|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Problem z przeniesieniem tematu |
Autor |
Wiadomość |
kooza
|
Wysłany: 24-11-2013, 18:08 Problem z przeniesieniem tematu
|
|
|
Mam taki problem, gdyż podczas przenoszenia tematu nie chce mi wykonać tego zapytania
Kod: | $sql = "UPDATE ".USERS_TABLE." SET user_count_info_news = user_count_info_news+1 WHERE user_id = ".$info_for_uid; |
i wywala mi taki błąd:
Kod: | Could not update users table
DEBUG MODE
UPDATE phpbb_users SET user_count_info_news = user_count_info_news+1 WHERE user_id =
Line : 2964
File : functions.php
Jeśli nie potrafisz znaleźć rozwiązania tego problemu,
możesz spróbować poszukać, lub zadać pytanie na forum: http://www.przemo.org/phpBB2/ |
I takie zapytanie wykonałem.
Kod: | ALTER TABLE `phpbb_users` ADD `user_count_info_news` int(8) NOT NULL default 0; |
Co może być przyczyną? |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
kevin_
|
Wysłany: 24-11-2013, 19:36
|
|
|
zmienna $info_for_uid nic Ci nie zwraca - spójrz na zapytanie jakie ostatecznie się buduje (Twój drugi tag CODE) - dla user_id masz pustą wartość. |
_________________ Prezes |
|
|
|
|
kooza
|
Wysłany: 24-11-2013, 21:13
|
|
|
Mhm, dziwne cała funkcja wygląda tak:
Kod: | function insert_new_info($info_for_uid, $info_from_uid, $info_type, $info_post_id = 0, $info_topic_id = 0)
{
global $db;
$sql = "INSERT INTO ".NEWS_INFO." (info_for_uid, info_from_uid, info_time, info_post_id, info_topic_id, info_type)
VALUES(".intval($info_for_uid).", ".intval($info_from_uid).", ".CR_TIME.", ".intval($info_post_id).", ".intval($info_topic_id).", ".intval($info_type).")";
if ( !($result = $db->sql_query($sql)) )
{
message_die(GENERAL_ERROR, 'Could not update news_info table', '', __LINE__, __FILE__, $sql);
}
$sql = "UPDATE ".USERS_TABLE." SET user_count_info_news = user_count_info_news+1 WHERE user_id = ".$info_for_uid;
if ( !($result = $db->sql_query($sql)) )
{
message_die(GENERAL_ERROR, 'Could not update users table', '', __LINE__, __FILE__, $sql);
}
return;
} |
|
|
|
|
|
Woytec
|
Wysłany: 24-11-2013, 21:26
|
|
|
A co jej przekazujesz? |
|
|
|
|
kooza
|
Wysłany: 25-11-2013, 15:57
|
|
|
wysyła powiadomienie o tym jaki użytkownik przeniósł mój temat. |
|
|
|
|
Woytec
|
Wysłany: 25-11-2013, 17:57
|
|
|
Ale pierwszy parametr jest na pewno ustalony przed wywołaniem tej funkcji? |
|
|
|
|
kevin_
|
Wysłany: 25-11-2013, 20:32
|
|
|
Kod: | var_dump($info_for_uid);die; |
i sprawdź czy faktycznie wraca Ci jakąś wartość inna niż null/false |
_________________ Prezes |
|
|
|
|
Majkelo
|
Wysłany: 26-11-2013, 23:33
|
|
|
kooza, to chyba mój kod z jakiejś modyfikacji, hm? ;>
|
Ostatnio zmieniony przez Tommekk80 27-11-2013, 05:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
kooza
|
Wysłany: 27-11-2013, 14:23
|
|
|
Majkelo, tak własnie tak, i przy tym kodzie w functions.php wywala błąd gdy przenosze temat, lub chce go zaakceptować. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!