL usunąłem wszystko co mogłem (takie mam wrażenie). Później coś pokombinowałem w plikach i niby, teoretycznie da się zarejestrować tylko problem jest taki, że mam włączone uwierzytelnienie, a obrazek się scrashował i nijak nie można tego naprawić, a opcja wyłączenia uwierzytelnienia zniknęła z panelu admina. Próbowałem przywracać domyślne pliki, ale to też nic nie dało. Czy jest możliwość naprawienia tego?

Kod:
SQL ERROR : 1146 TABLE 'CKSFORUM_CBA_PL.PHPBB_ANTI_ROBOTIC_REG' DOESN'T EXIST

DELETE FROM PHPBB_ANTI_ROBOTIC_REG WHERE TIMESTAMP < '1440010241' OR SESSION_ID = '8644B9D6DEE22B65E07A48806670056A'

LINE : 1437
FILE : USERCP_REGISTER.PHP

Treść błędu

Gadatliwa Kasia 

kooza

Wysłany: 19-08-2015, 22:04   

Modyfikacje nie współpracuje z nową wersją forum, ze względu na stare cachowanie, oraz instrukcja nie jest przystosowana, i mogę być problemy z ew. wyszukiwaniem linijek w plikach.
Co do cachowania wykonaj to http://przemo.org/phpBB2/...p=794874#794874

Spajk

Wysłany: 19-08-2015, 22:23   

@kooza,
Dziękuje za zainteresowanie problemem z tym, że mam problem aby postępować zgodnie z Twoimi wskazówkami. Pobrałem sobie pliki tamtego użytkownika, odpaliłem w Notepadzie i bez trudu znalazłem frazę "captcha". Kiedy robię to w swoich plikach wyskakuje, że podana fraza nie istnieje w dokumencie. Załączam dla porównania mój i tamtego kolegi.

Ten sam problem występuje w każdym kolejnym pliku - indexie, portalu etc.

[ Dodano: 20-08-2015, 17:37 ]
Jest jakiś sposób na naprawę tego? Mogę załączyć paczkę ze wszystkimi plikami jakie edytowałem + instrukcje.

[ Dodano: 21-08-2015, 13:33 ]
ref

usercp_register1.zip
Jego usercp
Pobierz Plik ściągnięto 460 raz(y) 17,15 KB

usercp_register.zip
Mój usercp
Pobierz Plik ściągnięto 400 raz(y) 15,36 KB

Odpowiedz do tematu