|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
B??d tworzenia grup po przeniesieniu na inne forum |
Autor |
Wiadomość |
Kuna112
|
Wysłany: 19-06-2014, 12:20 Błąd tworzenia grup po przeniesieniu na inne forum
|
|
|
Witam, nie wiem czy to dobry temat, jeśli nie, proszę o przeniesienie.
Po przeniesieniu forum na inny host, praktycznie wszystko pięknie działa. Jest tylko jeden problem: nie wyświetla mi grup. Próbowałem stworzyć je na nowo, lub zedytować stare, jednak wyskakuje mi wtedy błąd:
Cytat: |
Could not update group
DEBUG MODE
SQL Error : 1366 Incorrect integer value: '' for column 'group_no_unsub' at row 1
UPDATE phpbb_groups SET group_type = 0, group_name = 'A', group_description = '', group_moderator = 2, group_count='4294967295', group_count_enable='0', group_mail_enable='0', group_no_unsub='' , group_color = '330099', group_prefix = '', group_style = '' WHERE group_id = 6
Line : 377
File : admin_groups.php |
Chodzi ogólnie o to, że skrypt próbuje mi zapisać inta jako pustą wartość. CHMODy zmieniałem (próbowałem 666 i 777), w skryptach grzebałem (zapisuje domyślnie jako 0), a także sprawdziłem bazę danych, gdzie wszystko się zgadza (zmiana wartości group_no_unsub z smallinta na chara usuwa błąd, mimo to grup nadal brak). Na starym forum wszystko jest dokładnie takie same, wartości, tabele, pliki (w zasadzie to jest żywe "ctrl+c ctrl+v"). Załączam także plik admin_gropus.php w którym podobno występuje problem, być może nie zauważyłem prostego błędu, a także screen ze struktury phpbb_groups. Proszę o szybką pomoc.
screen.png
|
|
Plik ściągnięto 61 raz(y) 90,85 KB |
admin_groups.zip
|
Pobierz Plik ściągnięto 581 raz(y) 4,39 KB |
|
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Woytec
|
Wysłany: 21-06-2014, 15:06
|
|
|
Zmień
Kod: | group_no_unsub='$group_no_unsub' |
na
Kod: | group_no_unsub=$group_no_unsub |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!