|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
[OffTopic] Jaki skrypt wybrać pod stronę internetową dla par |
Autor |
Wiadomość |
C.H.L.E.B.E.K
|
Wysłany: 27-01-2013, 11:01 [OffTopic] Jaki skrypt wybrać pod stronę internetową dla par
|
|
|
Witam
Mam takie, a mianowicie chcę zrobić stronę dla mojej parafii tylko nie wiem jaki skrypt wybrać.
Moglibyście coś doradzić?
Za każdą odpowiedź będę wdzięczny |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Majkelo
|
Wysłany: 27-01-2013, 11:03
|
|
|
Ja bym tam na Twoim miejscu napisał swój pod swoje, jasno określone warunki. Przecież tam wystarczy szata graficzna, i jakiś panel zarządzania do ogłoszeń czy coś (po mojemu newsy) i tyle. |
|
|
|
|
kevin_
|
Wysłany: 27-01-2013, 11:09
|
|
|
Wordpress. Świetne dodatki umożliwiające na prawdę postawienie zaawansowanego portalu. Łatwa i przyjemna konfiguracja każdego komponentu. Sprawdź demo i przekonasz się sam. |
_________________ Prezes |
|
|
|
|
C.H.L.E.B.E.K
|
Wysłany: 27-01-2013, 11:27
|
|
|
A co możecie powiedzieć o Joomla?
Nadaje się, łatwa konfiguracja? |
|
|
|
|
Oneitatsu
|
Wysłany: 27-01-2013, 15:57
|
|
|
Joomla, to tzw. "kombajn". Bardzo rozgałęziony skrypt, pod większe serwisy. W twoim przypadku potrzeba czegoś małego i subtelnego.
Wordpress kiedyś był ok, teraz też idzie w stronę molocha. Można to konfigurować, zmniejszać wg. upodobań.
Polecam, samemu coś wymyślić. Zwykła strona html i jakiś cutenews wystarczą. Strona parafii, to serwis, którego nie aktualizuje się n-razy dziennie, a raz na jakiś czas. Im mniej plików będzie wykorzystywał, tym lepiej. |
|
|
|
|
C.H.L.E.B.E.K
|
Wysłany: 28-01-2013, 13:29
|
|
|
Zrobić stronę w HTML to nie problem, z tym że chcę to zrobić jak najszybciej i wolałbym użyć już gotowego skryptu.
Waham się pomiędzy Joomla a PHP-Fusion |
|
|
|
|
czesio56560
|
Wysłany: 28-01-2013, 15:06
|
|
|
Jak już coś to z tych dwóch polecałbym Ci bardziej fusiona, bo z tego co wiem joomla jest więcej szperena przez hackerów. |
_________________ Nie wiem.
Nie znam się.
Zarobiony jestem.
Przyjdź Pan jutro. |
|
|
|
|
Oneitatsu
|
Wysłany: 28-01-2013, 15:13
|
|
|
Kto będzie atakował stronę parafii xyz na krańcu planety? Może wyznawcy Mahometa? No tylko oni, mieliby dość chęci do takiej operacji.
Fusion to kolejny przykład "kombajnu". To skrypt prosty w obsłudze, ale za duży.
Autor chce zaoszczędzić czas, ale sam nie wie, jak się do tego zabrać. Prawda jest taka, że gdyby czas miałby tu znaczenie, to ta strona wisiałaby już w sieci, a tego tematu by nie było .
Dalej podtrzymuję: html + cutenews jakiś. Parę godzin pracy i gotowe, żadnych konfiguracji specjalnych, szukania bzdur w plikach konfiguracyjnych itp.. Nawet bazy danych do tego nie trzeba, bo rzeczy będą zapisywane w pliku tekstowym na ftp. |
|
|
|
|
czesio56560
|
Wysłany: 28-01-2013, 16:15
|
|
|
No może strony ktoś nie będzie specjalnie atakował, ale jakimś gimbusom może się nudzić zawsze. |
_________________ Nie wiem.
Nie znam się.
Zarobiony jestem.
Przyjdź Pan jutro. |
|
|
|
|
Oneitatsu
|
Wysłany: 28-01-2013, 16:46
|
|
|
No, a co "gimbus" może? zazwyczaj nic nie może, bo strony html tworzy zagnieżdżając wszędzie tabelki, które wyśrodkowuje tagiem center.
A nawet jeśli, to najczęściej atak jest przeprowadzany ddosem, który jest prawie nie do odparcia - obojętnie jaki skrypt zainstalowany. |
|
|
|
|
Tommekk80
|
Wysłany: 28-01-2013, 18:14
|
|
|
Jestem tego samego zdania co Oneitatsu, stworzenie stronki opierając się o zwykły html/css jest najlepszym rozwiązaniem. Jakbyś zaczął o tej godzinie co pisałeś ten temat to już byś dawno miał gotowe. |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
paweo
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!