|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Nie pokazuje obchodzących urodziny |
Autor |
Wiadomość |
Oiika
|
Wysłany: 06-08-2013, 11:51 Nie pokazuje obchodzących urodziny
|
|
|
Witam,
mam dość dziwny problem, który myślałam że przejdzie sam...
Zacznę od drugiego problemu ponieważ podejrzewam, że ma związek z tym pierwszym.
Otóż około miesiąca temu podczas pracy w PA (dokładnie zmienianie zezwoleń w kilku forach) wyskoczył mi błąd. Nie pamiętam teraz dokładnie co mi wyskoczyło, po prostu odświeżyłam stronę i działałam dalej.
Po 2-3 dniach zauważyliśmy, że przez cały czas pokazuje mnie na stronie głównej jako osobę zalogowaną (chociaż nie było mnie w tym czasie). Dzieje się tak samo z innym użytkownikiem, który akurat w czasie wyskoczenia błędu był na forum.
Czyli od miesiąca ja oraz drugi użytkownik jesteśmy cały czas online, 24/7. Ale nie nalicza nam dodatkowego czasu w profilu w miejscu "Łączny czas wizyt"
W tym samym czasie zniknęły nam też osoby obchodzące urodziny, które były wyświetlane na stronie głównej.
W PA jest normalnie zaznaczone tak jak zawsze "Pokazuj obchodzących urodziny"
W PA nie było nic ruszane, pojawiło to się samo z siebie. Jedyne co mi przychodzi do głowy to właśnie to, że stało się to podczas tego błędu, który mi wyskoczył. (i naprawdę nie zwróciłam uwagi na treść, ponieważ całkiem często wyskakuje nam błąd ze źle wczytanym stylem i odruchowo odświeżyłam)
Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem? Niby to nic takiego, ale jednak coś jest nie tak. |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Woytec

|
Wysłany: 06-08-2013, 12:51
|
|
|
Usuń zawartość katalogu "cache" przez FTP. Wyczyść tabelę phpbb_sessions. |
|
|
|
 |
Oiika
|
Wysłany: 07-08-2013, 23:01
|
|
|
Ok, problem z użytkownikami online zniknął, ale nadal nie pokazuje urodzin. Ale poczekam trochę, moze po prostu nikt nie ma urodzin w tym tygodniu |
Ostatnio zmieniony przez Oiika 07-08-2013, 23:05, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
joli
Yollien +Styler

|
Wysłany: 07-08-2013, 23:03
|
|
|
czyscilas cache sql? zrob to z poziomu PA i zrob synchronizacje userow, potem wyczysc cache jeszcze raz
PA>indeks administarcji>wyczysc cache sql i templates |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!