|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Poważny problem z Anti Bots |
Autor |
Wiadomość |
Spajk
|
Wysłany: 19-08-2015, 21:50 Poważny problem z Anti Bots
|
|
|
Witam zainstalowałem modyfikację z tego oto linku:
http://przemo.org/phpBB2/...ic.php?t=141457
Niestety nie byłem w stanie zainstalować jej w 100% ze względu na różnice pomiędzy plikami mojego forum, a tymi autora. Zaniechałem wgrywania tej modyfikacji i podjąłem się kolejnej - niestety pojawił się problem. Z mySQL usunąłem wszystko co mogłem (takie mam wrażenie). Później coś pokombinowałem w plikach i niby, teoretycznie da się zarejestrować tylko problem jest taki, że mam włączone uwierzytelnienie, a obrazek się scrashował i nijak nie można tego naprawić, a opcja wyłączenia uwierzytelnienia zniknęła z panelu admina. Próbowałem przywracać domyślne pliki, ale to też nic nie dało. Czy jest możliwość naprawienia tego?
Kod: | SQL ERROR : 1146 TABLE 'CKSFORUM_CBA_PL.PHPBB_ANTI_ROBOTIC_REG' DOESN'T EXIST
DELETE FROM PHPBB_ANTI_ROBOTIC_REG WHERE TIMESTAMP < '1440010241' OR SESSION_ID = '8644B9D6DEE22B65E07A48806670056A'
LINE : 1437
FILE : USERCP_REGISTER.PHP |
Treść błędu |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
kooza

|
Wysłany: 19-08-2015, 22:04
|
|
|
Modyfikacje nie współpracuje z nową wersją forum, ze względu na stare cachowanie, oraz instrukcja nie jest przystosowana, i mogę być problemy z ew. wyszukiwaniem linijek w plikach.
Co do cachowania wykonaj to http://przemo.org/phpBB2/...p=794874#794874 |
|
|
|
 |
Spajk
|
Wysłany: 19-08-2015, 22:23
|
|
|
@kooza,
Dziękuje za zainteresowanie problemem z tym, że mam problem aby postępować zgodnie z Twoimi wskazówkami. Pobrałem sobie pliki tamtego użytkownika, odpaliłem w Notepadzie i bez trudu znalazłem frazę "captcha". Kiedy robię to w swoich plikach wyskakuje, że podana fraza nie istnieje w dokumencie. Załączam dla porównania mój i tamtego kolegi.
Ten sam problem występuje w każdym kolejnym pliku - indexie, portalu etc.
[ Dodano: 20-08-2015, 17:37 ]
Jest jakiś sposób na naprawę tego? Mogę załączyć paczkę ze wszystkimi plikami jakie edytowałem + instrukcje.
[ Dodano: 21-08-2015, 13:33 ]
ref
usercp_register1.zip Jego usercp |
Pobierz Plik ściągnięto 460 raz(y) 17,15 KB |
usercp_register.zip Mój usercp |
Pobierz Plik ściągnięto 400 raz(y) 15,36 KB |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!