|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Po przenosinach pusta strona po niektórych akcjach |
Autor |
Wiadomość |
jarrry
|
Wysłany: 16-02-2011, 12:55 Po przenosinach pusta strona po niektórych akcjach
|
|
|
Witam.
Mam problem. Szukam od wczoraj na forum rozwiązania i niestety nie znajduję rozwiązania.
Do rzeczy.
Przerzucam portal i forum z jednej firmy hostingowej do drugiej.
Skopiowałem pliki, zrobiłem dumb bazy wszystko cacy.
http://www.danceanddisco.linux.pl/check_files.php
Problem jest niestety z logowaniem, z wejsciem do PA, z wylogowywaniem.
Po tych akcjach otrzymuję biała, pustą stronę bez komunikatów o błędach. System loguje prawidłowo, ale brak przekierowania w odpowiednie miejsce.
Natomiast gdy wklejam w przeglądarkę adres: http://www.danceanddisco.linux.pl/admin/index.php też otrzymuję pustą stronę.
Baza na 100% ok, plik config również.
Panowie pomocy! Gdzie szukać przyczyny? |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
MaTeK_
Czarna lista
|
Wysłany: 16-02-2011, 17:53
|
|
|
zobacz czy masz dobrze ustawioną domenę w dbloaderze |
_________________ Instalacja/aktualizacja/konwersja/przenoszenie/naprawa for i portali
Więcej info na portfolio |
|
|
|
|
fann
|
Wysłany: 19-05-2012, 15:45
|
|
|
Mam również taki sam problem tylko nie przenosiłem forum - wykonałem zapytania z
Ajax jQuery Shoutbox Luiego.
TRUNCATE TABLE phpbb_shoutbox;
UPDATE phpbb_shoutbox_config SET config_value = 'd.m.y, H:i:s' WHERE config_name = 'date_format';
UPDATE phpbb_shoutbox_config SET config_value = '30' WHERE config_name = 'count_msg';
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) values ('shout_refresh', '5');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) values ('sb_group_sel', 'all');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) values ('usercall', '0');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) values ('shoutbox_smilies', '0');
Prefix tabel phpbb_
Panowie może ktoś już spotkał się z podobnym problemem i wie jak go rozwiązać? |
|
|
|
|
Woytec
|
Wysłany: 21-05-2012, 19:29
|
|
|
Jakie masz chmody na pliki? |
|
|
|
|
fann
|
Wysłany: 21-05-2012, 21:03
|
|
|
Na pliki w głównym katalogu 664; natomiast na foldery w większości 775.
Dokładnie o jakie pliki pytasz?
Mam również informację o błędzie w phpMyAdmin:
Your PHP parameter session.gc_maxlifetime is lower that cookie validity configured in phpMyAdmin, because of this, your login will expire sooner than configured in phpMyAdmin.
I właśnie chciałbym się zapytać, w którym pliku forum można skonfigurować ten czas by całośc nie gryzła się z ustawieniami w phpMyAdmin. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!