Obrazek rangi pod avkiem |
Autor |
Wiadomość |
Draco Dormiens
|
Wysłany: 03-05-2015, 17:52 Obrazek rangi pod avkiem
|
|
|
W sumie mam taki problem ze stylem. Potrzebuje by obrazek rangi znajdował się pod avatarem. Tak jak np tutaj na przemo mamy rangi graficzne nad avkiem, to chciałabym by obrazek wraz z ranga znajdował sie pod avkiem. Pewnie jakiś kod za to odpowiada, ale nie mogę dojść do tego który, więc jeśli byłaby jakas duszyczka to pisać i ratować.
A i z racji tego, ze forum stoi na darmowym hostingu to mam wgląd tylko do pa i wszelkie "nowości" wstawiam w modyfikacji stylu - ale to tak ogólnie rzecz ujmując. Czytałam wszystkie tematy z forum na ten temat ale u mnie to nie działa i pewnie można to jakoś obejść ale ja nie potrafie |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
xlesiu

|
Wysłany: 03-05-2015, 20:12
|
|
|
Bez dostępu do plików nie da się tego zrobić. Chyba, żebyś rangi wstawiał wykorzystując dodatkowe pola w profilu. PA - Użytkownicy - Pola w profilu |
_________________ Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org |
|
|
|
 |
Draco Dormiens
|
Wysłany: 03-05-2015, 20:19
|
|
|
Tak tylko wtedy jak uda mi się zrobić by każda z grup miała dajmy na to inny obrazek? Pola w profilu pojawią się wszystkim, a mi nie chodzi o to
A może da się grupy ustawić i pod to podpiąć dane rangi? Tyllko wtedy tak czy inaczej ranga będzie nad avkiem, a mi chodzi by była pod nim |
|
|
|
 |
xlesiu

|
Wysłany: 03-05-2015, 20:27
|
|
|
Nie ma takiej możliwości bez dostępu do plików. Pola w profilu możesz ustawić jako edycja dla administratora i ręcznie wstawiać rangi dla każdego użytkownika. Chyba, że masz wielu użytkowników w grupach wtedy się zajedziesz. |
_________________ Jak tłumaczysz mi coś z php to mów do mnie jak do labradora. / krwiodawcy.org |
|
|
|
 |
vianne

|
Wysłany: 03-05-2015, 20:27
|
|
|
no niestety ta zmiana wymaga ingerencji w pliki, wiec aby tego dokonać musisz mieć dostęp do ftp. Bez tego ani rusz, więc cóż.... albo łatwa instalacja albo możliwość większych zmian |
_________________ Nie udzielam pomocy poza Forum
Nie pisz do mnie na GG/PW/Email bez uprzedniego pozwolenia! |
|
|
|
 |
Draco Dormiens
|
Wysłany: 03-05-2015, 20:29
|
|
|
To jest do ogarniecia. Jeszcze nie wiem jak ale pomyślę nad tym i pewnie znajdę rozwiazanie. |
|
|
|
 |
xlesiu

|
Wysłany: 03-05-2015, 20:37
|
|
|
Gdyby poszczególne kody miały oddzielne klasy to jeszcze może dałoby się coś pokombinować przez css wprowadzany przez PA ale niestety mają jedną klasę. Kod: | <span class="postdetails">{postrow.POSTER_RANK}{postrow.CUSTOM_RANK}{postrow.RANK_IMAGE}{postrow.POSTER_AVATAR}<br>
<!-- BEGIN custom_fields_avatar -->
{postrow.custom_fields_avatar.DESC}{postrow.custom_fields_avatar.FIELD}<br>
<!-- END custom_fields_avatar -->
{postrow.SPECIAL_RANK}{postrow.POSTER_AGE}{postrow.POSTER_JOINED}{postrow.POSTER_POSTS}{postrow.POSTER_FROM}{postrow.POSTER_ONLINE}</span> |
|
|
|
|
 |
Paradis

|
Wysłany: 03-05-2015, 21:33
|
|
|
Napisz do mnie na gadu, mogę pomóc z kodem na zmianę pozycji rangi, lecz wtedy potrzebowałbym plik viewtopic_body.tpl |
|
|
|
 |
vianne

|
Wysłany: 03-05-2015, 21:36
|
|
|
Paradis, tu problem.... bo na wxv nie ma dostępu do ftp -> nie ma tego pliku |
_________________ Nie udzielam pomocy poza Forum
Nie pisz do mnie na GG/PW/Email bez uprzedniego pozwolenia! |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Paradis

|
Wysłany: 03-05-2015, 21:41
|
|
|
Łapało mnie spanie ale nie myślałem że już mnie dopadło. Faktycznie, teraz sobie przypominam ten szajs o nazwie wxv i inne badziewia, z czym miałem kiedyś okazję zaczynać. W takim wypadku Draco Dormiens polecam założyć konto na jakimś cba.pl lub innym darmowym hostingu i tam można z forum wszystko : ) |
|
|
|
 |
|