phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Woytec
03-03-2013, 20:02
[Problem] Shoutbox na Portalu
Autor Wiadomość
Nowy121

Posty: 11
Wysłany: 02-03-2013, 21:56   [Problem] Shoutbox na Portalu

Witam!
Proszę o pomoc z shoutboxem na portalu.
Mam go jako jeden z 4 modułów na portalu.
Nie da się w nim pisać.
JAK CHCĘ COŚ NAPISAĆ POKAZUJE MI:
Cytat:
Musisz się zalogować żeby wysłać wiadomość lub wysyłanie wiadomości jest możliwe tylko dla Administratorów i Moderatorów
a jestem zalogowany i Administratorem jestem.
Screen:




OTO KOD SHOUTBOXA.

Kod:
<form name="post" action="shoutbox_view.php" method="POST" target="shout_iframe">
<table width="200" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" class="forumline" style="border-width: 1px;">
<tr>
<td class="catHead" align="center" height="25"><span class="cattitle"><a href="shoutbox_view.php" class="mainmenu" title="Wszystkie Wiadomości">ShoutBox</a></span></td>
</tr>
<tr>
<td class="row1" align="center" valign="middle"><iframe style="border-width: 1px;" name="shout_iframe" src="shoutbox_view.php" width="200" height="250"></iframe></td>
</tr>
<tr>
<td class="row1" align="center" valign="bottom" nowrap="nowrap"><span class="gensmall">
Wiadomość: <input type="text" name="message" style="height:17px;font-size:9px;width:100px;" size="60" maxlength="500" value="" class="post" onFocus="Active(this)" onBlur="NotActive(this)">
<br /><input type="submit" name="submit_button" value="Wyślij" class="button" style="font-size:9px; height:17px;" onclick="this.form.submit(); post.message.value=''; return false;">
&nbsp;<input type="submit" name="refresh" value="R" style="font-size:9px; height:17px; cursor: pointer" title="Odśwież" class="button" onclick="post.message.value=''; this.form.submit();" />
<input type="hidden" name="mode" value="submit"></span></td>
</tr>
</table>
</form>
Ostatnio zmieniony przez Woytec 03-03-2013, 20:03, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Dajaj


Pomógł: 176 razy
Posty: 1019
Wysłany: 03-03-2013, 13:19   

zapewne ten sb jest pod wersje 1.12.6 :) polecam skorzystać z jakiegoś bardziej takiego rozwiązania xd :

Kod:
http://edodatki.pl/widget/chat
 
     
Nowy121

Posty: 11
Wysłany: 03-03-2013, 14:22   

A innego shoutboxa nie ma ??
tylko ten ?
Ale i tak leci pomógł :p
Ostatnio zmieniony przez Woytec 03-03-2013, 20:04, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Dajaj


Pomógł: 176 razy
Posty: 1019
Wysłany: 03-03-2013, 16:46   

to jest chyba najlepsza propozycja xd , ale możesz poszukać sobie w google " darmowy shoutbox " czy cuś takiego :roll:
 
     
Nowy121

Posty: 11
Wysłany: 03-03-2013, 18:29   

Ok ok a pomozesz znalezc ten kod ostatnie tematy na portal ?
 
     
czesio56560


Pomógł: 210 razy
Posty: 1131
Wysłany: 03-03-2013, 19:42   

Więc tak, z tego co pamiętam takie tabelki z ostatnimi tematami to były na stylu ZoneGame, pobierz go i wyciągnij z niego kod do tego.
_________________
Nie wiem.
Nie znam się.
Zarobiony jestem.
Przyjdź Pan jutro.
 
     
Woytec


Pomógł: 2596 razy
Posty: 7659
Wysłany: 03-03-2013, 20:19   

A sprawdź taki:
Kod:
<script type="text/javascript" src="images/shoutbox.js"></script>
<script type="text/javascript"><!--
onload = requestNewMessages;
var updateInterval = 5;
-->
</script>
<table id="SB_content" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="1" class="forumline">
    <tr>
        <th class="thHead">SHOUTBOX</th>
    </tr>
    <tr>
        <td>
            <div id="SB_box" style="height:300px; overflow:auto;">
                <div id="SB_inner">
               
                </div>
            </div>
        </td>
    </tr>
    <tr>
        <td class="row2" style="text-align: center;">
            <span id="message12">Wiadomość:</span>
            <input type="text" class="post" id="messageBox" value="" maxlength="500" size="60" onkeydown="handleKey(event);">
            <input type="button" class="post" id="wyslij" value="Wyślij" onclick="sendMessage();" style="margin-right:2px;">
            <input type="button" class="post" style="display: none;" id="zmien" value="Edytuj" onclick="sendEditShout();">
            <input type="button" class="post" style="display: none;" id="anuluj1" value="Anuluj" onclick="anuluj1();">
            <input type="button" class="post" id="refresh12" value="Odśwież" onclick="refreshSB12();">
            <input type="hidden" id="userName" value="{USER_ID}" disabled="disabled">
            <input type="hidden" id="userId" value="" disabled="disabled">
        </td>
    </tr>
</table>
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
Nowy121

Posty: 11
Wysłany: 19-03-2013, 18:32   

wogule wiadomosci sie wyslac nie da nic nie pisze.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 15
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a





phpbb

serwis laptopów

Design Cart

Prezent Simple - Prezent dla programisty

• Zamów reklamę