|
|
phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo
|
|
Łączenie strony z forum - kodowanie |
Autor |
Wiadomość |
NolLajf
|
Wysłany: 10-04-2012, 19:55 Łączenie strony z forum - kodowanie
|
|
|
Chciałem wyciągnąć dane z bazy danych phpbyprzemo na własnej stronie internetowej zakodowanej w utf8, korzystam także z innych tabel stworzonych przeze mnie, również zakodowanych w utf8. Jednak wyciągając dane z bazy phpbyprzemo następuje problem z kodowaniem polskich znaków. Jakiego kodowania użyć dla tej bazy? Myśle, że to funkcja mysql_set_charset tylko co dla niej ustawić? Jeśli jestem w błędzie także proszę o podpowiedź
Z góry dziękuję za odpowiedzi |
|
|
|
|
Gadatliwa Kasia
|
|
|
|
Boltex
|
|
|
|
|
NolLajf
|
Wysłany: 11-04-2012, 21:35
|
|
|
wszystko ładnie pięknie i cudownie tyle, że ja nie pisałem nic o tym, że robiłem backup bazy albo cokolwiek w niej modyfikowałem baza jest utworzona poprzez skrypt instalacyjny przemo i forum jest z polskimi znakami z tym nie mam problemu
Problem pojawia się podczas pobierania z bazy danych rekordów na stronie zakodowanej w utf8. Czy aby Polskie znaki wyświetlały się prawidłowo muszę zmienić kodowanie całej strony?? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody administracji i autorów tematów/postów zabronione!