phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[szukam] Powiadamianie mailem o nowym temacie na danym forum
Autor Wiadomość
kasztelan

Wysłany: 08-11-2011, 23:26   [szukam] Powiadamianie mailem o nowym temacie na danym forum

Witajcie.

W forum by Przemo jest możliwość powiadamiania mailem o nowym wpisie w temacie, w którym się wypowiedzieliśmy. Ale czy jest modyfikacja, która wysyła powiadomienie o jakimkolwiek wpisie w danej kategorii? Np., że ktoś napisał nowy temat? Nawet, jeśli nic nie napisaliśmy w danym? Mam jedno podforum z pytaniami i potrzebuję dostawać mailem informację o każdym wpisie, bym mógł szybko zareagować.

Szukałem tego, ale nie znalazłem.
Jeśli w złym dziale, to przepraszam.

Pozdrawiam.

Gadatliwa Kasia 

wilk_pcstore

Wysłany: 08-02-2013, 20:10   

Mam taką samą potrzebę. Mamy malutkie forum pracownicze. Zależy mi na tym, by wszyscy pracownicy otrzymywali powiadomienia emailem o każdym nowym temacie oraz każdym nowym wpisie w każdym temacie,
czyli w sumie po prostu o każdym nowym wpisie :)

co zrobiłem:
Narazie udało mi się w bazie danych zmienić w tabeli topics_watch całą komumnę notify_status na 1. Niestety jak widzę zmieniłem jedynie wartości w istniejących już wcześniej wierszach z 0 na 1. Czyli jeśli ktoś coś napisał w temacie i nie wybrał śledzenia, to teraz już je będzie mieć. Dodatkowo ustawiłem domyślną wartość tej kolumny na 1, czyli domyślnie będzie ustawione śledzenie, a nie jego brak. Teoretycznie pewnie mógłbym w bazie do tej tabeli dodać wszystkie kombinacje użytkownik-temat i dać 1. Ale musiałbym tą czynność powtarzać przy każdym nowo napisanym temacie. Oraz ewentualnie każdym nowym użytkowniku (pracowniku firmy).
Da się to jakoś zautomatyzować czymś ?

I druga potrzeba - na innym z kolei forum. Tutaj troszkę inaczej. Chciałbym by użytkownik mógł sam sobie wybrać, które fora ( całe kategorie tematów) chciałby "prenumerować". Czyli np. nowy użytkownik jest zainteresowany działem "techniczne", może dać gdzieś checkboxa i dostaje newsy o wszystkich tematach i wpisach w danym dziale. Przydałaby się taka tabela forums_watch. Czytałem na anglojęzycznym forum pomocy do jakiejś innej wersji forum phpBB, że była tam taka tabela. W tym naszym tutaj tego brak. Ale i tak nie wiedziałbym jak to ustawić by śmigało jak sobie życzę. Ewentualnie mógłoby to wyglądać tak, by domyślnie włączone było informowanie o wszystkich wpisach we wszystkich działach. A mógłbym manualnie na życzenie użytkownika odklikać mu jakieś tam działy.

Macie jakieś pomysły ? Najtrudniejsze jest chyba zrobienie tego automatycznego forums_watch z wartością 1 dla wszystkich kombinacji użytkowni-forum, użytkownik-temat.

to co znalazłem na innym forum: https://www.phpbb.com/com...?f=46&t=1117145
ale nie kumam do końca tego zapytania SQL. Myślicie, że to zadziała? Tzn. pewnie nie do końca tak jak potrzebuję, ale nie chcę popsuć tabeli.

z góry wielkie dzięki :)

niceguy

Wysłany: 14-03-2013, 15:24   

Widzę, że brak odpowiedzi a mnie to zagadnienie również interesuje.
Mam malutkie forum i chciałbym aby uzytkownik mógł sobie zaznaczyc opcje,
i aby byl powiadamiany o nowych tematach.

Pozdrawiam

wilk_pcstore

Wysłany: 14-03-2013, 15:56   

fajna funkcja, no nic, czekajmy dalej... może ktoś mądrzejszy się zlituje.. :)

yahia

Wysłany: 26-08-2013, 06:18   

Ja również proszę o opis powiadomień mailem

Odpowiedz do tematu