|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Pisanie postów przez niezarejestrowanych użytkowników |
Autor |
Wiadomość |
MarcinWPR
|
Wysłany: 23-02-2013, 11:35 Pisanie postów przez niezarejestrowanych użytkowników
|
|
|
Witam wszystkich serdecznie,
Chciałem się zapytać Was drodzy użytkownicy tego forum czy udostępniacie na swoich forach opcję pisania nowych postów i odpowiedzi przez niezarejestrowanych użytkowników? Zauważyłem, że ta opcja znacznie zwiększa ilość pojawiających się nowych tematów jednakże i zwiększa aktywność spamerów.
Jeśli udostępniacie taka opcję jak sobie radzicie ze spamerami?
Zauważyłem, że sama reCaptcha nie wystarcza - a poza ty nie jest aktualizowana od 03.2012 - i przydało by się do tego systemu weryfikacji dodać dodatkowe tekstowe pytanie zabezpieczające (albo w ogóle zamiast reCaptcha dać coś takiego) ale nigdzie nie mogę znaleźć kodu ani pomocy jak to zrobić.
Czy macie jakieś swoje własne patenty? Podzielcie się nimi proszę.
PS. nie podawajcie linku do nowego zabezpieczenia użytkownika Majkelo, fajny mod ale sam autor nie ma pewności, że będzie chodziło pod wersją 1.12.6 a ja właśnie posiadam tę wersję phpBB by Przemo.
Czekam na jakieś sensowne odpowiedzi lub pomysły jak tę sprawę załatwić.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
czesio56560
|
Wysłany: 23-02-2013, 12:00
|
|
|
A co nie możesz zaktualizować do 1.12.7 ? |
_________________ Nie wiem.
Nie znam się.
Zarobiony jestem.
Przyjdź Pan jutro. |
|
|
|
|
MarcinWPR
|
Wysłany: 26-02-2013, 08:53
|
|
|
Gdybym mógł, uczyniłbym to. Mam za dużo modyfikacji aby upgrade'ować! |
|
|
|
|
SeNioR [Usunięty]
|
Wysłany: 27-02-2013, 20:18
|
|
|
MarcinWPR, Wystarczy zrobić ręczną edycję, ja też miałem dużo modyfikacji pewnie więcej od ciebie i nie było problemów |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!