phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Majkelo
02-12-2012, 21:10
[propozycja] Modyfikacja dla team'u serwerowego
Autor Wiadomość
Sebxx

Wysłany: 30-10-2012, 18:20   [propozycja] Modyfikacja dla team'u serwerowego

Witam.
Ostatnio zacząłem prace nad swoim serwerem do Counter-Strike'a. Potrzebuję moda, który doda mi podstronę naszego team'u. Dokładniej mówiąc to mam wgrany Blank Template MOD (do robienia nowych podstron na forum). Potrzebuję tylko kodu, który tam wkleję. Generalnie chciałbył żeby wyglądało to tak jak w załączniku.

Chciałbym aby każdy z członków team'u miał na tej stronie taką tabelke. W pierwszej kolumnie będzie jego avatar w pełnych rozmiarach (czyli 150x150px). Wymiary tabeli muszą być stałe. Chciałbym aby po kliknięciu na avatara przechodziło sie do profilu. Następna kolumna to dane usera. Będą pobierane z profilu (jeśli user je podał, jeśli nie to pola zostaną puste). Następna kolumna to kontakt. Czyli te ikonki, które są w profilu. Chciałbym aby one były w jednej kolumnie, ewentualnie w dwóch równolegle jeśli się nie zmieszczą w jednej (stała wysokość każdej tabeli, 150px). Następna kolumna to statystyki. Tutaj chciałbym żeby była pokazana ilość postów usera, tematów, czas spędzony na forum i ilość wizyt (wgrałem taki mod żeby to było w profilu). Czyli znowu pobieram dane z profilu. Osoby, które się tutaj pojawią (na tej stronie) muszą najpierw zostać dodane do grupy na forum (będzie grupa o nazwie np TEAM i każdy jej nowy członek automatycznie będzie dostawał swoją tabelke na tej stronie).
Następna część moda to formularz zgłoszenia do team'u. Czyli pod wszystkimi tabelkami będzie formularz do wypełnienia i wysłania. Dane z tego formularza chciałbym żeby przychodziły na PW do mnie (nadawca jako ten koleś który złożył podanie). Czyli np ja jako H@ dostanę wiadomość PW z takim powiadomieniem że ten user chce sie zapisać do naszego team'u (czyli de facto do tej grupy na forum). Dobrze by było gdyby we wiadomości od razu był jakiś link, że jak w niego klikne to user automatycznie zostanie dodany do listy.

Dało by sie coś takiego zrobić ?

team.png
Plik ściągnięto 55 raz(y) 362,63 KB

Gadatliwa Kasia 

maminowiec

Wysłany: 31-10-2012, 08:59   

Sebxx napisał/a:
Dało by sie coś takiego zrobić ?

pewnie, tylko wątpię aby ktoś siedział przy tym za darmo ;]

Sebxx

Wysłany: 31-10-2012, 16:13   

Genralnie taka modyfikacja mogłaby się przydać innym. Wydaje mi sie że nie jest to trudne bo większość info jest w profilu, wystarczy je przenieść na tą strone. A może tylko mi sie wydaje... Oceńcie sami. A modyfikacja i tak jest mi potrzebna ;)

Sebxx

Wysłany: 01-11-2012, 22:18   

To może na początek coś prostrzego.
Potrzebuję takiego formularza kontaktowego i licznika członków jednej grupy. Co do formularza to potrzebuje kod na nową strone (podstrone forum) żeby wysłać wiadomość do admina (czyli jedno okienko do wpisania tematu, a pod nim okienko do wpisania treści - coś jak odpowiedź pod tematem). Licznik chciałbym umieścić na stronie głównej (w overall_header). Czyli zwyczajnie jeśli mam zrobioną grupe "Admini" i ta grupa liczy 5 osób to chciałbym teraz na stronie głównej mieć coś w stylu "Mamy "x" adminów" - za x w tym wypadku 5. Mam zainstalowanego tego moda:

http://www.przemo.org/php...pic.php?t=70176

Tyle chyba moglibyście zrobić za "piwo" ? ;)

aka

Wysłany: 02-11-2012, 10:30   

Sebxx, http://www.przemo.org/php...ic.php?t=137620
:)

Sebxx

Wysłany: 02-11-2012, 13:58   

Niby ok, tylko że ten mod pokazuje wszystkie grupy i ilość członków. Ja potrzebuję samą cyfre (bez nazwy grupy) przyporządkowaną do JEDNEJ konkretnej grupy.

wlochen

Wysłany: 06-11-2012, 23:22   

Sebxx, robisz odpowiednie zapytanie do mysql i gotowe

Gadatliwa Kasia 

Sebxx

Wysłany: 07-11-2012, 16:55   

A żebym ja jeszcze umiał... :)

Odpowiedz do tematu