|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Przedstrona - jeden rozmiar. |
Autor |
Wiadomość |
Cebul
|
Wysłany: 24-07-2014, 18:55 Przedstrona - jeden rozmiar.
|
|
|
Witam, mam przedstronę dom-rozpusty.pl i chciałbym się dowiedzieć, czy można jakimś kodem w pliku .css czy indexie zablokować rozmiar strony? Tzn. żeby scrollem ani +/- nie dało się przybliżać/oddalać strony, żeby dla wszystkich była jednakowa, bez względu na to, czy ktoś ma na 500% przybliżone, bo jest prawie niewidomy
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Tommekk80

|
Wysłany: 26-07-2014, 10:45
|
|
|
Jedyne co możesz ustalić na stałe to tło. Reszta to grafiki (odnośniki) i w css raczej ciężko, musiałbyś to we flashu napisać. |
|
|
|
 |
Oneitatsu

|
Wysłany: 28-07-2014, 19:17
|
|
|
A flash też można powiększyć...
Cebul, piszesz stronę tak, aby dopasowywała się do wszystkich popularnych sytuacji i urządzeń - tak to dzisiaj wygląda. Szukając blokad jedynie uciekasz od problemu, który prędzej czy później da o sobie znać.
Obecnie masz tam w tle obrazek 1244x700. Ja mam ekranik 1280x1024 i co? A to, że się intro sypie. Albo wstawiasz bardzo duży obrazek w tło i kontrolujesz go poleceniami css (np. background-size), albo korzystasz z wtapiania krawędzi i ukrytego niżej tła mogącego się powtarzać, lub wreszcie decydujesz się na zasadę 'im mniej, tym lepiej'.
Pamiętaj, że im lżejszy plik, tym szybciej się wczytuje, tym łatwiejszy jest w obsłudze. |
|
|
|
 |
Tommekk80

|
Wysłany: 28-07-2014, 22:03
|
|
|
Oneitatsu napisał/a: | flash też można powiększyć... |
w sumie racja...
Generalnie nikt normalny nie powiększa sobie strony. A jeśli nawet to ma na uwadze to, że może się coś przesunąć. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!