|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
[Problem] Zmiana tła forum , shoutbox , generowanie strony |
Autor |
Wiadomość |
Rapczer
|
Wysłany: 03-11-2012, 14:07 [Problem] Zmiana tła forum , shoutbox , generowanie strony
|
|
|
Witam otóż mam 3 kwestie dotyczące mojego forum i będę bardzo wdzięczny za pomoc w ich rozwiązaniu
Po pierwsze chciałbym zmienić tło forum którym będzie jeden obrazek bez powtarzania wyśrodkowany .http://mp1st.com/wp-conte...ogo-600x368.jpg
Po drugie chciałbym by w czasie przechodzenia np: do jakiegoś działu najpierw pojawiało się tło forum a potem jego treść
Po trzecie chciałbym zmienić tło w shoutbox ponieważ dotychczas tłem jest tło forum .
Z GÓRY DZIĘKUJE ZA WSZELKĄ POMOC |
|
|
|
 |
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Dajaj

|
Wysłany: 04-11-2012, 22:09
|
|
|
odpowiedź na twoje wszystkie problemy znajdziesz w Tym Temacie |
|
|
|
 |
Rapczer
|
Wysłany: 05-11-2012, 08:05
|
|
|
Ok poradziłem sobie dzięki temu jakoś z tłem . Ale co zrobić z tym przechodzeniem - kwestia druga ( Może jestem taki tępy i nie zauważyłem tego działu więc poproszę o nakierowanie mnie ) |
|
|
|
 |
Tommekk80

|
Wysłany: 05-11-2012, 09:04
|
|
|
Chcesz, żeby najpierw pojawiało się tło a dajesz jako to największą grafikę na forum - żeby szybko się wczytało, musisz dać małą, powtarzalną grafikę.
Tło sb - jak pojawią się wiadomości w sb, nie będzie nawet go widać, ale jak już chcesz:
shoutbox_view_body.tpl - znajdź :
Kod: | <body bgcolor="#E5E5E5" text="#000000" link="#006699" vlink="#5493B4" onload="window.scrollTo(0,99999);" style="padding: 0px; margin: 0px;"> |
i zamień na
Kod: | <body bgcolor="#E5E5E5" text="#000000" link="#006699" vlink="#5493B4" onload="window.scrollTo(0,99999);" style="padding: 0px; margin: 0px;background:url(ADRES_OBRAZKA);"> |
Gdzie jako ADRES_OBRAZKA wstawiasz naturalnie linka do grafiki. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!