phpBB2 by Przemo
Support forów phpBB2 modified by Przemo

FAQFAQ - PIERWSZA POMOC!!  regulaminREGULAMIN  SzukajSZUKAJ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload  katalog Forów DyskusyjnychKatalog Forów   FAQ Video tutoriale

Poprzedni temat «» Następny temat
[OffTopic] Hosting ovh.pl pytania.
Autor Wiadomość
gelo

Wysłany: 18-02-2012, 16:14   [OffTopic] Hosting ovh.pl pytania.

Witam,
Planuję założyć forum i szukam dla niego dobrego hostingu. Czy oferta ovh.pl dla serwera wirtualnego personal może być odpowiednia dla sporej wielkości forum? Najbardziej ciekawi mnie baza danych- ma ona 50mb- na ile mniej więcej wystarczy? Jest możliwość przeniesienia usług z hostingu personal na pro, po prostu rozszerzając konto?
Może macie inne dobre hostingi, w miarę niskiej cenie?
Proszę o pomoc,
Pozdrawiam

Gadatliwa Kasia 

Matteo

Wysłany: 18-02-2012, 16:29   

gelo napisał/a:
50mb
gelo napisał/a:
sporej wielkości forum
Skoro pokaźne forum, to i baza niemała. 50MB będzie niewystarczające.

gelo

Wysłany: 18-02-2012, 16:36   

Matteo, a masz jakieś inne propozycję co do hostingu? Myślałem nad home.pl oraz webd.pl, ale z opinii wywnioskowałem, że raczej nie warto...

kitex

Wysłany: 18-02-2012, 16:40   

ja proponuje webh.pl, serwer medium jezeli pojemnosc dysku 6gb Ci wystarczy. dlaczego mowie akurat o tej opcji?

Poniewaz kosztuje ona 50zl na rok :)

Matteo

Wysłany: 18-02-2012, 16:48   

Ja Ci polecam home.pl / nazwa.pl / linuxcom.pl.
Mam kilkanaście forów/stron na w.w. hostingach i wszystko jak najbardziej ok.

gelo

Wysłany: 18-02-2012, 17:23   

Matteo, a z home.pl nie masz problemów typu przerwy w działaniu? Pakiet business web powinien wystarczyć?

michero

Wysłany: 18-02-2012, 18:10   

Zakładałem niedawno forum, sporo czytałem o hostingach i akurat home czy nazwa nie są jakoś specjalnie polecane.
Gelo, jaki masz budżet, czego oczekujesz, jakie masz wymagania?

gaget3

Wysłany: 18-02-2012, 18:22   

Z tego co widzę ten hosting jest całkiem niezły. Jedynie co może stać na przeszkodzie to wielkość bazy danych. Najwięcej masz 3x200mb ale wtedy zapłacisz 80 na mc to to przez rok troche wydasz. Dla porównania masz http://webd.pl i http://proserwer.pl

gelo

Wysłany: 18-02-2012, 18:35   

michero, hosting musi być przede wszystkim wydajny. Cena najlepiej w okolicach tego co na ovh- jakieś 10 zł/miesiąc. Co do pojemności serwera- myślę, że już 2gb powinny wystarczyć (aczkolwiek wiadomo, mogło by być więcej). Transfer- jak największy, najlepiej bez limitu- forum+ w przyszłości strona, które mocno pochłaniają transfer. Wymagana baza danych. Ilość domen- 1, 2. Kilka kont email.

gaget3, wiesz może jak jest z webd? Często wywalają błędy?

W poszukiwaniu znalazłem jeszcze castpol.pl, korzysta ktoś z ich usług?

kitex

Wysłany: 18-02-2012, 18:38   

gelo, Mysle ze ten powinien byc ok, mam na nim swoje forum, moje stare forum ktore zostalo sprzedane caly czas na nim stoi, swojego czasu mialem tez strone radiowa, forum radiowe i jeszcze jedno forum na 1 serwerze... serwer wydajny bez problemow:
http://webh.pl/index.php?cmd=swww

gelo

Wysłany: 18-02-2012, 18:40   

kitex, a jak wygląda tutaj sprawa z transferem, da się to poszerzyć?

gaget3

Wysłany: 18-02-2012, 18:44   

Wiesz, z webd nie korzystam ale czytałem opinie i są one pozytywne. Błędy wywala ale to jest rzadkość. Korzystam za to z usług firmy proserwer i tam jest naprawdę świetnie. Żadnych błędów i w dodatku szybko działa.

kitex

Wysłany: 18-02-2012, 19:26   

gelo, jezeli chcesz powiekszyc transfer to musisz do nich napisac, kazdy klient jest brany pod uwage indywidualnie

[ Dodano: 18-02-2012, 19:39 ]
a jednak juz jest inaczej, jak ja to robilem to jeszcze tej opcji nie bylo :)

Wyglada to tak:
Nielimitowany transfer
Dzieki tej usludze nie musisz sie przejmowac iloscia danych przeslanych przez twoj serwis!
15.00 PLN miesiecznie

gelo

Wysłany: 18-02-2012, 19:58   

Myślałem także nad pakietem Biuro extra w kei.pl- wie ktoś może coś na ten temat? Jak to mniej więcej działa?

Gadatliwa Kasia 

michero

Wysłany: 18-02-2012, 19:58   

Unixstorm, castpol, biznes-host mają dobre czy bardzo dobre opinie. To z takich co od razu przychodzą mi do głowy. A najlepiej to zajrzyj na forum webhostingtalk.pl, to jest forum o hostingach, do tego większość firm się tam udziela. Załóż temat i na pewno propozycje padną

Odpowiedz do tematu