phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[Problem] Dwa równoległe portale - dwie strony newsów?
Autor Wiadomość
DJ_TECH

Posty: 6
Wysłany: 22-03-2009, 23:48   [Problem] Dwa równoległe portale - dwie strony newsów?

Witam.

Mam taki problem - jak stworzyć na forum drugi portal, może być w innym folderze, na którym będą inne menu itp... ale newsy z tego samego, jednego forum, lecz z innych działów????

i przy okazji wczytywania przez użytkownika tego drugiego portalu, żeby ładował się inny styl, zainstalowany w phpbb

Prosze o pomoc
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
webmaestro

Pomógł: 23 razy
Posty: 299
Wysłany: 23-03-2009, 08:34   

Cmsa mozna zrobic pod to lub gotowy cms joomla. Zintegruj sobie.
 
     
DJ_TECH

Posty: 6
Wysłany: 23-03-2009, 09:06   

webmaestro napisał/a:
cms joomla


Nie mam siły i nerwów do tego systemu...

Chce to zrobić w phpbb przemo modem ezportal


albo, jaki kod wkleić w portal_page1.html aby były tam newsy z danego forum...
 
     
webmaestro

Pomógł: 23 razy
Posty: 299
Wysłany: 23-03-2009, 10:29   

Kod:
<?php
$phpbb_root_path = './';
$page_path = './';
  define('IN_PHPBB', true);
$phpbb_root_path = 'forum'; //adres katalogu forum
$board_config['smilies_path']=$phpbb_root_path . "/images/smiles";
//include($phpbb_root_path . "/includes/bbcode.php");
include($phpbb_root_path . "/includes/functions_add.php");
include($phpbb_root_path . "/includes/functions.php");
$id = "1"; // id forum
$x = "160"; // ilosc wuswietlanych znaków tresci
mysql_connect ("localhost", "xxx", "xxx") or // dane do bazy
die ("Nie mozna polaczyc [Dane do bazy]");
mysql_select_db ("forum") or
die ("Nie mozna polaczyc [nazwa_bazy waldus]");
$wynik = mysql_query("SELECT phpbb_posts_text.post_id, phpbb_posts_text.post_subject, phpbb_posts_text.post_text,

phpbb_posts_text.bbcode_uid, phpbb_posts.forum_id, phpbb_posts.poster_id, phpbb_users.user_id, phpbb_users.username,

phpbb_posts.topic_id, phpbb_topics.topic_replies, phpbb_topics.topic_time FROM phpbb_posts_text, phpbb_posts,

phpbb_users, phpbb_topics WHERE phpbb_posts_text.post_id = phpbb_posts.post_id AND phpbb_posts.poster_id =

phpbb_users.user_id AND phpbb_topics.topic_id = phpbb_posts.topic_id AND phpbb_posts.forum_id = '$id' ORDER by

post_id DESC");
while ($phpbb = mysql_fetch_array ($wynik))
{
//    $text = bbencode_second_pass($phpbb['post_text'], $phpbb['bbcode_uid'], "Anonymous");
//$text = smilies_pass($text);
//$text = substr($text, 0, $x);

echo "<b>Dodal: </B>";
echo $phpbb['username'];
echo " Tytul: ";
echo $phpbb['post_subject'];
echo ' Czas: ' . create_date("Y-m-d", $phpbb['topic_time'], "1");
echo "<br>";
echo $text;
echo "";
echo '<br><a href="forum/viewtopic.php?t='.$phpbb['topic_id'].'">Komentarze(' . $phpbb['topic_replies'] .

')<br><hr></a>
  ';
}
?>
 
     
DJ_TECH

Posty: 6
Wysłany: 23-03-2009, 22:27   

Dziękować. Rozumiem że wklejam to w miejscu "zawartość" strony portal_page1.html

Kod:
<table width="100%" cellpadding="2" cellspacing="1" border="0" class="forumline"><tr><td class="catHead" height="25" align="left"><span class="genmed"><b>Nagłówek</b></span></td></tr><tr><td class="row1" align="center"><span class="genmed" style="line-height: 150%">
Zawartość

</span></td></tr></table><br />
 
     
webmaestro

Pomógł: 23 razy
Posty: 299
Wysłany: 24-03-2009, 20:50   

Plik musi miec rozszerzenie .php
 
     
niemilce

Posty: 50
Wysłany: 12-04-2009, 09:58   

Witam

A jeśli chodzi o newsy z dwóch, trzech albo wicęj działów na jednym portalu.
Próbowałem się bawić tym wszystkim i wyszło mi że czyta newsy z dwóch for na jednym portalu. Wybór ilości newsów i forum z którego ma czytac oraz długosci - dodałem w PA.
W bazie danych zrobiłem dodatkowe wpisy.

W pliku common.php dodałem:
Kod:
$portal_config_witch_news_forum_2 = $portal_config['witch_news_forum_2'];


w pliku portal.php dodałem:

Kod:
// Fetch Posts from Announcements Forum

if ( (!$portal_config['own_body_2'] && $portal_config_witch_news_forum_2 != '') || isset($HTTP_GET_VARS['s']) )

{

        $fetchposts = phpbb_fetch_posts($portal_config_witch_news_forum_2, $portal_config['number_of_news_2'], 0);

for ($i = 0; $i < count($fetchposts); $i++)
{
        $template->assign_block_vars('fetchpost_row', array(
            'TITLE_2' => $fetchposts[$i]['topic_title'],
            'TIME_2' => $fetchposts[$i]['topic_time'],
            'TEXT_2' => $fetchposts[$i]['post_text'],
)
        );
    }       
}
// END: Fetch Announcements


Oczywiscie w pliku portal_body.tpl dodałem pod tabelką odpowiedzialną za wyświetlanie newsów drugą taką samą oczywiscie ze zmienionymi zmiennymi. Wygląda to tak:

Kod:
   <!-- BEGIN fetchpost_row -->
                                 
                     <table width="100%" cellpadding="2" cellspacing="1" border="0" class="forumline">
                     <tr>
                        <td class="catHead" height="25"><span class="genmed"><b>{fetchpost_row.TITLE}</b> ({fetchpost_row.TIME})</span></td>
                     </tr>
                     <tr>
            <td class="row1" align="left"><span class="gensmall" style="line-height:150%">
                <!-- BEGIN image -->
                <div  style="float:left; border: 1px {T_TR_COLOR3} solid; margin:5px">{fetchpost_row.image.IMAGE}</div>
                <!-- END image -->
                {fetchpost_row.TEXT}<br /><br />
                {fetchpost_row.OPEN}<a href="{fetchpost_row.U_READ_FULL}">{fetchpost_row.L_READ_FULL}</a>{fetchpost_row.CLOSE}
            </span></td>
                     </tr>

                  </table>
                  <font size="1"><br /></font>
                 
                        <table width="100%" cellpadding="2" cellspacing="1" border="0" class="forumline">
                     <tr>
                        <td class="catHead" height="25"><span class="genmed"><b>{fetchpost_row.TITLE_2}</b> ({fetchpost_row.TIME_2})</span></td>
                     </tr>
                     <tr>
            <td class="row1" align="left"><span class="gensmall" style="line-height:150%">
                {fetchpost_row.TEXT_2}<br /><br />

            </span></td>
                     </tr>

                  </table>
                  <font size="1"><br /></font>
                 
                  <!-- END fetch_post_row --> </td>                         

                 
               
            </tr>
         </table>


To co zrobiłem pozwala wyswietlać newsy z dwóch for, ale jest jeden mankament z którym nie mogę sobie poradzić i proszę fachowców o pomoc co może być zle. Nie będę opisywał tylko umieszczę zdjęcie:



Otóż gdy usunę jedną z tabel odpowiedzialnych za szablon newsów. Wtedy nie wyskakują te okienka z () i moje pytanie czy mozna temu zaradzic?

POZDRAWIAM
WESOLYCH SWIAT

[ Dodano: 13-04-2009, 09:47 ]
EDIT

Bawiąc się dziś rano doszedłem do takiego wzoru ze jest już bez tych pustych pol z ():

NEWS 2 Z PIERWSZEGO FORUM
NEWS 2 Z DRUGIEGO FORUM
NEWS 1 Z PIERWSZEGO FORUM
NEWS 1 Z DRUGIEGO FORUM

Nie mam pojęcia jak to zrobić żeby wyświetlało

NEWS 2 Z PIERWSZEGO FORUM
NEWS 1 Z PIERWSZEGO FORUM

NEWS 2 Z DRUGIEGO FORUM
NEWS 1 Z DRUGIEGO FORUM

Mam ktoś może jakiś pomysł? Będę bardzo wdzięczny

Oto kod zmiany:

Kod:
...
    if ( !isset($HTTP_GET_VARS['article']) )
    {
        $fetchposts = phpbb_fetch_posts($portal_config_witch_news_forum, $portal_config['number_of_news'], $portal_config['news_length']);
 $fetchposts_2 = phpbb_fetch_posts($portal_config_witch_news_forum_2, $portal_config['number_of_news_2'], 0);
        for ($i = 0; $i < count($fetchposts) && $i < count($fetchposts_2); $i++)
        {
            if ( $fetchposts[$i]['striped'] == 1 && $fetchposts_2[$i]['striped'] == 1)
            {
                $open_bracket = '[ ';
                $close_bracket = ' ]';
                $read_full = $lang['Read_Full'];
            }
            else
            {
                $open_bracket = '';
                $close_bracket = '';
                $read_full = '';
            }

            $fp_text = preg_replace("#\[mod\](.*?)\[/mod\]#si", "", $fetchposts[$i]['post_text']);
            $fp_text = preg_replace("#\[hide(.*?)\[\/hide#si","", $fp_text);
                        $fp_text_2 = preg_replace("#\[mod\](.*?)\[/mod\]#si", "", $fetchposts_2[$i]['post_text']);
            $fp_text_2 = preg_replace("#\[hide(.*?)\[\/hide#si","", $fp_text_2);

            $template->assign_block_vars('fetchpost_row', array(
                'TITLE' => $fetchposts[$i]['topic_title'],
                'POSTER' => $fetchposts[$i]['username'],
                'TIME' => $fetchposts[$i]['topic_time'],
                'TEXT' => $fp_text,
                'REPLIES' => $fetchposts[$i]['topic_replies'],
                'TITLE_2' => $fetchposts_2[$i]['topic_title'],
              'TIME_2' => $fetchposts_2[$i]['topic_time'],
              'TEXT_2' => $fp_text_2,
                'U_VIEW_COMMENTS' => append_sid('viewtopic.'.$phpEx . '?t=' . $fetchposts[$i]['topic_id']),
                'U_POST_COMMENT' => append_sid('posting.'.$phpEx . '?mode=reply&amp;t=' . $fetchposts[$i]['topic_id']),
                'U_READ_FULL' => append_sid('portal.'.$phpEx.'?article=' . $i . ( ($show_forum) ? '&s=' . $show_forum : '')),
                'L_READ_FULL' => $read_full,
                'OPEN' => $open_bracket,
                'CLOSE' => $close_bracket)
            );

        ...
 
     
Kubos

Posty: 97
Wysłany: 25-12-2009, 00:40   

Mógłby ktoś dokładniej objaśnić kod webmaestro? Mi ciągle wyskakuje błąd o danych do bazy.

Kod:
mysql_connect ("localhost", "xxx", "xxx")

Co w miejsce którego "xxx"?

Kod:
mysql_select_db ("forum")

"Forum", to ścieżka katalogu z forum?
 
     
Tavaro

Pomógł: 242 razy
Posty: 1135
Wysłany: 25-12-2009, 01:44   

Kubos napisał/a:
Co w miejsce którego "xxx"?

Pierwsze - nazwa użytkownika bazy, drugie - hasło bazy.
Kubos napisał/a:
"Forum", to ścieżka katalogu z forum?

Nie - jest to nazwa bazy danych.
 
     
Kubos

Posty: 97
Wysłany: 25-12-2009, 12:30   

Coś jednak nie działa.
Kod:
http://www.bh90210-forum.pl/portal_page97.php
 
     
Gadatliwa Kasia 

   
mistrzszczur

Posty: 4
Wysłany: 22-12-2012, 16:56   

Kod:
$phpbb_root_path = './';
$page_path = './';
  define('IN_PHPBB', true);
$phpbb_root_path = 'forum'; //adres katalogu forum
$board_config['smilies_path']=$phpbb_root_path . "/images/smiles";
//include($phpbb_root_path . "/includes/bbcode.php");
include($phpbb_root_path . "/functions_add.php");
include($phpbb_root_path . "/functions.php");


Zmień na

Kod:
$phpbb_root_path = './';
$page_path = './';
  define('IN_PHPBB', true);
$phpbb_root_path = ''; //adres katalogu forum
$board_config['smilies_path']=$phpbb_root_path . "ADRES FOLDERU W FTP/images/smiles";
//include($phpbb_root_path . "/includes/bbcode.php");
include($phpbb_root_path . "ADRES FOLDERU W FTP/functions_add.php");
include($phpbb_root_path . "ADRES FOLDERU W FTP/functions.php");
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12
Polecane serwisy



Najlepsze oprogramowanie do prowadzenia sklepu internetowegoNajlepszy program do sklepu firmowany przez Przem'a

phpbb

serwis laptopów

mediaclick.pl

agencja SEO Strategiczni.pl

Design Cart

Sklep z gadżetami

https://pozycjonowanie.agency



pozycjonowanie

• Zamów reklamę