|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Znak wodny (watermark) w znacznikach [img] |
Autor |
Wiadomość |
Rammek
|
Wysłany: 10-10-2014, 13:51 Znak wodny (watermark) w znacznikach [img]
|
|
|
Witam wszystkich
Potrzebuję moda, dzięki któremu wszystkie zdjęcia wstawione na forum będą ze znakiem wodnym.
Zależy mi na tym, aby zdjęcie, które zostanie wstawione na jakiś hosting (bez różnicy jaki) i które zostanie potem wstawione na forum w znacznikach img dostawało z automatu znak wodny.
Czy jest taka opcja czy trzeba by było każde zdjęcie samemu przerabiać?
Z góry dziękuję za odpowiedź |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Oneitatsu
|
Wysłany: 10-10-2014, 18:28
|
|
|
Nie robiłem tego, ale sądzę, że jest to możliwe. Jak mniemam funkcja tworząca bbcode img jest jedna, więc trzeba ją znaleźć. img w bbcode nawiązuje do img w html i ją nadpisuje. Teoretycznie można więc dodać do informacji bazowej dodatkowe znaczniki, lub klasę i odpowiednio nimi "pokręcić". Ale.. http://przemo.org/phpBB2/...ight=znak+wodny . |
|
|
|
|
Rammek
|
Wysłany: 11-10-2014, 09:27
|
|
|
Nie wiem jak patrzyłem, że tego nie znalazłem
O albumie czytałem, że się da, ale właśnie potrzebuję w znacznikach img.
Jak widać nie ma takiej opcji, a szkoda |
|
|
|
|
Majkelo
|
Wysłany: 11-10-2014, 13:23
|
|
|
Zacznijmy od tego, że zdjęcia w tagach img dodawane są najczęściej z zewnętrznych serwerów. jeśli chciałbyś dodawać znak wodny na każdy obrazek (nawet na te grafiki pochodzące z zewnętrznego serwera) to musiałbyś każde zdjęcie zapisywać u siebie na serwerze, dodawać ten znak wodny na nie i wtedy podmieniać zewnętrzne linki na linki wewnętrzne (w treściach postów). Ogólnie nie wiem czy jest sens zapisywania każdego zdjęcia z tagu img na własnym serwerze, to się wiąże z dodatkowymi obciążeniami nałożonymi na serwer, zarówno jeśli chodzi o pojemność dyskową jak i o transfer. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!